Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ...


ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ (COVID-19);



Γράφει ο Τάσος Χωρέμης 


Με αφορμή αυτό το ερώτημα μετά την απάντηση που έδωσα θεώρησα σωστό να απαντήσω σε όλους που έχουν την ίδια απορία.

Ο ιός αγαπητοί μου υπάρχει. Σίγουρα δεν είναι προϊόν φαντασίας. Όμως δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτή η παγκόσμια παραγωγή φόβου και τρόμου.

Το 57% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από βακτήρια, ιούς και μύκητες.


Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος στο περίπου. Περισσότερο από το ήμισυ του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ακριβώς ανθρώπινο, καθώς τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν μόνο το 43% των συνολικών κυττάρων που υπάρχουν σε ένα ανθρώπινο σώμα.

Τα υπόλοιπα, που είναι και περισσότερα (57%) ανήκουν σε βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που φιλοξενούνται στο σώμα μας ή μάλλον έχουν αποικίσει με το … έτσι θέλω.

Στην ουσία είμαστε περισσότερο μικρόβιο παρά άνθρωπος.
Αυτό αν και δεν ακούγεται ωραίο είναι πολύ σημαντικό γιατί τα μικρόβια είναι ουσιώδη για την υγεία μας. Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα μεταμορφώνουν πλήρως την υγεία μας με τρόπους που δεν έχουμε φανταστεί.

Και ενώ οι επιστήμονες έχουν κάνει πολύ πετυχημένη δουλειά με τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά στο να καταπολεμήσουν τα «κακά» μικρόβια, γίνεται πλέον ολοένα πιο αντιληπτό ότι αυτό έχει καταστροφικές παρενέργειες για τα «καλά» μικρόβια, πράγμα που -εν μέρει τουλάχιστον- εξηγεί την εκρηκτική αύξηση στα περιστατικά αλλεργιών και αυτοάνοσων παθήσεων.

Οι μεταβολές στο μικροβίωμα, που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της επιτυχίας στην καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών, έχουν πλέον συμβάλει σε νέες ασθένειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Όχι μόνο παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, αλλά ακόμη και η κατάθλιψη, ο αυτισμός ή η αποτελεσματικότητα των αντικαρκινικών φαρμάκων φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά από τον δεύτερο εαυτό μας, τον μικροβιακό.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι ότι ασθένειες που μέχρι πριν λίγους μήνες μας φόβιζαν και μόνο στο άκουσμα τούς, όπως ο καρκίνος ξαφνικά εξαφανίστηκαν από το ιατρικό κάδρο.

Εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και άλλες, πολύ σοβαρές ασθένειες ως δια μαγείας δεν απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία.

Ακόμη και οι θάνατοι από τα τροχαία ατυχήματα σταμάτησαν σαν να σταμάτησε η κυκλοφορία στους δρόμους.

Η πείνα που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και πολλοί άνθρωποι καταλήγουν από αυτή δεν αναφέρεται πουθενά.

Αεροπορικά δυστύχημα, ναυάγια, θύματα πολέμου ή άλλες ανθρώπινες απώλειες δεν υπάρχουν πέραν των θανάτων από τον Covid -19.

Δεν είναι φανταστικό;;;

Ένας ιός μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εξαλείψει όλες τις υπόλοιπες πιθανότητες θανάτου.

Και το τρίτο σημείο είναι η ανθρώπινη ύπαρξη.
Καλώς ή κακώς κανείς μας δεν έχει το προνόμιο να γνωρίζει το πότε θα σταματήσει το δικό του ρολόι της ζωής.

Είναι δεδομένο ότι το τέλος του καθενός από εμάς κάποια στιγμή θα έρθει και δεν μπορούμε να ξέρουμε την αιτία που θα το προκαλέσει.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε μπει σε ένα σενάριο τρόμου και φόβου για τον Covid -19.

Να μην κολλήσω, να μην με κολλήσουν, να μην βήξω, να μην φτερνιστώ...ωχ σήκωσα δέκατα, ωχ θα πεθάνω ... ωχ ... ωχ ... ωχ ...

Δεν υπάρχει εμβόλιο...δεν υπάρχει φάρμακο και τι θα κάνω ... και τι θα γίνει...και αυτός γιατί δεν φοράει μάσκα ... και πως θα το αντιμετωπίσουμε κ.λ.π.

Γνωρίζετε ότι για πολλές ασθένειες δεν υπάρχει θεραπεία; Όπως ότι υπάρχουν και θεραπείες που δημιουργούν άλλες παρενέργειες;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει η δράση και η αντίδραση του οργανισμού. Εάν υπήρχε το φάρμακο της μακροζωίας τότε σήμερα δεν θα μιλούσαμε για αυτό το θέμα...

Μέχρι λοιπόν να έρθουμε αντιμέτωποι με τον οποιοδήποτε ιό και την οποιαδήποτε ασθένεια ... οφείλουμε στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε...ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

Να ζήσουμε ελεύθεροι, ξέγνοιαστα και χωρίς τον φόβο να μας κυριεύει.

Αν φοβάσαι ότι θα σου συμβεί τροχαίο δεν θα ξεκινήσεις ποτέ με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι να πάς για μπάνιο στην παραλία...για καφέ ή ποτό με τους φίλους σου. Δεν θα πας ποτέ σου ταξίδι ... δεν θα πάς ποτέ ούτε μέχρι το περίπτερο να πάρεις καραμέλες.

Έχεις την δυνατότητα να προσέχεις, να βάλεις ζώνη ή κράνος. Να μην οδηγείς μεθυσμένος, να μην τρέχεις κ.λ.π... όμως κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σου συμβεί το κακό.

Υπάρχουν πολλοί αθλητές, που δεν καπνίζουν, δεν πίνουν και κάνουν υγιεινή διατροφή κι όμως πολλοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο ...

Έτσι λοιπόν ζήσε ...
Ζήσε την κάθε στιγμή ...
Νιώσε την κάθε μέρα ...

Λάβε προληπτικά μέτρα αλλά μην θυσιάζεις το κάθε δευτερόλεπτο στην σκέψη της πρόληψης γιατί ο χρόνος τρέχει και δεν ξέρεις από ποια αιτία θα σταματήσει.

Οι 102 άνθρωποι στο Μάτι δεν είχαν Covid ... διακοπές έκαναν.
Τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που πέθαναν από σφαίρες και βόμβες πολέμου δεν είχαν Covid ... έπαιζαν στις αλάνες.

Τα εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στα νοσοκομεία για διάφορους λόγους πρίν από λίγα λεπτά ζούσαν χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα ...

Έτσι είναι η ζωή, ή θα την ζήσεις ή θα νομίζεις ότι ζεις.

Και μην πιστεύετε ότι οι παγκόσμιοι δυνάστες μας ψάχνουν τον τρόπο για να μας σώσουν.
Πότε δεν είχαν τέτοιο σκοπό.

Ούτε καν γνωρίζουν κάποιον από εσάς προσωπικά και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει εάν εγώ αύριο θα έχω κάποια ασθένεια ή ψωμί, ή εργασία, ή χρόνο για εμένα τη γυναίκα μου και το παιδί μου.

Η λύση είναι να πάψουμε να τρώμε το παραμύθι που κάθε φορά έχει άλλο σενάριο, άλλο δράκο και την ίδια κατάληξη.

Η πολιτική λύση θα έρθει από ανθρώπους τις διπλανής πόρτας. Ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου. Ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά όπως όλοι μας για την επιβίωση και για τις λίγες στιγμές ευτυχίας.

Ανθρώπους που σέβονται τον διπλανό, τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους και την οικογένεια τούς.

Ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα και τους πολίτες της, γιατί με αυτούς ζούνε και μοιράζονται, τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές.

Η δημοκρατία είναι μια διαδικασία που συμμετέχουμε όλοι συλλογικά και όχι μια διαδικασία που εκτελούμε όλοι τις αποφάσεις και τις εντολές μερικών ανθρώπων. Η Γη μας φιλοξενεί ... και η χώρα είναι το σπίτι που μοιραζόμαστε ως πολίτες της.

Όλοι από μήτρα βγήκαμε και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις στη ζωή.

Άσχετα εάν αυτό ενοχλεί τους δήθεν και την ελίτ.

Και να θυμάστε ...

Αν η ζωή είναι λουλούδι, οι αναμνήσεις είναι το άρωμά της !!..


Τάσος Χωρέμης 
 Ιατρός, πρώην βουλευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου