Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ


Γράφει ο Led Philips Osram

Είμαι από τους τυχερούς που και φέτος άκουσα τα κάλαντα των Χριστουγέννων από δύο τρείς ομάδες 3-4 πιτσιρικάδων διαδοχικά
την παραμονή το πρωί.

Αφού τους είδα ωραίους οργανωμένους και γνήσιους παραδοσιακούς και όχι παραμυθατζήδες άπιστους ή αλλόφυλους που γυρνάνε μόνο για να κονομήσουν ή τραγουδάνε με μεγάφωνα και σέρνουν τα εξ αμάξης και έχουν δυο τρείς με τα ντέφια απλωμένα κάτω από τα μπαλκόνια για να μαζευουν τα κερματα.

Τους έστειλα και στα σπίτια της αδελφής και των ανιψιών μου εδώ κοντά και τους είπα να έρθουν και την πρωτοχρονιά.
Τους γλύκανα με κέρασμα και μετρητά και μείναμε σύμφωνοι.

Πράγματι να τους πάλι τα καλά και γλυκούλικα πιτσιρίκια και την πρωτοχρονιά και μάλιστα ενωμένοι σε μια ομάδα ,με τα τρίγωνα και τα όλα τους.

Αυτή τη φορά έπεσε κανονικά μετρητό με προσαύξηση λόγω συνέπειας λόγου .

Τι έγινε τους ρώτησα πήγατε στα σπίτια που σας έστειλα και θα πάτε και πάλι τώρα;

Θα πάμε μου λένε αλλά δεν θα πάμε σε όλους γιατί είναι αραιοκατοικημένη η περιοχή και έχουμε σταμπάρει ποιοι μας ανοίγουν και ποιοί όχι.

Εκεί έμεινα άναυδος, δηλαδή τους λέω υπάρχουν και σπίτια που δεν σας ανοίγουν ;

Ναι μου λένε και είναι οι περισσότεροι ,οι λίγοι ανοίγουν και μας καλοδέχονται.

Συστηθήκαμε και μου είπαν παιδιά του τάδε και εγγόνια της τάδε που γνωρίζω στην περιοχή.

Δεν μιλήσαμε για τα φώτα και πριν τους ρωτήσω μου βγήκαν κωλυόμενοι γιατί οι γονείς τους προγραμμάτιζαν εκδρομή .
Έτσι δεν άκουσα τα κάλαντα των φώτων ούτε πήγα στην εκκλησία δικαιολογημένος απών.

Την ημέρα των Φώτων χτυπάνε η πόρτα μου ανοίγω και βλέπω έναν επίτροπο από την ενορία με τον σταυρό στο χέρι που κατά το έθιμο γυρνά όλα τα σπίτια και για ευλογία τον προσκυνά ό κάθε ένας στο σπίτι του.

Παλιότερα ερχόταν και ο παπάς αλλά τώρα γέρασε και δεν βγαίνει και στέλνει τους επιτρόπους.

Με τα κοροΐδο ιικά δυο χρόνια είχαν να περάσουν .Γιατί ρε παιδιά τους λέω δεν ερχόσασταν και μας κλειδώνατε και την εκκλησία και με κάνατε να πάρω τα βουνά για να εκκλησιαστώ πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγίους.

Υπακοή στις εντολές μου λένε ώστε για αυτό δεν σε βλέπουμε και χάθηκες .

Εσείς χάσατε τους λέω και διαιρέσατε τον κόσμο σε υπάκουους και μη στην μασκοφορία,εγω κάπου βρ'ηκα και πιάστηκα και δεν χάθηκα να με πάρει το ποτάμι.

Αλλά τους λέω φέρτε να προσκυνήσω να είμαι εντάξει μια που ήρθατε ,δεν είναι καιρός για νέες διαιρέσεις και σχίσματα.

Προσκυνώ και με χαμόγελα περνάμε σε ένα κερασματάκι στο πόδι.

Μαθαίνω και από αυτούς ότι δεν πάμε καλά, όχι τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια ότι στα μισά και παραπάνω σπίτια που επισκέπτονται με τον σταυρό δεν είναι ευπρόσδεκτοι και δεν τους ανοίγουν.

Δεν μιλάμε για μεγαλούπολη αλλά για ένα μικρό περιαστικό χωριό της μεγαλούπολης με μικτό πληθυσμό εντόπιων και νεοφερμένων προνομιούχων και μη αστών που έκτισαν ή αγόρασαν σπίτια στην εξοχή.

Δεν μας ανοίγουν μου είπαν τα παιδιά για τα κάλαντα και δεν μας ανοίγουν μου είπαν και οι μεγάλοι με τον σταυρό.
Τι να προσθέσω ,ας κρίνει ο καθένας τι κρύβει αυτή η διαπίστωση από πίσω .

Δεν ανοίγουν τις πόρτες, τις καρδιές ,τα αυτιά τα στόματα τα μάτια τα μυαλά τα πρόσωπα λέω εγώ και μένω εδώ.

Ας μην επεκταθώ και φορτώνομαι, τα σχόλια δικά σας.
Και προσοχή οι τυχόν βλαμμένοι ανώνυμοι αν ανοίξουν το στόμα τους τι θα πετάξουν και τι φώτα θα ανάψουν
ή τι λαμπάκια




Καλή φώτιση και καλή χρονιά να έχουμε.


μετά τα Φώτα

Led Philips Osram



7 σχόλια:

  1. Εφέτος τα κάλαντα τα είπαν αλβανοί, γύφτοι και λοιποί ισλαμιστές λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν φροντίσει να λάβουν την Ελληνική παιδεία του "πάμε να κονομήσουμε κι ας είν΄και κουραμπιές".

    Στα βόρεια προάστια που μένει ο εμμονικός παππούς με τα χίλια προφίλ, ο κύριος Στεφαρχίδης, δεν πάει κανείς να του πει τα κάλαντα γιατί τους βγάζει λόγο κάθε φορά περί αιρέσεων.Τον έχει φάει η μοναξιά βλέπετε γιατί κανένας δεν του μιλάει, όλοι τον έχουν φτύσει εδώ και χρόνια.

    Καλή χρονιά και καλή φώτιση (που δεν το βλέπω με τόσες λάμπες φθορίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΚΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ..
    ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ .
    ΜΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΑΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
      ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ.
      ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑ ΤΟ Α ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ Β
      ΧΩΡΙΑΤΗΣ - ΧΩΡΙΚΟΣ
      ΑΓΡΟΤΗΣ - ΑΓΡΟΙΚΟΣ
      ΑΣΤΟΣ - ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ
      ΜΑΓΚΑΣ - ΔΑΓΚΑΣ
      ΕΥΣΕΒΗΣ - ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥΡΑΣ
      ΝΤΑΛΓΚΑΣ - ΧΑΛΒΑΣ
      ΓΙΑΤΡΟΣ - ΝΤΟΤΟΡΟΣ
      ΠΙΣΤΟΣ - ΜΙΣΘΟΣ
      ΚΟΘΟΝΙ - ΠΡΕΖΟΝΙ
      ΜΟΚΟΣ - ΣΤΟΚΟΣ
      ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
      ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ,

      Διαγραφή
  3. Άσχετο, μετά από όλα αυτά, ποια;τις αστοχίες των προφητειών λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά περί της "αίρεσης της αναλαμπής", μάλλον είμαστε σε καιρούς αντιχρίστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είμαστε... Για τον Αντίχριστο έχει πολλά χρόνια ακόμα κανείς από όσους ζουν σήμερα δεν θα ζει τότε το πολύ να προλάβουν τα χρόνια πριν την έλευση του στα οποία η ανθρωπότητα θα οδεύει προς το χάος. Τώρα όσο για την αναλαμπή έχει δημιουργηθεί λάθος εντύπωση σε πολλούς. Η ορθοδοξία θα λάμψει και πολλοί αλλόθρησκοι θα την ασπασθούν αλλά δεν θα γίνουν όλοι ορθόδοξοι, η ανθρωπότητα θα έχει βγει από τον 3ΠΠ και οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πεθάνει (συμπεριλαμβανομένων ίσως και ημών) είτε από πυρηνικά (τα οποία θα πέσουν στο τέλος του πολέμου όχι στην αρχή, ούτε στην μέση), είτε από νέες ασθένειες, πείνα, φυσικές καταστροφές και την μεγαλύτερη γενοκτονία εν εξελίξει δηλαδή τα εμβόλια. Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο και θα έχει την ευλογία της Παναγίας για αυτό θα είναι ζηλευτή αλλά δεν θα είναι το μόνο καλό μέρος στον κόσμο θα έχει και άλλα. Επίσης ο άθικτος μέχρι πρότινος ορυκτός της πλούτος θα χρησιμοποιηθεί για να την αναστήσει τρόπον τινά. Πολλοί περιμένουν η αναλαμπή να γίνει κατευθείαν αλλά δεν θα γίνει έτσι, χρειάζονται κάποια χρόνια για να αναδιαμορφωθεί η κατάσταση τίποτα δεν γίνεται μαγικά. Επίσης και ο πόλεμος θα πάρει χρόνια δεν θα γίνει λίγους μήνες μόνο, θα έχει στάδια.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή είπες για τον Αντίχριστο γνώριζε ότι προτού ο πραγματικός Αντίχριστος έλθει, θα πρέπει να έχει γίνει η ένωση των εκκλησιών και ότι στους ναούς η Θεία κοινωνία θα είναι σε στερεή μορφή. Όταν δεις λοιπόν αυτές τις αλλαγές (βάζω στοίχημα δεν θα ζούμε) τότε μπορείς να μιλήσεις για Αντίχριστο. Γιατί όσο οι άνθρωποι κοινωνούν σώμα και αίμα Χριστού ο Αντίχριστος δεν θα μπορεί να έρθει ούτε οι δαιμονικές του δυνάμεις θα έχουν επίδραση στους ανθρώπους..

      Διαγραφή
    3. ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ
      ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΙΑ . ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ.
      ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΧΤΥΠΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΒΟΥΒΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΤΟΝΤΕΣ.

      Διαγραφή