Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΚΗΡΥΞΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...!


Το Οικουμενικό βομβάρδισε το Βελιγράδι για λογαριασμό του ΝΑΤΟ αναγνωρίζοντας τη Σχισματική ”Μακεδονική Εκκλησία” Κήρυξε Εμφύλιο κατά και της Σέρβικης Εκκλησίας. πυροδοτεί την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων. Ουκρανικό στα Βαλκάνια!! 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε την αυτοαποκαλούμενη ”Μακεδονική Εκκλησία”. Όπως είπε ο Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκι: “Ο Θεός δεν είναι στην εξουσία, αλλά στη δικαιοσύνη!” 

Ο Βαρθολομαίος κάνοντας κατάχρηση εξουσίας σε μια πολύ έκρυθμη εποχή πυροδοτεί την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων όπως πριν συνέβαλε κατά το μέγιστο στο αιματοκύλισμα στην Ουκρανία που δρομολογεί ως και Γενικό Πόλεμο. 

Το Οικουμενικό Δούρειος Ίππος του ΝΑΤΟ. Υπάρχει καλύτερο εύφλεκτο υλικό για να πυροδοτηθούν συγκρούσεις από τη θρησκεία; Και πάλι στα Βαλκάνια.

Με την απόφαση του αυτή αμαυρώνει την επέτειο Νίκης κατά Ναζισμού αφού η ανακοίνωση αναγνώρισης σχισματικής Μακεδονικής Εκκλησίας συμπίπτει με τις 9 Μάη. Βαθαίνει το σχίσμα με Πατριαρχείο Μόσχας

πολιτικοποιεί στο έπακρον κι εκκοσμικεύει επικίνδυνα τη λειτουργία του

εργαλειοποιείται από Δυτικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς.

Θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και στα Βαλκάνια.

Επιχειρεί αποδόμηση Ορθοδοξίας.

Αποπειράται διαίρει και βασίλευε στους κόλπους της στο μοντέλο της έριδας Σουνιτισμού-Σιιτισμού που ευνόησε και πάλι αμερικάνικο επεκτατισμό.

Οι συνέπειες αυτής της απόφασης είναι πνευματικές πολιτικές στρατιωτικο- αμυντικές…

ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε την αυτοαποκαλούμενη ”Μακεδονική Εκκλησία”. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναγνωρίζει την λεγόμενη ”Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας” ως Ορθόδοξη και ότι την αποδέχεται στην κοινότητα των Χριστιανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κωνσταντινούπολη αναγνώρισε το όνομα αυτής της Εκκλησίας ως «Οχρίδα» (που σημαίνει περιοχή της δικαιοδοσίας της μόνο εντός της επικράτειας του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας όπως αποκαλεί τα Σκόπια) και αποκλείει τη χρήση του όρου Μακεδονικός καθώς και κάθε παράγωγου αυτού του όρου.Υπάρχει καλύτερο εύφλεκτο υλικό για να πυροδοτηθούν συγκρούσεις από τη θρησκεία; Και πάλι στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του ΝΑΤΟ, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, η εκκλησιαστική ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αχρίδας, που ιδρύθηκε το 1967 με το διαχωρισμό από την SOC ως Μακεδονική ΠΣ, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο, αναγνωρίζεται ως κανονική.

Η θέση της Ρωσίας.

Οι Σέρβοι ήταν ο κύριος στόχος της Δύσης δήλωσε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος. «Δεν ήθελαν αυτόν τον γενναίο, ορθόδοξο λαό» είπε. Η Μόσχα πήρε σαφή θέση στην αναγνώριση από Οικουμενικό μιας ακόμη σχισματικής Εκκλησίας αυτή τη φορά των Σκοπίων προς αποδυνάμωση ορθόδοξου τόξου κατ΄εντολή ΝΑΤΟ ΕΕ ΗΠΑ


Υπάρχει μόνο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία SOC στα Σκόπια απάντησε άμεσα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, δήλωσε στο κήρυγμα στο ναό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ότι οι δυτικές χώρες προκάλεσαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστρέψουν τη Σερβία.Οι Σέρβοι έχουν γίνει ο κύριος στόχος των δυτικών δυνάμεων. 

Και η γνωστή πρόκληση στο Σεράγεβο, όλα στόχευαν στο γεγονός ότι η Σερβία, με φιλορωσικό πνεύμα αλλά περικυκλωμένη από δυτικές χώρες, στο να παύει να υπάρχει – δεν ήθελαν να αποδεχτούν αυτόν τον γενναίο, ορθόδοξο, ρωσόφιλο λαό. Και γι’ αυτό προκάλεσαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – είπε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, γράφει το RIA Novosti.

Σημείωσε ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, δεν έχει κάνει ποτέ πολέμους μόνο για χάρη του πλουτισμού ή της κατοχής εδαφών.

Το ιστορικό προηγούμενο.

Τον 12ο αιώνα, η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας είχε μια μεγάλη περιοχή υπό την πνευματική της διοίκηση.
Αυτό άλλαξε με την εμφάνιση του Αγίου Σάββα Σέρπσκι (αρχιεπισκόπου από το 1219) με την ίδρυση του Ζίτσε, και στη συνέχεια της Πέγια (που τελικά θα γίνει Πατριαρχείο) ως μεγάλο Ορθόδοξο κέντρο στα Βαλκάνια.

Με την ίδρυση του Βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων και στη συνέχεια του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας (1920), έγινε Ανανέωση του Πατριαρχείου PEJA και πλήρης μεταβίβαση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στον Σέρβο Πατριάρχη των Ηνωμένων Εκκλησιών έδαφος του νεοσύστατου κράτους (και όχι μόνο).

 Όχι μόνο ως την ένωση επισκοπών και εξαρτημάτων (Πέγια, Τσετίνιε, Βελιγράδι, Σρέμσκι Κάρλοβτσι…), αλλά και μέχρι τη μεγάλη και μοιραία ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ PEJA.
Εκδόθηκε επίσημος τόμος στην Κωνσταντινούπολη και η εκκλησία (και το κράτος) πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό για αυτήν την πλήρη μεταφορά της πνευματικής εξουσίας στην Πέγια (και στο Βελιγράδι).

Έκτοτε, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν είχε καμία εξουσία στην περιοχή που διαχειριζόταν η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, άρα και στη Σχισματική ”Μακεδονική”, που ενθαρρύνθηκε από τον Κροάτη Στρατάρχη Τίτο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια – απόσχιση από τη Σερβική Μητέρα Εκκλησία.

Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» ήταν το έργο του Τίτο, όπως και η δημιουργία του σερβοφοβικού «Μαυροβούνιου έθνους» (και άλλα παρόμοια σκοτεινά έργα από την ιστορία των μεταπολεμικών δεινών του σερβικού λαού και της Εκκλησίας του).

Ο Πατριάρχης Vikentije πλήρωσε με το κεφάλι του την αντίθεσή του σε αυτό το δόλιο σχέδιο της εξάρθρωσης από τον Τίτο αυτού που είχε νόμιμα αποκτηθεί το 1920.

Δηλητηριάζεται και ο διάδοχός του, ο Χέρμαν, επέζησε κατά κάποιον τρόπο από τον πραγματικό Γολγοθά (με ξυλοδαρμούς, με απειλές θανάτου και ξύρισμα της γενειάδας), για τον ίδιο λόγο -γιατί πρόβαλε αντίσταση στον διαμελισμό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Πίσω από το σχέδιο «MOC» στάθηκε η δημοκρατική ηγεσία της πΓΔΜ και στη συνέχεια το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, με την υποστήριξη όλων των εχθρών της Σερβίας από την περιοχή (και όχι μόνο). 

Και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσω του Αρχιεπισκόπου της Αχρίδας, Ιωάννη ΣΤ’, κατάφερε να διατηρήσει την τοπική της κανονική τάξη εντός της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων Jovan Vraniškovski πλήρωσε τη θαρραλέα στάση του με φυλάκιση και στην υγεία).

Και τώρα έχουμε αυτή την επίθεση από την Κωνσταντινούπολη. Απίστευτα, αυτό διέκοψε την υπάρχουσα διαδικασία (όχι πολύ διαφανούς) αυθόρμητου διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Σκοπίων για αυτό το ευαίσθητο και επίπονο θέμα.

Η Κωνσταντινούπολη είπε τον λόγο της και αμέσως μετά η Μόσχα είπε τον δικό της για όλα αυτά.
Υπάρχει ένας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και γι’ αυτό όλα αυτά είναι τόσο σημαντικά για όλους μας (ακόμα και για τις μελλοντικές σερβικές γενιές).

Και η υποστήριξη της Ρωσίας σε αυτά τα ζητήματα δείχνει επίσης πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αδελφικές και πατρονικές σχέσεις – κυριολεκτικά σε κάθε περίπτωση.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε την ανεξαρτησία της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα κηρύξει και την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου.

Υπάρχει μόνο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία SOC στα Σκόπια απάντησε άμεσα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (RPC) αναγνωρίζει τα αποκλειστικά κανονικά δικαιώματα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SOC) στη βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αρχιερέας Igor Jakimchuk.

Η θέση του RPC θα λάβει, πάνω απ’ όλα, υπόψη την προσέγγιση αυτού του προβλήματος της Σερβικής Εκκλησίας, στην οποία συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε τα αποκλειστικά κανονικά δικαιώματα στη Βόρεια Μακεδονία – δήλωσε.

Αυτή είναι η δεύτερη, μετά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία αναγνωρίζεται από τον πατριάρχη του ΝΑΤΟ, όπως αποκαλούν τον Βαρθολομαίο.

Το MOC δίνει εκκλησιαστική-νομική μάχη για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας από το 1967, όταν αποχωρίστηκε από τη SOC και κήρυξε αυτοκεφαλία, αλλά καμία κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν το έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα.

Πόλεμος στον Ορθόδοξο κόσμο κατ΄εντολή του ΝΑΤΟ.






4 σχόλια:

  1. Ο Επίσκοπος Νέας Ρώμης διαχωρίζει συνέχεια την Εκκλησία του Χριστού δηλαδή το σώμα του Χριστού σε Εθνικές (Κρατικές) Εκκλησίες. Βαρθολομαίε ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση. Είναι αυτός που αιματοκύλισε το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και το πρώτο μισό του 20ου τους ορθοδόξους λαούς των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος, αρα Ιεροσολυμων Αραβας, Αλεξανδρειας Αφρικανος, Β & Ν Αμερικης Ισπανοφωνος, Αντιοχειας Αραβας, Οικουμενικος εκ περιτροπης ολων των εθνικοτητων

      Διαγραφή
  2. https://trelogiannis.blogspot.com/2022/05/2014.html

    δηλαδη τωρα που αναγνωρισθηκε και επισημα, ειμαστε ενταξει; Ισχυουν τα οσα αναφερονται στην επιστολη ή μνημονευουμε κανονικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και το " Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως"αναφέρει ρητώς στο ανακοινωθέν ότι:" ὡς ὑπεσχέθη ἐγγράφως πρός τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί ὁ Προκαθήμενος αὐτῆς, ἀποκλείουσα τόν ὅρον “Μακεδονική” καί οἱοδήτι ἄλλο παράγωγον τῆς λέξεως “Μακεδονία”" δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η λεγόμενη Ιερά Σύνοδος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όρο "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία".
    Η απόφαση της συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι άδικη έναντι του κανονικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος υπέφερε τόσα πολλά (μέχρι και φυλάκιση) για την ενότητα της Εκκλησίας στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή