Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΨΕΥΔΟΗΓΕΤΕΣ ΕΝΕΠΛΕΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ «ΠΙΘΑΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ο ΥΦΕΘΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ



Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξη του στον Real Fm επιβεβαίωσε την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, επικαλούμενος υποχρεώσεις από «διεθνείς συνθήκες». Δεν μας είπε ποιες είναι οι συνθήκες που μας υποχρεώνουν να παρέχουμε «διευκολύνσεις» για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Είπε ο κ.Κεφαλογιάννης:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα μας δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο και με καμία πλευρά στον πόλεμο. Στη βάση των Διεθνών Συνθηκών μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποιες δομές από άλλες συμμαχικές χώρες, όχι όμως από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Το Ισραήλ έχει ένα τακτικό πλεονέκτημα, δεδομένης της εξουδετέρωσης μιας σειράς από ηγετικών στελεχών, τόσο της Χεζμπολάχ, όσο και της Χαμάς. Αντιλαμβάνομαι ότι θα επιχειρήσει να το επεκτείνει στο πεδίο, προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες ασφαλείας γύρω από το κράτος του. Θεωρώ είναι μία διαδικασία που δεν θα τελειώσει σύντομα.

Η επέκταση των επιχειρήσεων στο Λίβανο ενδεχομένως να δημιουργήσει αυξημένη τάση, όσον αφορά στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Ως χώρα είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς βέβαια να κινδυνολογούμε, μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι σε εξέλιξη.


Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σενάριο. Είμαστε μία χώρα που κατά καιρούς έχει δεχθεί προσφυγικά κύματα, επομένως, όσο παρατείνεται η διαδικασία ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να το δούμε και αυτό το μέλλον».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου