Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΑΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΟΥΤΙΝ:«Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ»!
BINTEO 


Ο Βλαδίμηρος Πούτιν ο ίδιος και προσωπικά δεσμεύθηκε και προειδοποίησε: “η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στο έδαφος Σουηδίας και Φινλανδίας θα προκαλέσει μια απάντηση εκ μέρους μας”. Σε ποιο βαθμό και ποιας κλίμακας θα είναι αυτή η απάντηση δεν το αποκάλυψε. 

Tην ίδια ώρα Νορβηγία, Ισλανδία και Δανία δεσμεύονται να βοηθήσουν να υποστηρίξουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία εάν δεχθούν ρώσικη επίθεση ενώ περνούν από τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών σκανδιναβικών χωρών!

Σχολιάζοντας την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με αυτές τις χώρες, η είσοδός τους δεν αποτελεί απειλή, αλλά θα προκαλέσει απάντηση.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτά τα κράτη, και ως εκ τούτου, υπό αυτή την έννοια, η επέκταση σε αυτές τις χώρες δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, αλλά η διεύρυνση της στρατιωτικής υποδομής σε αυτό το έδαφος σίγουρα θα προκαλέσει την απάντησή μας», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) .



”Το ΝΑΤΟ υπερβαίνει τον γεωγραφικό του σκοπό και προσπαθεί να επηρεάσει άλλες περιοχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” είπε.

Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο θα παρακολουθεί « τις απειλές που θα μας δημιουργηθούν για εμάς», πρόσθεσε ο Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε «από την αρχή».

Η Σουηδία και η Φινλανδία, στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη μακροπρόθεσμη πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, θα υποβάλουν σύντομα κοινή αίτηση, την οποία η συμμαχία θα εξετάσει με εσπευσμένο τρόπο.

Ο Πούτιν, σε συνομιλία με τον Φινλανδό ομόλογό του Sauli Niinistö, χαρακτήρισε νωρίτερα αυτή την απόφαση λανθασμένη, καθώς, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια της Φινλανδίας. Κατά τη γνώμη του, μια αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσο-φινλανδικές σχέσεις.

Παράλληλα ο Πούτιν σημείωσε μ΄έμφαση: «Ο σκοπός των βιοεργαστηρίων των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο είναι να συλλέγουν βιολογικά υλικά και να μελετούν τις ιδιαιτερότητες της εξάπλωσης των ιών»

Πούτιν: ”Τα εργαστήρια των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο μελετούν την εξάπλωση των ιών”. Στόχος των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στον μετασοβιετικό χώρο είναι η συλλογή βιολογικών υλικών και η μελέτη των ιδιαιτεροτήτων της εξάπλωσης των ιών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του CSTO, υπενθύμισε ότι η Ρωσία είχε κρούσει από καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο.

«Όπως γνωρίζετε, το Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα στην κοινή μας περιοχή. Και σε καμία περίπτωση δεν ασχολούνται με την παροχή ιατρικής βοήθειας στον πληθυσμό των χωρών όπου έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους. 

Το κύριο καθήκον τους είναι να συλλέγουν βιολογικά υλικά και μελετούν για τους δικούς τους σκοπούς τις ιδιαιτερότητες της εξάπλωσης ιών και επικίνδυνων ασθενειών», είπε ο Πούτιν.

Σε άλλη αποστροφή της τοποθέτησής του : «Ο νεοναζισμός είναι κυρίαρχος στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό, στον οποίο η συλλογική Δύση εθελοτυφλεί» Η Δύση ενθαρρύνει τον αχαλίνωτο νεοναζισμό στην Ουκρανία, είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο νεοναζισμός κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία, ενώ συνοδεύεται από «ένα κύμα ξέφρενης ρωσοφοβίας στη δυτική κοινωνία».

«Δυστυχώς, στη γειτονική μας χώρα, την Ουκρανία, ο νεοναζισμός μαίνεται εδώ και πολύ καιρό, στον οποίο ορισμένοι από τους εταίρους μας από τη λεγόμενη συλλογική Δύση εθελοτυφλούν και επομένως ενθαρρύνουν πραγματικά τις δραστηριότητές τους. 

Και όλα αυτά συνοδεύονται από την άνευ προηγουμένου έξαρση της λυσσασμένης ρωσοφοβίας στις λεγόμενες πολιτισμένες και πολιτικά ορθές χώρες της δυτικής κοινωνίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρήκε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει ξανά το ΝΑΤΟ ως «εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών». Η Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού, κατά την άποψή του, θα περιπλέξει την τρέχουσα κατάσταση ασφάλειας στον κόσμο.



2 σχόλια:

  1. "Ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, όσο τα πυρηνικά του Ιράν είναι ... "ανέπαφα" και ο Γκοτζίλα είναι όρθιος, δεν υπάρχει κανένας συναγερμός.

      Διαγραφή