Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΚΡΕΜΛΙΝΟ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ “ADMIRAL MAKAROV” ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Η ΦΡΕΓΑΤΑ “ADMIRAL MAKAROV” ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ!




Η φρεγάτα “Admiral Makarov” είναι ασφαλής στη Σεβαστούπολη!σήμερα.

Η φρεγάτα “Admiral Makarov”είναι ασφαλής στη Σεβαστούπολη! Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας.Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση της στη Σεβαστούπολη. Από όπου κι η φωτογραφία της σήμερα το πρωί. Ένα ακόμη fake news της δυτικής παν-προπαγάνδας παραπληροφόρησης καταρρίπτεται.




«Στρατιωτικός Παρατηρητής»: Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» έφτασε στη Σεβαστούπολη
H φρεγάτα «Admiral Makarov» εντοπίστηκε στη Σεβαστούπολη.

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες η ρωσική πυραυλική φρεγάτα Admiral Makarov. Τα στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα παρουσιάστηκαν από το κανάλι Telegram Voennyy Obozrevatel με φόντο αναφορές ότι ένα άγνωστο πολεμικό πλοίο κλάσης φρεγάτας φέρεται να χτυπήθηκε από πυραύλους κρουζ στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο, παρά τις προηγούμενες αναφορές, επέστρεψε με ασφάλεια στη Σεβαστούπολη, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό.

«Η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση της Σεβαστούπολης», αναφέρει το κανάλι Military Observer στο Telegram.

Για ποιον σκοπό βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα η ρωσική πυραυλική φρεγάτα “Admiral Makarov” και αν η τελευταία συμμετείχε σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο, αυτά τα δεδομένα, αν και δεν επιβεβαιώνονται επίσημα ή τεκμηριώνονται, δείχνουν ότι η Ουκρανία προσπαθεί να κάνει ενημερωτική προπαγάνδα αναφέρει τώρα και το μέσο avia.pro

Προηγουμένως…

Το Κρεμλίνο αλλά και η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβεβαιώνουν ότι η ρωσική φρεγάτα “Admiral Makarov” χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο. 

Ο Πεσκόφ είπε δεν έχει τέτοιες αναφορές ενώ Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τη φρεγάτα Admiral Makarov του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δεν έχει σχετικές πληροφορίες ως προς τις αναφορές για φερόμενο χτύπημα επί ρώσικης φρεγάτας στη Μαύρη Θάλασσα. 

Το γεγονός ότι η ρωσική φρεγάτα φέρεται να χτυπήθηκε κοντά στο νησί Zmeiny αναφέρθηκε νωρίτερα από ΜΜΕ, αλλά και Ουκρανούς αξιωματούχους. Είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Moskva Speaks ότι το Κρεμλίνο «δεν έχει τέτοιες πληροφορίες».

«Όχι, δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες», απάντησε ο Πεσκόφ στην ερώτηση εάν το Κρεμλίνο γνώριζε για το χτύπημα στο ρωσικό πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, έγινε στις 6 Μαΐου.

Το πρωί, στις 6 Μαΐου, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ρωσική φρεγάτα φέρεται να καίγεται κοντά στο νησί Zmeiny μετά από χτύπημα από ουκρανικό πύραυλο Neptune. Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Οδησσού Alexei Goncharenko ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν η φρεγάτα Admiral Makarov που ναυπηγήθηκε το 2015.

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι η ρωσική φρεγάτα “Admiral Makarov” χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο Ουκρανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τη φρεγάτα Admiral Makarov του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. 

Για πρώτη φορά, αυτό αναφέρθηκε στις 6 Μαΐου από το μέσο της Οδησσού “Dumskaya” και τον βουλευτή από την “Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη” Alexei Goncharenko. 

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, η φρεγάτα, η οποία βρισκόταν κοντά στο νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα, επλήγη από πύραυλο Neptune και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά σε αυτήν. 

Αργότερα, η επιχειρησιακή διοίκηση «Νότος» είπε στην «Dumskaya» ότι δεν είχαν πληροφορίες για τις ζημιές στο πλοίο «Ναύαρχος Μακάροφ».



Το βράδυ, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, χωρίς να αναφέρει τη φρεγάτα, ζήτησε να εμπιστεύονται μόνο επίσημες πηγές. «Σχετικά με τις διάφορες πληροφορίες που κυκλοφορούν σήμερα στο Διαδίκτυο… Σας ζητώ να εμπιστευτείτε μόνο το επίσημο μήνυμα των αρμόδιων στρατιωτικών διοικήσεων», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Aleksey Arestovich, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Ουκρανίας σε συνέντευξή του στο κανάλι Feigin LIVE YouTube δεν επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες για το χτύπημα στη φρεγάτα ”ναύαρχος Makarov”. “..Δεν υπάρχουν επαληθευμένες πληροφορίες. 

Υπάρχουν πολλές αναφορές. Αλλά το υπενθύμισα εκατό φορές: τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, η φύση του πολέμου πληροφοριών έχει αλλάξει ριζικά. “, είπε ο Αρέστοβιτς. Πρόσθεσε “αυτή τη στιγμή, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι κάποιο πλοίο χτυπήθηκε ή δεν χτυπήθηκε.” 

Σημείωσε ότι «μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ότι κανείς δεν βυθίστηκε ή δεν χτυπήθηκε». “Ή μπορεί να πνίγηκαν και να χτυπήσουν νοκ άουτ. Θα δούμε. Αν και πνίγηκαν – σχεδόν, νοκ άουτ – ίσως”, είπε ο Γκέμπελς του ουκρανικού καθεστώτος ο Αρέστοβιτς. 

Στο εάν η APU έβαλε κατά της φρεγάτας. “Αυτές είναι πληροφορίες που δεν μπορούμε να πούμε.Πρόκειται για κρατικό μυστικό”, απάντησε ο Αρέστοβιτς.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε σε σημερινή ενημέρωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες για χτύπημα της φρεγάτας. 

Η απάντησή του αναφέρθηκε στο Twitter από τον ανταποκριτή του Foreign Policy τον Jack Detsch. “Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν το χτύπημα της Ουκρανίας στη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov. 

Το παρακολουθούμε όλη μέρα”, είπε ο Kirby. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι η Ουκρανία έπληξε τη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Liveuamap στις 6/5/22 η υπηρεσία Flightradar24 κατέγραψε τέσσερα αναγνωριστικά αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα: ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing P-8 Poseidon (ΗΠΑ), ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4 Global Hawk (ΗΠΑ), ένα ATR 72-600 Περιπολικό αεροσκάφος TMPA (Τουρκία) και αεροσκάφος αναγνώρισης Boeing RC-135W (Μεγάλη Βρετανία). 

Ο Ολλανδός πολεμικός ανταποκριτής Hans de Vrij έγραψε στο Twitter ότι η τοποθεσία του drone RQ-4 Global Hawk ήταν ιδανική για την παρακολούθηση της περιοχής όπου θα μπορούσε να βρίσκεται η φρεγάτα.

Το Forbes σημείωσε ότι μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του πυραυλικού καταδρομικού Moskva, από την Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει μόνο τρία μεγάλα πλοία, το καλύτερο από τα οποία είναι το Admiral Makarov. Εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό το 2017. 

Η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με 24 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk μεσαίου βεληνεκούς και οκτώ πυραύλους κρουζ Caliber. Στις 6 Μαΐου, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία έχασε άλλο ένα πολεμικό πλοίο ή σκάφος τις τελευταίες 24 ώρες. 

Το όνομά του δεν διευκρινίστηκε. Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Γενικό Επιτελείο συμπεριέλαβε πληροφορίες για τη φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ».




Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση της στη Σεβαστούπολη.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου