Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΣ-ΕΒΟΥΣ


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ!
Η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα στην Κάλυμνο, που καλούσε τους πιστούς μέσω Facebook να μην φορέσουν μάσκες τον Δεκαπενταύγουστο, παρά την πανδημία κορωνοϊού και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. 

Το πρωί της Παρασκευής, μία κάτοικος κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, χωρίς ωστόσο να καταθέσει μήνυση. Στην καταγγελία της σημείωνε πως φοβόταν προσωπικά για την εξάπλωση του κορωνοϊού και επιφυλασσόταν να ενημερώσει σχετικά και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.    

Η επίμαχη ανάρτηση στο Facebook

 Στο Facebook, ο ιερέας ζητούσε από τους πιστούς που τον ακολουθούν να μην φορέσουν μάσκα καθώς «η Παναγία θέλει να μας ασπαστεί» (σ.σ έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία): 

«ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ 
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ! 

ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. 

Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. 

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!!

 ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ.
 ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ.

 Σε αγαπάμε Παναγία μου, 
και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, 
θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! 

ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ!!!».

 

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία ο ιερέας εντοπίστηκε και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτόφωρου ενημερώνοντας για την σύλληψή του το ποίμνιό του. 

Μάλιστα ανακοίνωσε πως λόγω της σύλληψής του η εκκλησία που λειτουργεί θα παραμείνει κλειστή, ισχυριζόμενος πως «οι ναοί είναι αγιασμένοι και δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες».   

 Την υπόθεση ερευνούν οι τοπικές αρχές και ο ιερέας αναμένεται να αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.    

Αναλυτικά η δεύτερη ανάρτησή του στην οποία επιτέθηκε στην γυναίκα που τον κατήγγειλε (και πάλι έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία): 

«ΜΕ ΣΥΝΈΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. Κυρία (σ.σ έγραψε τα αρχικά του ονόματός της και το επάγγελμά της) εσείς που καταγγείλατε έναν ιερέα του Υψίστου υπερπολύτεκνο γιατί έκανε Ομολογία Πίστεως [..] τέκνο της (...) Θα πρέπει να ντρέπεσαι παιδί μου, με κατήγγειλες όπως με ενημέρωσαν, εσύ και η μητέρα σου. 

Πως τόλμησες παιδί μου, πως θα αντικρίσεις αύριο τη κοινωνία της Καλύμνου;;; Τι απολογία θα δώσετε ενώπιον του Κυρίου μας και της Κυρίας Θεοτόκου; Ο Θεός να σας ελεήσει. 

Για Ομολογία Πίστεως στο Χριστό και τη Κυρία Θεοτόκο, με συνέλαβαν αυτόφωρο, στην Αστυνομία. Αύριο το πρωί θα με πάνε αυτοφορο στη Κω. Η Παναγιά η Χρυσοχερια δεν θα λειτουργήσει! Την αγάπη μου, αδέρφια μου! Κρατάτε τη Πίστη του Χριστού μας! 

Οι Ναοί μας είναι αγιασμένοι, δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες! Υπάρχει τόση χάρη και ευλογία στους Ναούς μας, που ακόμα και η σκόνη είναι αγιασμένη! Χαίρομαι, που επέτρεψε η Κυρία Θεοτόκος, να με συλλάβουν, για να ομολογήσω ακριβώς αυτή την αλήθεια, ότι οι Ναοί μας είναι αγιασμένοι και μας δίνουν ζωή και σωτηρία! 

Μη φοβάστε, τίποτα, μόνο το Θεό να φοβάστε. Αν τώρα δεν ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ το Χριστό πως θα ομολογήσουμε στα χρόνια του Αντίχριστου; ΚΡΑΤΆΤΕ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΓΕΡΆ ΚΑΛΉ ΠΑΝΑΓΊΑ»! 


  Η γυναίκα στην οποία αναφέρεται ο ιερέας στην ανάρτησή του, απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook: «Οικ. ιερέα Μ. Κ ο Θεός να σας συγχωρέσει για όσα ψευδή και συκοφαντικά μου καταμαρτυρείτε μέρα που είναι».
1 σχόλιο: