Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΧΤΥΠΗΓΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

AVIA.PRO: «ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ («ΛΗΜΝΟΣ»)  ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ(«KEMAL REIS») ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» 




Eκτενή αναφορά κάνουν τα Ρωσικά ΜΜΕ στην ελληνοτουρκική κρίση. Την ίδια στιγμή πάντως η «σιωπή» του Κρεμλίνου είναι εκκωφαντική.

Το Κρεμλίνο σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν βιάζεται να πάρει επίσημη θέση για το θέμα, εφόσον πρόκειται για ενδονατοϊκή υπόθεση και δεν έχει ζητηθεί παρέμβαση της Ρωσίας από κάποια από τις δύο εμπλεκόμενες χώρες.  

Βέβαια συμφέρει την Ρωσία αυτή η κρίση. Επίσης ”σιωπή” υπάρχει και από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, που μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει θέση κατά των τουρκικών προκλήσεων.

Τι αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ

«Το ελληνικό ΠΝ έπληξε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο»

”Ελληνική φρεγάτα, κατά τη διάρκεια νέας πρόκλησης στο Αιγαίο, έπληξε πολεμικό πλοίο της Τουρκίας. Οι Τούρκοι για άλλη μία φορά παραβίασαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  δύο Τούρκοι ναύτες που ήταν στο κατάστρωμα εκείνη τη στιγμή τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το τουρκικό ναυτικό πλοίο δεν υπέστη σοβαρή ζημιά.

Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει πιο σοβαρά μέτρα εάν η Άγκυρα αποφασίσει να συνεχίσει την κλιμάκωση στην περιοχή”, καταλήγει το Ρωσικό ΜΜΕ.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ

Ειδήσεις αεροπορίας


Φρεγάτα του ελληνικού (πολεμικού) ναυτικού έπληξε τουρκικό πολεμικό πλοίο με πλήρη ταχύτητα

Το ελληνικό ΠΝ χτύπησε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Μια ελληνική πολεμική φρεγάτα, κατά τη διάρκεια της πρόκλησης του τουρκικού στρατού, έπιασε ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο με μεγάλη ταχύτητα, η οποία εμφανίστηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας καθώς προσπαθούσε να παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο Τούρκοι ναύτες που ήταν στο κατάστρωμα εκείνη τη στιγμή τραυματίστηκαν, ωστόσο, τίποτα δεν απειλεί τη ζωή και την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε το Avia.pro, τα ελληνικά πλοία προσπάθησαν να αποτρέψουν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο από το να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα της χώρας, και έκανε έναν ελιγμό με πλήρη ταχύτητα, ως αποτέλεσμα του οποίου έπεσε σε μια τουρκική στρατιωτική φρεγάτα. 

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν υπέστη σοβαρή ζημιά, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το τουρκικό πλοίο έστρεψε επικίνδυνα, ως αποτέλεσμα του οποίου οι ναυτικοί στο κατάστρωμα γκρεμίστηκαν και υπέστησαν μώλωπες και μικρούς τραυματισμούς.

 Η επιδείνωση της κατάστασης αποφεύχθηκε, ωστόσο, η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει πιο σοβαρά μέτρα εάν η Άγκυρα αποφασίσει να συνεχίσει την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα συγκροτήματα S-300 που αποκτήθηκαν νωρίτερα από τη Ρωσία εναντίον των τουρκικών F-16, οι οποίοι παραβίασαν δύο φορές τα εναέρια σύνορα της χώρας - δεν άνοιξαν πυρ.., ωστόσο, τα συγκροτήματα ήταν σε πλήρη επιφυλακή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ και τα μέλη του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελλάδα, κατηγορώντας την Τουρκία για κλιμάκωση της κατάστασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου