Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ;

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!


Το Ισραήλ φέρεται να δολοφόνησε τον διάδοχο του Σουλεϊμανί τον Email Qaani, διοικητή της Quds Force, του επίλεκτου κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα! 

Αυτή ήταν η απάντηση στην μαζική βαλλιστική επίθεση του Ιράν ή έπεται συνέχεια. Και ποιά θα είναι η απάντηση του Ιράν αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του στρατηγού του;

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!

Ο στρατιωτικός αρχηγός του Ιράν φέρεται να ”σκοτώθηκε” στην Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό στα μέσα της εβδομάδας κατά του νέου επικεφαλή της Χεζμπολάχ

Ο Esmail Qaani, διοικητής της Quds Force, του επίλεκτου κλάδου των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, διάδοχος του Σουλειμανί φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, ανέφερε την Κυριακή η Daily Mail. 

Η επίθεση στόχευε επίσης τον Χασέμ Σαφιεντίν, τον νέο ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο οποίος διαδέχθηκε πρόσφατα τον Χασάν Νασράλα, ο οποίος εξαλείφθηκε από το Ισραήλ τον περασμένο μήνα. 

Η απεργία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Dahieh, νότια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ. 

Σύμφωνα με λιβανικές πηγές που επικαλείται το Sky News Arabia, κάθε επαφή με τον Safieddine έχει χαθεί. Τα μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να σκοτώθηκε.

Όσον αφορά τον Qaani, οι πληροφορίες παραμένουν αντιφατικές. Μερικά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τραυματίστηκε, ενώ άλλα αναφέρουν ότι μπορεί να είναι νεκρός. 

Ο θάνατός του, εάν επιβεβαιωθεί, θα αντιπροσώπευε ένα σημαντικό πλήγμα για το Ιράν και θα αποδυναμώσει σημαντικά τις στρατιωτικές του ικανότητες. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Qaani έφτασε στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα και δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τις τελευταίες ημέρες. 

Τρεις ιρανικές πηγές ανέφεραν ότι ο Qaani ταξίδεψε στη Βηρυτό για να συναντήσει ανώτερους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ και να βοηθήσει την οργάνωση να ανακάμψει από το κύμα των ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο. 

Ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης που εδρεύει στη Βηρυτό υποστήριξε ότι «η σιωπή ανώτερων Ιρανών αξιωματούχων σχετικά με τον Qaani έχει δημιουργήσει πανικό μεταξύ των μελών διαφορετικών βαθμίδων».

Η επίθεση στο Dahieh κατέστρεψε πολλά κτίρια, με το μέγεθος των ζημιών να ξεπερνά το χτύπημα που σκότωσε τον Nasrallah, σύμφωνα με τοπικές πηγές.




Ο Qaani, 67 ετών, διαδέχθηκε τον Qassem Soleimani ως επικεφαλής της Δύναμης Quds μετά το θάνατο του τελευταίου σε επίθεση με drone των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020. Είναι βετεράνος ασφαλείας που υπηρετεί το ιρανικό καθεστώς, ο οποίος επίσης πολέμησε και τραυματίστηκε στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ.

 Ήταν ο δεύτερος στη διοίκηση του Σουλεϊμανί για πολλά χρόνια και βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατία. Θεωρήθηκε ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες των πυραυλικών επιδρομών κατά του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα και τον Απρίλιο του 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Abbas Araghchi δήλωσε από τη Δαμασκό, «Για κάθε ενέργεια, θα υπάρχει ανάλογη και παρόμοια αντίδραση από το Ιράν και ακόμη πιο έντονη». 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε: «Το Ιράν έχει ήδη εκτοξεύσει δύο φορές εκατοντάδες πυραύλους στο έδαφός μας (…) Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις και αυτό θα κάνουμε .»

Το ότι το Ισραήλ επιλέγει τώρα να βγάλει ετεροχρονισμένα την είδηση για χτύπημα πριν από κάποιες ημέρες είναι για να να δικαιολογήσει επικαλύψει και αποπροσανατολίσει από το χθεσινοβραδινό λουτρό αίματος κατά της Βηρυτού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου