Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


«Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕIΝΑΙ ΜΙΑ  ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ»!


Francesoir/ Dr G. Delépine,χειρούργος ογκολόγος και Dr N. Delépine παιδίατρος καρκινολόγος: Η υποχρεωτική μάσκα στα παιδιά είναι μια κακοποίηση! Η επιδημία τελείωσε…..Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό ούτε στα άλλα παιδιά ούτε στους ενήλικους.

«Η υποχρεωτική μάσκα στα παιδιά είναι μια κακοποίηση!»
Άρθρο-επιστημονική μελέτη δυο διακεκριμένων γιατρών στη χθεσινή francesoir 21/8/20 των Dr G. Delépine,χειρούργος ογκολόγος και Dr N. Delépine παιδίατρος καρκινολόγος. (και οι 2 Διδάκτορες της Ιατρικής θήτευσαν ως διευθυντές κλινικής , Πανεπιστημιακοί και έχουν ευρύ επιστημονικό έργο και συγγραφείς επιστημονικών συγγραμμάτων)

Βοήθεια, τα βάζουν πάλι με τα παιδιά μας !

Θέλουν αληθινά να σπάσουν τα παιδιά μας τόσο σε σχολικό επίπεδο όσο και ψυχικό;; ..Tι είναι επιτέλους αυτή η χώρα που θα θυσίαζε τα παιδιά της στο όνομα οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής διαμάχης και βέβαια όχι ιατρικής έριδας; 

Μπορούμε να δεχθούμε ότι το Μάρτη οι αρχές φοβούνταν ότι οι μικροί θα μεταδίδουν τον covid όπως τη γρίπη αλλά 5 μήνες αργότερα η άγνοια δεν είναι αποδεκτή ούτε των πολιτικών ούτε των γιατρών κυρίως καθώς αυτοί απευθύνονται στο κοινό. 

Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν (τα παιδιά ή οι ανήλικοι κάτω των 15 χρονών αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό κατώτερο του 1% των μολυσμένων ατόμων (2) και κατώτερο του 0,01% των νεκρών(3) ) και δεν μεταδίδουν τον ιό ούτε στα άλλα παιδιά ούτε στους ενήλικους.(4) 

Τότε γιατί αυτή η επαναφορά της τρέλας σχετικά με το σχολείο; 

H πρόκληση φόβου με κάθε τίμημα για την επιβολή τελικά ενός ανύπαρκτου εμβολίου αλλά που ήδη επιφέρει κέρδη δις στο Χρηματιστήριο αδίστακτα με το να θυσιάζουν τα παιδιά και τους νέους των οποίων ο κίνδυνος σοβαρού covid είναι εξαιρετικά αδύναμος;

Εάν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η Covid19 είναι ιάσιμη

Η τεράστια πλειοψηφία των γιατρών παγκοσμίως πειραματίστηκαν με την χλωροκίνη ή άλλα αντι-ελονοσιακά κατά του Covid19, την χρησιμοποιούν,επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά της και το δημοσιεύουν. 

Τότε γιατί εκπαιδεύετε παθολόγους για καιρό ειλικρινείς κι αποτελεσματικούς σε μια μάχη που δεν είναι δική τους; Και η επιδημία τελείωσε (μια επιδημία χαρακτηρίζεται από ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα, κρεβάτια, αυτό δεν συνέβη για περισσότερο από 2 μήνες).

Aν κατά τύχη αυτή επανερχόταν θεραπεύουμε τους ασθενείς με την θεραπεία του Raoult και δεν θα υπάρχουν νεκροί ή μόνο οι ηλικιωμένοι που θα πέθαιναν από γρίπη μια άλλη χρονιά.Ας σταματήσουμε επιτέλους την τραγική φάρσα όπως ισχυρίζονται χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο.

Ναι, κύριε Υπουργέ, η έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να είναι απολύτως φυσιολογική! Αντισταθείτε, θα αποκτήσετε αξιοπιστία.

Μια εικοσάδα γιατροί με επικεφαλής την Karine Lacombe, (κυρία Gilead και remdesivir) τολμούν να καλέσουν τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας να παραιτηθεί από την ημι-κανονική επιστροφή στο σχολείο που είχε προγραμματίσει. 

Αυτοί οι είκοσι γιατροί στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας παιδίατρος (εκτός από έναν ακτινολόγο-παιδίατρο που όμως είναι κάτι άλλο), κανένας παιδοψυχίατρος ή παιδοψυχολόγος (προτίμησαν έναν κτηνίατρο και έναν ιατροδικαστή), δεν διστάζουν να ωθήσουν την κυβέρνηση να εισέλθει ξανά σ΄αυτόν το φαύλο κύκλος στέρησης της κανονικής εκπαίδευσης και παρέχουν συμβουλές παράλογες για ένα παιδί όπως το να φέρει μάσκα και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ωστόσο αν είχαν αφιερώσει χρόνο για να διαβάσουν τις μαρτυρίες ψυχιάτρων κι ψυχολόγων αλλά κι όλων αυτών που ασχολούνται με τα παιδιά, ανηλίκους και νέα άτομα συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών , θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τη σοβαρότητα των συνεπειών αυτών των 5 μηνών μαζικής υστερίας και παραληρηματικών μέτρων που ελήφθησαν χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση της σοβαρότητάς τους βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 

Ας μην προσθέσουμε περισσότερα.

Να θυσιάσουμε τα παιδιά μας για ένα μέτρο αναπόδεικτου συμφέροντος

….Οι Υπουργοί μας Υγείας για τις μάσκες δεν έχουν πρόβλημα : η κυβέρνηση για 2 μήνες διαβεβαίωνε ότι ήταν άχρηστες (χωρίς αποδεικτικές μελέτες). 

Τώρα διατείνεται ότι είναι αναντικατάστατες (χωρίς περαιτέρω randomisées) και μας υποχρεώνει να ζούμε μασκοφόροι. Όλα τα médias εν χορώ « χωρίς μάσκα δεν υπάρχει σωτηρία. 

Τα κρούσματα αυξάνουν.. Θα μπείτε εκ νέου σε καραντίνα αν δεν είστε υπάκουοι ».Κι οι Σταυροφόροι της Μάσκας θέλουν να κακοποιήσουν τα παιδιά μ ένα μέτρο χωρίς καμιά επιστημονική αιτιολόγηση. 


Τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι μάσκες είναι χρήσιμες κατά της επιδημίας του Covid19

…Ξεχνούν ότι το covid19 είναι ιάσιμο αν συμφωνήσουμε να το αντιμετωπίσουμε, όπως περισσότερα από τα τρία τέταρτα των γιατρών στον κόσμο.Γιατί αυτή η άρνηση και αυτή η εμμονή με τη μάσκα που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να “κρύβει μόνο αυτήν την αποτελεσματική θεραπεία…”

Μη πειστικά άρθρα μακριά από την κλινική πρακτική:Προσωπικά, έχουμε ξαναδιαβάσει όλα τα άρθρα που εκφράζονται υπέρ της εμμονής τους και κανένα από αυτά δεν έχει μελετήσει την επίδραση της μάσκας στη μετάδοση του Covid19 στην πραγματική ζωή.

(Στη συνέχεια το άρθρο επιδίδεται στην αναίρεση κάποιων απόψεων υπέρμαχων της μάσκας και καταλήγει) ”Είναι η τηλεοπτική προβολή τόσο τοξική που κάνει τους καλύτερους υπερασπιστές της ιατρικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας να χάσουν την κοινή λογική τους;”

Η επιδημία τελείωσε στη Γαλλία:

«Τα κρούσματα αυξάνουν» επαναλαμβάνουν συνεχώς αλλά αυτά τα κρούσματα δεν είναι παρά θετικά tests. Αυτοί δεν είναι ασθενείς αλλά μόνο μάρτυρες μιας συνάντησης με τον coronavirus ή μ΄ένα από τα μακρινά ξαδέρφια του.. 

Ο ίδιος ο διάσημος Δρ Fauci μιλά για το 50% των ατόμων με ανοσοποίηση, που θα αχρηστεύσουν το εμβόλιο και την υποθετική του ύπαρξη...

 Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Γαλλίας, στις 15 Αυγούστου, και για τα 100 γαλλικά τμήματα, υπήρχαν μόνο 71 νέες νοσηλείες, συμπεριλαμβανομένων 11 σε εντατική περίθαλψη και 4 θάνατοι που αποδόθηκαν στο Covid19, ενώ έχουμε 395.000 νοσοκομειακά κρεβάτια.(εκτίμηση 2018), 7.000 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και καταγράφουμε περίπου 1.400 έως 1.700 ημερήσιους θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 500 ασθενών με καρκίνο που ξεχάστηκαν από τους λάτρεις του Covid.

Ποιά λογική δύναται να οδηγεί γιατρούς άλλοτε προσεκτικούς να θέλουν να επιβάλουν ένα μέτρο άχρηστο χωρίς αντικειμενική αιτία; 

Πρέπει να χαιρόμαστε που τα κρούσματα αυξάνουν χωρίς ασθενείς γιατί αυτές οι περιπτώσεις ενδυναμώνουν την ανοσία της αγέλης που είναι τόσο επιθυμητή από τους αποστόλους του εμβολιασμού. είναι πολύ ευτυχές που αυτές οι νέες περιπτώσεις αφορούν νέους γιατί αυτοί δεν κινδυνεύουν σχεδόν καθόλου (7) , και θα δομήσουν το φράγμα που θα προστατεύσει τους ηλικιωμένους από μελλοντικές μολύνσεις, αν αυτές επανέρχονταν στη χώρα μας.

Η επιβολή μάσκας σε εξωτερικό χώρο είναι εντελώς μη συναφής με την πολύ μικρή πιθανότητα μόλυνσης σ΄ανοιχτό χώρο. (δεν αποδείχθηκε ποτέ).

 Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο ασυνεπές είναι να επιβάλλουν μάσκες όταν η ασθένεια εξαφανίστηκε ενώ οι ίδιοι δεν τις  επέβαλλαν (8) .. όταν η ενδεχόμενη χρησιμότητά τους ήταν συζητήσιμη (Φεβρουάριο και Μάρτιο).

Είναι πολύ ασυνεπές και εξαιρετικά σοβαρό να κηρύττουν μάσκες για παιδιά, επειδή τα παιδιά δεν μολύνουν άλλους..

Είναι ολοσχερώς ανορθολογικό να κηρύττουν μάσκες για παιδιά στην τάξη καθώς αντίθετα με τις επιδημίες γρίπης το σχολείο δεν αποτελεί κανέναν τόπο μετάδοσης του Covid19 (9).

 Σε περισσότερα από 3700 άρθρα που έχουν για θέμα το παιδί και το Covid καταλογοποιημένων από το Pubmed στις 17/8/2020 και τα 70 εξειδικευμένα αφιερωμένα στην ενδεχόμενη μετάδοση από τα παιδιά , κανένα δεν φέρει απόδειξη μιας μετάδοσης από το 1 παιδί στο άλλο παιδί ή σ΄έναν ενήλικο στον πραγματικό κόσμο (10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22).

Αυτά τα άρθρα επιβεβαιώνουν ανεξαιρέτως ότι ο Covid 19 είναι σχεδόν σπάνιος και σχεδόν πάντα καλοήθης-ιάσιμος στο παιδί όσο και ότι τα παιδιά κάτω των 19 ετών δεν μολύνθηκαν από συμμαθητές τους στο σχολείο αλλά συνήθως από γονείς στο σπίτι και ότι δεν μολύνουν τους ενηλίκους και ότι η καραντίνα παιδιών και η διακοπή των σχολικών δραστηριοτήτων ευθύνονται για ψυχολογικές διαταραχές συμπεριφοράς (23) συχνά και κοινωνικές,εκτός από έναν προφανή αντίκτυπο στο σχολείο τους.

Έτσι, η νορβηγική στατιστική υπηρεσία αξιολόγησε τη μόνιμη ζημία που προκλήθηκε στους μαθητές από το κλείσιμο του σχολείου :« κάθε εβδομάδα στερούμενη διδασκαλίας στους μαθητές σταματάει τις ευκαιρίες για επιτυχία τους στη ζωή και μειώνει με διαρκή τρόπο τα εν δυνάμει μελλοντικά τους έσοδα ».

Επί περισσοτέρων από 21 294 845 περιπτώσεων καταγεγραμμένων από τον ΠΟΥ (24) στις 17/8/2020, καμία δημοσιευμένη παρατήρηση δεν έδειξε επίσημα ότι ένα παιδί θα μπορούσε να μολύνει άλλο παιδί ή ενήλικα. 

Εάν μια τέτοια μετάδοση δεν μπορεί θεωρητικά να αποκλειστεί, θα ήταν εξαιρετικά σπάνια. 

Περισσότερες από 20 επιδημιολογικές μελέτες σε περισσότερες από δέκα χώρες αναζήτησαν επίμονα μολύνσεις με σημείο εκκίνησης παιδιά κάτω των 18 : καμία δεν μπόρεσε να επισημάνει ένα πραγματικά πειστικό παράδειγμα.

Η πρώτη γαλλική μελέτη που πραγματοποιήθηκε (25), η μελέτη της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας είναι πολύ αποδεικτική. Το μολυσμένο παιδί από το Les Contamines ήταν σε επαφή, ενώ ήταν άρρωστο, με 172 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 112 μαθητών και δασκάλων σε τρία σχολεία και ένα χιονοδρομικό κέντρο.

 Δεν μολύνει κανέναν, ούτε καν τα δύο άλλα παιδιά στο σόι του. 

Στη μελέτη του Ινστιτούτου Παστέρ σε δημοτικά σχολεία στο Crépy en Valois, επιστήμονες μελέτησαν 1340 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 139 μολυσμένων (81 ενήλικες και 58 παιδιά). 

Μεταξύ 510 μαθητών από έξι δημοτικά σχολεία εντόπισαν τρία παιδιά από τρία διαφορετικά ιδρύματα που μολύνθηκαν όταν τα σχολεία ήταν ακόμα ανοιχτά. Ωστόσο, αυτά τα τρία παιδιά δεν μολύνουν κανέναν στο σχολείο, είτε ήταν άλλοι μαθητές είτε ενήλικες.

 Η μελέτη του Coville, από την ομάδα Activ (κλινική και θεραπευτική βρεφική ένωση Val-de-Marne με επικεφαλής τον καθηγητή Robert Cohen, αντιπρόεδρο της Γαλλικής Παιδιατρικής Εταιρείας, που επικεντρώθηκε σε 600 παιδιά, από τη γέννηση έως την ηλικία των 15 ετών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι: «χωρίς το ιστορικό του γονεϊκού Covid, το παιδί δεν έχει καθόλου μεταδοτικότητα».

“Και οι Benjamin Lee και William V. Raszka επιβεβαιώνουν στο μεγάλο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό (26): μετάδοση του COVID-19 και παιδιά: το παιδί δεν ευθύνεται.

Στην Ολλανδία, τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 αντιπροσωπεύουν μόνο το 1,3% όλων των ασθενών που αναφέρθηκαν με COVID-19, αν κι αποτελούν το 20,7% του πληθυσμού. Μόνο το 0,6% των αναφερόμενων νοσηλειών ήταν παιδιά κάτω των 18. 

Δεν υπάρχουν αναφορές για παιδιά που πέθαναν από το COVID-19. Μια μελέτη σε νοικοκυριά στην Ολλανδία μετέφερε δεδομένα επί 116 παιδιών από 1-16 ετών και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι τίποτα δεν αναφέρει ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών ήταν οι πρώτοι που μολύνθηκαν στην οικογένεια (27). 

Στην Ιρλανδία (28) δεν εντοπίστηκε καμία περίπτωση μόλυνσης από το σχολείο μετά από ανάλυση 125 έως 475 επαφών από 3 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε μαθητές ηλικίας 10 έως 15 ετών πριν από το κλείσιμο των σχολείων στις 12 Μαρτίου 2020. 1 περίπτωση ήταν ασυμπτωματική. 

Στην Αυστραλία, 9 μαθητές και 9 άτομα που είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2 σε 15 σχολεία είχαν στενή επαφή με συνολικά 735 μαθητές και 128 υπαλλήλους (29). Μόνο 2 δευτερογενείς λοιμώξεις εντοπίστηκαν, καμία στο ενήλικο προσωπικό. 1 μαθητής δημοτικού σχολείου μολύνθηκε ενδεχομένως από ένα μέλος του προσωπικού.

Στην Ελβετία (30): από συνολικά 4.310 ασθενείς με SARS-CoV-2, οι 40 ήταν κάτω των 16 ετών (0,9%). Μεταξύ των 111 θετικών οικογενειακών επαφών των παιδιών που μελετήθηκαν, κυριάρχησαν οι μητέρες (n = 39), ακολουθούμενες από πατέρες (n = 32), παιδιατρικά αδέλφια (n = 23), ενήλικα αδέλφια (n = 8) και παππούδες και γιαγιάδες (n = 7).

Στη Σουηδία, πολλά σχολεία παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιπροσωπεύοντας μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων σχολικών δραστηριοτήτων στην επίπτωση και τη σοβαρότητα της νόσου στην παιδιατρική (31). 

Η αθροιστική συχνότητα εμφάνισης νοσηλείας με διάγνωση COVID-19 μεταξύ μαθητών ήταν 9 ανά 100.000 παιδιά, έναντι 230 / 100.000 νοσηλευόμενων και 99 / 100.000 θανάτων λόγω του COVID-19 στον ενήλικο πληθυσμό της Στοκχόλμης (αρ. 1,84 εκατομμύρια) για την ίδια περίοδο.

Αυτό δείχνει ότι η συνέχιση των σχολικών δραστηριοτήτων δεν επιδείνωσε την πορεία της πανδημίας για τα παιδιά στη Σουηδία, σε σύγκριση με χώρες με αυστηρούς αποκλεισμούς…εκπαίδευσης στη Γαλλία. 

Μια εκμάθηση άξια του ονόματος της είναι μια ανταλλαγή, ερωτήσεις, αντιπαραθέσεις, αμφιβολίες που εκφράζονται πάνω στα πρόσωπα, μέσα από τα βλέμματα.

 Η διδασκαλία προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους ελεύθερους αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη, κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή. 

Φυσικά, ήρθε η ώρα για τα γυμνάσια-λύκεια ιδιαίτερα..να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, καθώς είναι επείγον για τη ζωή να ξαναβρεί τα δικαιώματά της »

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και οι μάσκες είναι εντελώς περιττά για παιδιά ηλικίας 0 έως 19 ετών και παρεμβαίνουν στην καλή λειτουργία του σχολείου που είναι τόσο απαραίτητο για την ευημερία των παιδιών και το μέλλον της κοινωνίας. Ας μην παραδοθούμε στον πανικό-υστερία. 

Αφήστε τα να επωφεληθούν πλήρως από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μην υποτιμάτε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας, την αδυναμία μη λεκτικών ανταλλαγών με τον συνομιλητή που φοράει επίσης μάσκα.

Γιατί αυτός ο λόγος που διοχετεύει τη συλλογική κατάθλιψη και απειλεί έντονα τα παιδιά και τους εφήβους που εμπλέκονται σε αυτήν τη συλλογική ψύχωση που εργαλειοποιούν οι πολιτικοί; 

Όλοι γνωρίζουν σήμερα ότι η επιδημία έχει τελειώσει, ότι ο ιός, εάν κυκλοφορεί, έχει μεταλλαχθεί και δεν απειλεί καθόλου παρά τα σοβαρά κρυολογήματα, ότι αν αυτό το διάσημο κύμα επιστρέψει ενάντια σε όλες τις προσδοκίες, μια αποτελεσματική θεραπεία είναι φθηνή ακόμη και αν η ύπαρξή της αναστατώνει τις πολυεθνικές.(χλωροκίνη)

Τη μάσκα ένα παιδί δύναται να τη βιώνει ως μια κακοποίηση και παρακαλούμε τους ειλικρινείς συναδέλφους μας να ανοίξουν τα μάτια τους και να διαβάσουν τα άρθρα που αναφέρονται στο σύνολό τους…Αλλά ας απελευθερωθούμε ξανά. Ας ανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας.



Mais libérons-nous à nouveau. Retrouvons notre indépendance.francesoir.fr 22/8/20

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ


(2) Selon le bulletin épidémiologique de Santé Publique France du 6 août



(5) Célèbre pour ses infractions répétées à la loi française qui oblige tout médecin qui prend la parole en public à déclarer ses liens d’intérêts avec les entreprises du médicament. Résistance laïque a indiqué qu’elle aurait touché 212 209 €, dont 28 412 € de Gilead. https://resistancerepublicaine.com/2020/06/26/france-soir-balance-le-top… . D’après des sources américaines, elle a de plus été advisor/consultant/speaker board member pour Abbvie, BMS, Gilead, Janssen, and Merck. Indépendance quand tu nous tiens…

(6) « Les cas augmentent » répètent ils en boucle mais les cas ne sont que des tests positifs et non pas des malades ! et il faut se réjouir que les cas augmentent sans malades car ces cas constitueront la barrière aux infections futures si elles veulent revenir

(7) Shu Yang Early estimation of the case fatality rate of COVID-19 in mainland China: a data-driven analysis Annals of Translational Medicine, Vol 8, No 4 February 2020 Page 5 of 6

(8) L’UFML réclamait (à juste titre) des masques pour les soignants mais pas pour la population dans son ensemble


(10) Weiyong Liu .et al: Detection of Covid-19 in Children in Early January 2020 in Wuhan, China N Engl J Med. 2020 2 Avril; 382 (14): 1370-1371

(11) Liu Y, Yan L-M, Wan L, et al. Viral dynamics in mild and severe cases of COVID-19. Lancet Infect Dis. 2020. https://doi.org/10.1016/ S1473 -3099(20)30232 -2

(12) Hong H, Wang Y, Chung H-T, Chen C-J, Clinical characteristics of novel coronavirus disease 2019 (COVID-19) in newborns, infants and children, Pediatrics and Neonatology, https://doi.org/10.1016/j.pedneo.2020.03.001.

(13) Wu Z, McGoogan JM. Characteristics of and important lessons from the coronavirus disease 2019 (COVID-19) outbreak in China: summary of a report of 72 314 cases from the Chinese Center for Disease Control and Prevention. JAMA 2020; published online Feb 24. DOI:10.1001/jama.2020.2648

(14) Jonas F Ludvigsson macroanalysis of Covid 19 in children. Acta Paediatr. 2020 23 mars.

(15) Peter Brodin Why is COVID-19 so mild in children? Editorial Acta Paediatrica 24 March 2020

(16) Ji Young Park First Pediatric Case of Coronavirus Disease 2019 in Korea J Korean Med Sci. 2020 Mar 23;35(11)

(17) LiangSua the different clinical characteristics of corona virus disease cases between children and their families in China – the character of children with COVID-19 Emerging Microbes & Infections 2020, VOL. 9

(18) Qinxue Shen Novel Coronavirus Infection in Children Outside of Wuhan, China Pediatr Pulmonol. 2020 Apr 7. doi: 10.1002/ppul.24762. Online ahead of print

(19) Ya-Nan Han et al A Comparative-Descriptive Analysis of Clinical Characteristics in 2019-Coronavirus-infected Children and Adults Pediatrics April 2020

(20) Haiyan Qiu Clinical and epidemiological features of 36 children with coronavirus disease 2019 (COVID-19) in Zhejiang, China: an observational cohort study Lancet Infect Dis. 2020 25 mars; S1473-3099 (20) 30198-5.

(21) Zhonghua Er Ke Za Zhi pour la Société de pédiatrie et Association médicale chinoise : Recommandations pour le diagnostic, la prévention et le contrôle de la nouvelle infection à coronavirus 2019 chez les enfants (première édition intermédiaire). 2020; 58: 169–74.]., Chinese Journal of Pediatrics

(22) Wen Yan Jiao et al Behavioral and Emotional Disorders in Children during the COVID-19 Epidemic THE JOURNAL OF PEDIATRICS 2020 www.jpeds.com

(23) Guanghai Wang, Yunting Zhang, Jin Zhao, Jun Zhang, *Fan Jiang fanjiang@shsmu.edu.cn Mitigate the effects of home confinement on children during the COVID-19 outbreak Published Online March 3, 2020 https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(20)30547-X

(24) OMS Coronavirus disease (COVID-19) Situation Report – 209

(25) Kostas DANIS et al pour Santé Publique France Cluster of coronavirus disease 2019 (Covid-19) in the French Alps, 2020 Clinical Infectious Diseases Oxford University Press for the Infectious Diseases Society of America.

(26) Et Benjamin Lee et William V. Raszka Covid19 transmission children are not to blame Pediatrics août 2020, 146 (2) e2020004879; DOI: https://doi.org/10.1542/peds.2020-004879

(27) National Institute for Public Health and the Environment. Ministry of health, welfare and sport. Netherlands. Children and COVID-19. Available: https://www.rivm.nl/en/novel-coronavirus-covid-19/ children-and-covid-19

(28) Heavey L, Casey G, Kelly C, et al. No evidence of secondary transmission of COVID-19 from children attending school in Ireland, 2020. Euro Surveill 2020;25:2000903.

(29) Centre national de recherche et de surveillance de la vaccination. COVID-19 dans les écoles – L’expérience en NSW . Nouvelle-Galles du Sud, Australie : Centre national de recherche et de surveillance sur l’immunisation ; 2020Google Scholar(30) Posfay-Barbe KM, Wagner N, Gauthey M, et al. COVID-19 in Children and the Dynamics of Infection in Families. Pediatrics. 2020;146(2): https://pediatrics.aappublications.org/content/146/2/e20201576(31) Hildenwall H, Luthander J, Rhedin S, et al. Paediatric COVID-19 admissions in a region with openschools during the two first months of the pandemic. Acta Paediatr. 2020;00:1–3. https://doi.org/10.1111/apa.15432(i) https://static.data.gouv.fr/resources/donnees-hospitalieres-relatives-a-…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου