Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ BAKHMUT, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ…

 5 ΒΙΝΤΕΟ


Ο ρώσικος στρατός εντός του Bakhmut συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις κι απέχει 6 δρόμους από το κέντρο της πόλης. Αναμένεται η πτώση κι αυτής της στρατηγικής πόλης. 

Oι Wagner προελαύνουν εντός της πόλης έχοντας εισέλθει στις νότιες και βόρειες όσο κι ανατολικές συνοικίες ενώ εντείνουν το κλοιό περικύκλωσης από όλες τις κατευθύνσεις. Σφοδρές οδομαχίες. 

Οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το Artyomovsk σε μικρές ομάδες, και παραπονιούνται ότι έχουν πολλές απώλειες.”Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Bakhmut από τρεις πλευρές, η κατάσταση είναι σχεδόν κρίσιμη. Υπάρχει μια μάχη κοντά στο κέντρο της πόλης.

 Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο εχθρός προσπαθεί να σπρώξει τις δυνάμεις μας από την Krasnaya Gora και να εισέλθει στην Paraskovivka”, Ουκρανός ανέφεραν πηγές.



Κρίνοντας από την ταχύτητα της πτώσης της αντίστασης των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut / Artemovsk, αυτές διατάχθηκαν να φύγουν.


Το πρωί υπήρξαν αναφορές ότι οι πιο μάχιμοι από αυτούς έφευγαν από την πόλη, τότε άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότερα δεδομένα για την πρόοδο του PMC Wagner μέσα σε αυτήν την αποικία. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες μέρες (ή ίσως μια ή δύο μέρες) θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες για ορισμένα μέρη του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ εξακολουθούν να ελέγχουν τουλάχιστον εν μέρει αυτήν την πόλη.

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει μαζική απόσυρση Ουκρανών.. Και στις βόρειες συνοικίες του Μπαχμούτ υπήρξαν σφοδρές μάχες “για κάθε δρόμο, κάθε σπίτι, κάθε σκάλα”.Αυτό ανακοίνωσε ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής των Wagner, που πρόσθεσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν ακόμη από τη πόλη...
Σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν διέταξε την αποστολή 500.000 στρατιωτών για να προετοιμαστούν για τη νέα επίθεση τις επόμενες εβδομάδες.


Σύμφωνα με το iskra που επικαλείται συγκλίνουσες πληροφορίες το βράδυ του Σαββάτου (4/2/2023) άρχισε ευρεία ρωσική επίθεση από την κατεύθυνση του Kupyansk στο Kharkiv μέχρι το Seversk στο Donetsk.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Lyman, Bakhmut, Avdiiv και Novopavliv…

Επίσης πολύ σκλήρές μάχες διεξάγονται στην ζώνη Svatove-Kreminna με μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς…



Στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν 16.600 στρατιώτες αλλά ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει ότι δεν θα το παραδώσουν…( σσ αυτά έλεγε και για το Σολεντάρ..)

( σσ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες και τα χωράφια και τα χαρακώματα, που βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο του Wagner PMC, είναι διάσπαρτα με πτώματα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας. Αυτό είπε ο διοικητής ενός από τα τάγματα εφόδου των Βάγκνερ)



Ωστόσο η κατάληψη του Bakhmut από τους ρώσους που έρχεται… θα είναι ίσως η πιο σκληρή ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων αφού μετά το Bakhmut η προέλαση θα καταστεί πιο εύκολη….

Επίσης το Bakhmut είναι ένας κρίσιμος κόμβος ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Donbass και η πτώση του Bakhmut θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό, η άμυνα των Ουκρανών στο Donbass θα καταρρεύσει…

Από 10.000 έως 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στη Μαριούπολη την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών της Ρωσίας στην Μαριούπολη σε 30.000. Τα στρατεύματα αυτά με βάση τους Ουκρανούς ετοιμάζουν επίθεση σε Ugledar και Zaporizhia.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου