Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ...


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΒΙΝΤΕΟ



Η Τουρκία είναι έτοιμη για απροϋπόθετες συνομιλίες με την Ελλάδα για την Αν. Μεσόγειο..Aν η Ελλάδα συναινέσει υπό γερμανική πίεση στο διάλογο-συμφωνία τότε θα υποβαθμιστεί στο επίπεδο του κοινοβουλίου Τομπρούκ και της ψευδοκυβέρνησης GNA.


Όπως αναφέρει το AFP η Τουρκία διατείνεται ότι είναι έτοιμη για απρουπόθετες συνομιλίες με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο...

Ήταν η μέρα του Γερμανού μεσολαβητή....Ωστόσο η Αθήνα έχει διαμηνύσει νωρίτερα σήμερα μέσω ΥΠΕΞ της ”Δε νοείται διάλογος, όχι μόνο για την Ελλάδα, για οποιοδήποτε κράτος, τη στιγμή που παραβιάζονται τα κυριαρχικά του δικαιώματα και η κυριαρχία του. 

Ο βιασμός του δικαίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί, να αποτελεί βάση διαλόγου.Πολλοί μας συνιστούν διάλογο, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι και παραμένει πάντοτε έτοιμη για διάλογο. Όμως, δεν υφίσταται διάλογος υπό το καθεστώς απειλών. Δεν υφίσταται διάλογος υπό το καθεστώς προκλήσεων’‘.

Η προϋπόθεση του διαλόγου όπως την αντιλαμβάνεται η Αθήνα δια του ΥΠΕΞ της:

”Απαραίτητο στοιχείο για διάλογο είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής, και ένα σαφές πλαίσιο αναφοράς, οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Εύχομαι αυτό να είναι κατανοητό στην Άγκυρα, την οποία ο @HeikoMaas θα επισκεφτεί στη συνέχεια.”

Η Τουρκία έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος συνομιλητής στην πράξη κατοχική δύναμη σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρο καταπατητής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προβοκάτορας προς αποσταθεροποίηση Ελλάδας σε Έβρο Δωδεκάνησα…

Μαξιμαλιστικές ουτοπικές διεκδικήσεις μισό Αιγαίο, τούρκικα υποβρύχια ως στον Αργοσαρωνικό…Όσο για το αν η Τουρκία τηρεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου αυτό αποδεικνύεται περίτρανα πέραν των ελληνοτουρκικών στην εισβολή της στις προαναφερθείσες χώρες οπότε εκ προοιμίου απορρίπτονται στην πράξη ως αβάσιμες και οι 2 ελληνικές προϋποθέσεις…Αφού αυτές δεν εκπληρώνονται στο τούρκικο προφίλ…

Για ποιό διάλογο συζητάμε και με ποιόν με τον εξτρεμιστή τζιχαντιστή που καταπάτησε την Αγια Σοφιά και μίανε ό,τι ιερό αν κάνετε διάλογο να τον κάνετε έξω από την Αγια Σοφιά την ώρα που τα στίφη θα μπαίνουν για να μιάνουν κι από μέσα ο Ερντογάν οκλαδόν θα κάνει επικλήσεις.. 

Πηγαίνετε εκεί όμως έξω από τις πύλες της Αγια Σοφιάς στο διάλογο με το Σουλτάνο και να καλέσετε και το μασκοφόρο Βαρθολομαίο ως εγγυητή της προσέγγισης και τα κανάλια όλου του κόσμου να σας παίρνουν μάτι…

Ο ευτελισμός της εθνικής αξιοπρέπειας έχει και όρια…Η υποτέλεια σε Γερμανία Τουρκία θα είναι απαράδεκτη ..

Aν η Ελλάδα συναινέσει υπό γερμανική πίεση στο διάλογο-συμφωνία τότε θα υποβιβαστεί το επίπεδο του κοινοβουλίου Τομπρούκ και της ψευδοκυβέρνησης GNA.

Άλλωστε ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρει ”Η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί, να κλιμακώνει, να προκαλεί… Εμμένει, ..σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων”..

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Heiko Maas δήλωσε ότι η “Τουρκία υποστηρίζει το διάλογο στην Αν Μεσόγειο “..”Η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και θα κάνουμε τα πάντα να χαμηλώσει η ένταση” είπε ο Maas που μετά το λιβυκό ανέλαβε να λύσει και το ελληνοτουρκικό. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει Λιβύη…

Τι διαλλακτική και μετριοπαθής δύναμη η Τουρκία σύμφωνα με τον απόγονο της ναζιστικής Γερμανίας ...

H TOYΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ …. σήμερα ο Ερντογάν ο Μισαλλόδοξος για το Μαντζικέρτ:





Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ…και ο τσαμπουκάς Τσαβούσογλου...

Τσαβούσογλου σήμερα: «Μην ρισκάρετε με ασκήσεις, αυτή τη φορά δεν θα προκληθεί κάποιο ατύχημα, αυτή τη φορά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».«Με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο».Ευθεία βολή και κατά Δένδια: «με αυτές τις δηλώσεις που έκανε έδειξε το επίπεδό του»

Ευελπιστούμε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ που ως τώρα είναι ο μόνος που δίνει κύρος σε αυτή την κυβέρνηση σε διεθνές επίπεδο ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με όλες τις επιλογές του και τηρουμένων των αναλογιών στο σφιχτό κατοχικό πλαίσιο που κινείται δεν θα σύρει τη χώρα σ΄ένα ταπεινωτικό αδιέξοδο διάλογο με την Τουρκία μόνο και μόνο για να πάρει πόντους η Γερμανία ως διαμεσολαβήτρια δύναμη που σπεύδει να εξασφαλίσει παρακαταθήκη για να καταστεί και εγγυήτρια δύναμη αν εκτραχυνθεί η κατάσταση..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου