Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ ΠΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!


ΤΟ ΣΤΑΡ, ΟΙ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ...Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ



Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ είναι ο μοναδικός ελληνικός σταθμός εθνικής εμβέλειας ο οποίος συνεχίζει ασταμάτητα, εδώ και χρόνια, να μεταδίδει μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι την τουρκική γλώσσα και την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» με την μορφή τηλεοπτικής σειράς, έναντι άγνωστου ύψους «κερδών».

Τα κέρδη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ από την συνεχή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι βέβαια άγνωστα, αλλά οι πληθωρικές «εισπράξεις» μπορούν εύκολα να υπολογιστούν:

Εξασφάλιση 1.000 περίπου (ναι, χιλίων) επεισοδίων τουρκικής προπαγάνδας σε «ανταγωνιστικές τιμές» που προσφέρουν με επιδοτήσεις οι τούρκοι ισλαμιστές, σε συνδυασμό με έως σαράντα τρία διαφημιστικά μηνύματα ανά επεισόδιο(εκτός δεκαπενταύγουστου), προσφέρουν απλόχερα πλούσιες «εισπράξεις» στα ταμεία του καναλιού.

 Αν υπολογίσει κανείς χίλια επεισόδια επί των τιμών χρέωσης κάθε διαφημιστικού μηνύματος, εύκολα καταλήγει σε «εισπράξεις» μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την μετάδοση χιλίων περίπου επεισοδίων τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι!

Το τηλεοπτικό κανάλι ΣΤΑΡ φαίνεται να αδιαφορεί εντελώς αν ο σύγχρονος Χίτλερ της Τουρκίας κόβει βόλτες μέσα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και Κυπριακή ΑΟΖ, αν μετατρέπει Βυζαντινούς Ναούς σε τεμένη καλλιεργώντας και εξάπτοντας συστηματικά το θρησκευτικό μίσος, αν επιχειρεί σχεδόν καθημερινά να στέλνει στην Ελλάδα -πολλές φορές με συνοδεία ακταιωρών- παράνομους μετανάστες, αν έχει εξαπολύσει ένα ύπουλο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου προκειμένου να αρπάξει διεθνώς κατοχυρωμένα ελληνικά και Κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα και αν απειλεί συνεχώς με ωμή βία – προκλητικά και προσβλητικά.

Όλα αυτά για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ -και άλλα πολλά- φαίνεται πως δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Το μόνο που φαίνεται να «μετράει» είναι οι «εισπράξεις» και τα καθαρά κέρδη από την συνεχή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (OPEN, ANT1, SKAI, ALPHA, ΜΕΓΚΑ και EΡΤ) δεν έχουν πλέον στο πρόγραμμα τους τουρκική προπαγάνδα όσο «ανταγωνιστική τιμή» και να έχει – κάποιοι σταθμοί μάλιστα όπως OPEN και ΕΡΤ δεν είχαν ποτέ στο πρόγραμμά τους τέτοιες σειρές.

Τον τηλεοπτικό όμως σταθμό ΣΤΑΡ δεν φαίνεται να τον απασχολούν τέτοιες «λεπτομέρειες» – σε σχετική μάλιστα έρευνα (Πρώτο Θέμα, 5/8/2020) δήλωσε τα εξής εντυπωσιακά:

«Σχετικά με την προβολή της σειράς “Elif” από το STAR, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: το αντικείμενο της σειράς είναι καθαρά κοινωνικό, και συγκεκριμένα πραγματεύεται, όπως άλλωστε δείχνει και ο τίτλος της, τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, της Ελίφ, και της οικογένειάς του. 

Δεν υπάρχουν δηλαδή ούτε άμεσες ούτε έμμεσες αναφορές σε πολιτικά και θρησκευτικά γεγονότα ή κατά της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο. 

Η σειρά “Elif” έχει ιδιαίτερα σημαντικό μέσο μερίδιο τηλεθέασης, 16,8% στο σύνολο των τηλεθεατών στη ζώνη μετάδοσης, πράγμα που δείχνει ότι το ελληνικό κοινό παρακολουθεί σταθερά με ενδιαφέρον την εξέλιξη της συγκεκριμένης μυθοπλασίας. 

Συγκεκριμένα, καθημερινά την παρακολουθούν κατά μέσο όρο περίπου 450.000 τηλεθεατές. 

Ως προς τις “διαμαρτυρίες”, το STAR παρακολουθεί προσεκτικά τις αντιδράσεις των τηλεθεατών, όπως εκφράζονται μέσα από τηλεφωνήματα και επιστολές προς τον σταθμό, αλλά και μέσα από τα social media, και μέχρι σήμερα οι αρνητικές αντιδράσεις αφορούν σε μεμονωμένες περιπτώσεις, λιγότερες από 10 ανά ημέρα, ελάχιστες δηλαδή σε σύγκριση με τον αριθμό των καθημερινών τηλεθεατών. 

Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε αποδέκτες περισσότερων σχολίων από την πλευρά άλλων τηλεθεατών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της πλοκής της σειράς και ζητούν να μη διακοπεί η μετάδοσή της».

Έτσι, η τουρκική προπαγάνδα μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ ανενόχλητα και «δικαιολογημένα» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, όχι μόνο με την συνεχή μετάδοση της τουρκικής γλώσσας (οι τούρκοι ισλαμιστές απαγορεύουν την μεταγλώττιση επί «ποινή» άρσης των επιδοτήσεων), αλλά και σε κάθε ευκαιρία:

Σε πρόσφατο επεισόδιο της ατέλειωτης σειράς στην οποία δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα τις έννοιες αρχή-μέση-τέλος, η γιαγιά της οικογένειας μιλάει στα εγγόνια της για τον «Καραγκιόζ», τον «Χατζηβάτ» και εξηγεί τι σημαίνει «ραμαζάν». 

Όπως είναι γνωστό ο Τούρκος χρονογράφος Εβλιγιά Τσελεμπή (1611 – 1684) έγραψε πως ο Καραγκιόζης ήταν αγγελιοφόρος του Μεγάλου Κωνσταντίνου (272 – 337) ο οποίος μετέφερε την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη ή Κωνσταντινούπολη, δηλαδή περίοδο που είχε ιδρυθεί πλέον η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Στην σύγχρονη εποχή, ο Ευγένιος Σπαθάρης (1924- 2009) υπήρξε ο κορυφαίος εκπρόσωπος του θεάτρου σκιών ο οποίος κράτησε ζωντανή την παράδοση του Καραγκιόζη στην Ελλάδα και προσπάθησε να την μεταδώσει αναλλοίωτη στους νεότερους. 

Η Ελλάδα σήμερα διατηρεί ένα θέατρο ζωντανό, το θέατρο σκιών με περισσότερους από 60 εξαιρετικούς επαγγελματίες καραγκιοζοπαίχτες, ενώ αντιθέτως στην Τουρκία, ο «Καραγκιόζ» είναι ένα καθαρά μουσειακό είδος.

Παρ΄ όλα αυτά, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν να διεκδικούν την «πατρότητα» του Καραγκιόζη για εμπορικούς σκοπούς και χρησιμοποιούν την μοναδική τουρκική, προπαγανδιστική σειρά που μεταδίδεται στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν τα μηνύματα τους για τον «Καραγκιόζ», τον «Χατζηβάτ» και το «ραμαζάν»! Επί πλέον, να διεισδύουν στην συνείδηση ή στο υποσυνείδητοανυποψίαστων τηλεθεατών προκειμένου να δημιουργήσουν αισθήματα συμπάθειας από τις περιπέτειες χαριτωμένων παιδιών σε ένα ατέλειωτο «σιδηρόδρομο» που επαναλαμβάνει συνεχώς σε κύκλους τα ίδια πράγματα: αυτοκινητιστικό δυστύχημα, απαγωγή, αμνησία, ανίατες αρρώστιες, απόπειρα δολοφονίας κ.ο.κ.ε.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α : «Μεμονωμένες περιπτώσεις» λοιπόν οι διαμαρτυρίες για την μετάδοση της τηλεοπτικής σειράς τουρκικής προπαγάνδας σε πανελλαδική εμβέλεια και είναι πιο πολλοί εκείνοι που ζητούν «να μην διακοπεί η μετάδοση της»…

«Κοινωνική σειρά» η τουρκική προπαγάνδα που δεν έχει «ούτε άμεσες ούτε έμμεσες αναφορές σε πολιτικά και θρησκευτικά γεγονότα ή κατά της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο»…

Μερίδιο τηλεθέασης 16,8% όταν τα στοιχεία των τελευταίων πέντε περίπου μηνών του Παρατηρητηρίου Διαφημίσεων σε Τουρκικές σειρές της Ελληνικής Τηλεόρασης, δείχνουν σε ποσοστό άνω του 90%, μονοψήφια τηλεθέαση…

Τι να πει κανείς; Να εκφράσει σκεπτικισμό, θλίψη ή μήπως αγανάκτησηγια τις παρωπίδες που βάζει η δίψα του χρήματος ακόμα και σε πλούσιους ή ισχυρούς οργανισμούς;

Να μελαγχολήσει φέρνοντας στο νου τα λόγια του διαχρονικού Πλάτωνα (427-347 π.Χ.), του γνωστότερου των μαθητών του Σωκράτη και δασκάλου του Αριστοτέλη Πολλά και ανόσια περί το των πολλών νόμισμα γέγονε (Για το χρήμα έχουν γίνει πολλά και ανόσια κακουργήματα);

Να βροντοφωνάξει χωρίς ελπίδα να ακουστεί, το Ομηρικό «Αἰδώς Ἀργεῖοι»;

Όποιος πάντως αισθάνεται «μεμονωμένη περίπτωση» και επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορεί να τηλεφωνεί καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr), ώστενα δούμε επιτέλους αν θα παραμένουν περισσότεροι όσοι (υποτίθεται) «δεν θέλουν να διακοπεί η τουρκική σειρά»!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου