ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ARTEMSOL. ΈΠΕΣΑΝ ΣΕ ΦΛΕΒΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ…
ΒΙΝΤΕΟ
Τα υπόγεια αλατωρυχεία Artemsol θα γίνουν το νέο Azovstal (ομαδικός τάφος)! Στο Artemsol σε Soledar/ Bakhmut (125 μίλια τούνελ) οι Ρώσοι επιχειρούν να παγιδεύσουν και να θάψουν ζωντανούς χιλιάδες Ουκρανούς και μισθοφόρους που έχουν ταμπουρωθεί εκεί σε πυριτιδαποθήκη.
Έπεσαν σε φλέβα οι Ρώσοι…
H στρατηγική σημασία του άξονα Soledar/ Bakhmut βασίζεται και ή κυρίως και σε αυτή την τεράστια κρύπτη δεξαμενή προσωπικού και υλικού του αντιπάλου. Είναι ίσως το μεγαλύτερο υπόγειο φρούριο του αντιπάλου.
“Το Μπάχμουτ είναι το κεντρικό σημείο του ανατολικού μετώπου και ένα σοβαρό κέντρο επιμελητείας. Και η δουλειά μας είναι να πεθάνουμε εκεί όσο το δυνατόν λιγότεροι και να καταστρέψουμε τον εχθρό όσο το δυνατόν περισσότερο”.
Το χαρακτηριστικό του Bakhmut έγκειται στις μοναδικές ιστορικές και γεωγραφικές αμυντικές του ικανότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά, τη διαίρεση της πόλης σε πολλά μέρη με υδάτινα φράγματα.
Δεύτερον, η περιοχή του Μπαχμούτ είναι ένα σύμπλεγμα οικισμών που δημιουργούν ένα ενιαίο αμυντικό σύστημα.
Τρίτον, είναι ένα μοναδικό τοπίο, φαράγγια και υψώματα που είναι φυσικές σήραγγες.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα ορυχείων Soledar και Bakhmut, στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Στο οποίο, σε βάθος 80-100 μέτρων, δεν υπάρχει μόνο μια συστάδα ανθρώπων, αλλά και άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού. Και αποθέματα όπλων έχουν αποθηκευτεί από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ».
Αυτά δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin το αφεντικό των Wagner σημειώνοντας τι είναι ιδιαίτερο για το Bakhmut και τις μάχες για την πόλη.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες Δεκάδες χιλιάδες μισθοφόροι της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ βρίσκονται κρυμμένοι στα υπόγεια αλατωρυχεία (βάθους 80-100 μέτρων) του Μπαχμούτ.Αυτό εξηγεί γιατί είναι η μητέρα των μαχών.
Είναι εδώ ένα τεράστιο Azovstal.
Ένα πολύπλοκο σύστημα διάσημων τούνελ εκτείνεται σε μήκος 100 km με μεγάλες αίθουσες στο μέγεθος των γηπέδων ποδοσφαίρου.
Αποθήκευαν μια τεράστια ποικιλία όπλων εκεί, συμπεριλαμβανομένων των τανκς, αλλά υπάρχουν επίσης όπλα που είναι ακόμα αποθηκευμένα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύεται ότι έχουν αρκετό φαγητό και προμήθειες για να διαρκέσουν για μήνες.
Μόλις η γύρω περιοχή καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το γράφω αυτό, το μόνο που μένει είναι να εξασφαλίσουμε τις εξόδους από αυτές τις υπόγειες πόλεις και αυτές οι δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους θα είναι στην πραγματικότητα αποκλεισμένοι και κατ’ ουσίαν αιχμάλωτοι.
Την ίδια ώρα η 46η Αεροπορική Ταξιαρχία που εκπαιδεύτηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρθηκε γρήγορα για να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, απωθήθηκε από τις θέσεις της στο Soledar. Η WagnerPMC προελαύνει προς το αλατωρυχείο του Μπαχμούτ.
Η RF έκανε πρόοδο ΒΑ και ΝΑ του Soledar – εισέβαλε στο συγκρότημα κατοικιών στο ΒΑ και προχωρά δυτικότερα βόρεια της πόλης επιχειρεί να αποκλείσει πλήρως την πόλη.
Πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Artyomsol ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση εξόρυξης και πώλησης επιτραπέζιου αλατιού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Αποτελείται από πέντε αλατωρυχεία, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης Soledar και Praskovievka: τα ορυχεία No. 1, No. 3, No. 4, No. 7 και το ορυχείο Volodarsky. Διασυνδέονται σιδηροδρομικά και οδικά, καθώς και ένα ανεπτυγμένο σύστημα υπόγειων επικοινωνιών, το οποίο, μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, βελτιώθηκε από το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το σύστημα αλατωρυχείου Artemsoli χρησιμοποιείται ήδη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως υπόγειο φρούριο. Αποθήκες πυρομαχικών, χώροι για το προσωπικό και σε ορισμένα σημεία ακόμη και υπόστεγα εξοπλισμού είναι εξοπλισμένοι σε μεγάλα βάθη. Και είναι σχεδόν αδύνατο να τα «πάρουν» από την επιφάνεια.
Οι υπόγειες επικοινωνίες χρησιμοποιούνται επίσης από το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό για τη μετακίνηση μεταξύ θέσεων και οι προσεγγίσεις και ορισμένες είσοδοι στα ορυχεία είναι ναρκοθετημένες και έτοιμες να ανατιναχθούν.
τα ορυχεία Artemsol θα γίνουν το νέο Azovstal ο ομαδικό τάφος των μισθοφόρων και Ουκρανών.
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί διεξάγεται μια τόσο σκληρή μάχη για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι εδάφους. Η απάντηση, πιστεύω, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του Bakhmut/Soledar στα αλατωρυχεία Soledar (γνωστά και ως Artyomsol Salt Mines). Το αλατωρυχείο είναι ένα τέρας, με 125 μίλια τούνελ.
Πεδίο μάχης Bakhmut H Ρωσία συγκεντρώνει πεζικό και εξοπλισμό κατά μήκος της γραμμής Pidgorodne-Bakhmutske-Yakovlivka. Οι Ουκρανοί στο Soledar δημιούργησαν αμυντική γραμμή κοντά στο Αλατωρυχείο. Εκεί θα παιχτούν όλα…
«Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στο Soledar, η πόλη είναι ημι-περικυκλωμένη
Οι κύριες προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων στοχεύουν στην αποκοπή του Soledar από το Artemovsk και στην αποκοπή του δρόμου Soledar-Slavyansk “- Oleksii Arestovych σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας
ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΑΛΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΣΤΟΙ ΟΙ ΑΖΟΦΙΤΕΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΥΣΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφή