Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ



RΕΝΕ CΗΙCΗΕ:«ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΜΑΣΚΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΩ»!

René Chiche

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΟΥ 

René Chiche καθηγητής Φιλοσοφίας και Συνδικαλιστής: δεν θα διδάξω με τη μάσκα.Θα τη φέρω αλλά δεν θα πω ούτε 1 λέξη. Ο λόγος μου και το πρόσωπό μου είναι τα εργαλεία της δουλειάς μου.

Το να ζητούν από έναν καθηγητή να διδάξει με μάσκα είναι σαν να θέλουν από ένα πιανίστα να παίξει με κλειστό πληκτρολόγιο…


Καθώς πλησιάζει η επιστροφή στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Jean-Michel Blanquer, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, Jean-Michel Blanquer παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες για τη χρήση μάσκας. 

Ο τελευταίος εξήγησε ότι θα ήταν υποχρεωτική από το γυμνάσιο, γι αυτό το νέο σχολικό έτος. Ωστόσο για τους δασκάλους, η χρήση υποχρεωτικής μάσκας είναι συστηματική από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο.

Μια υποχρέωση που κάνει τον René Chiche καθηγητή Φιλοσοφίας, Ανώτερο Σύμβουλο Εκπαίδευσης,συνδικαλιστή- αντιπρόεδρο της ένωσης Action et Démocratie CFE-CGC (συνδικάτο Εκπαιδευτικών) και συγγραφέα του ”La désinstruction nationale (ed. Ovadia)” να εξεγερθεί, και προσανατολίζεται ήδη σε μια λευκή απεργία σε μια απεργία σιωπής:


«Δεν θα διδάξω με τη μάσκα. Εάν μου την επιβάλουν να τη φορέσω, δεν θα μπορέσω να παρεκκλίνω από τον κανόνα, αλλά δεν θα πω ούτε μια λέξη, “επιμένει ο René Chiche.



”Ο λόγος μου και το πρόσωπό μου είναι τα εργαλεία του επαγγέλματός μου.

Το να μου επιβάλουν να φέρω μια μάσκα και ν΄απαιτήσουν από εμένα να παραδώσω μαθήματα υπό αυτές τις συνθήκες είναι σαν να ζητούν από ένα πιανίστα να παίξει κλείνοντας το clavier. Θα έχετε τη μάσκα.

 Και τη σιωπή μου….” λέει ο καθηγητής…






Προσθέτει ο καθηγητής φιλοσοφίας:«Η κυβέρνηση γνωρίζει την κατάσταση από τον Μάιο. 

Είχε τέσσερις μήνες για να προετοιμαστεί για μια σοβαρή επιστροφή στο σχολείο. 

Αντ ‘αυτού, δεν φρόντισε για τίποτα και περιορίστηκε μόνο στο να θεσπίσει κανόνες λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που δεν είναι συμβατοί με την άσκηση του επαγγέλματος της διδασκαλίας ».”

Δεν θα διδάξω με μάσκα.
 Επιμένω και υπογράφω.” 

Καταλήγει ο καθηγητής…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου