Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΒΑΝΟ: «ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ Γ. Γ. ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΧΑΣΑΝ ΝΑΣΡΑΛΑ»!!!


ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας για Λίβανο: εκφράζουμε την οδύνη για καταστροφή Λιβάνου από Ισραηλινή επιθετικότητα και γι ανθρώπινες απώλειες συμπεριλαμβανομένου του μαρτυρίου του Γ Γ της Χεζμπολάχ Sayed Hassan Nasrallah!!!!

Κόλαφος στην εγχώρια και διεθνή προπαγάνδα των φιλο-σιωνιστικών ΜΜΕ, αποκατάσταση της αλήθειας που απηχεί τα πραγματικά συναισθήματα του Ορθόδοξου λαού του Λιβάνου..Βάζει τέλος στο καπέλωμα και στη σπέκουλα που επιχειρούν οι σκοτεινές πολιτικές της Δύσης και των συνεργατών της…

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Λιβάνου για Νασράλα, Ισραηλινή επίθεση και κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η φίλη και γειτονική χώρα του Λιβάνου…

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου Αντιοχείας
Balamand (Λιβάνου), 8 Οκτωβρίου 2024

Ο Μακαριώτατος ΙΩΑΝΝΗΣ Χ, Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, κάλεσε σε έκτακτη και έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Αντιοχείας. 

Η συνάντηση, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2024, στο Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού-Balamand, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Elias Aude (Βηρυτός)· Ηλίας Κφούρυ (Τύρου και Σιδώνας); Silouan Moussi (Όρος Λίβανος); Βασίλειος Μανσούρ (Akkar); Εφραίμ Κυριάκος (Τρίπολη και Κούρα); Silouan Oner (Βρετανία); Antonios El Soury (Zahle and Baalbek) Athanasios Fahd (Λαττάκια)· Jacques El-Khoury (Αργεντινή); Εφραίμ Μαλούλη (Χαλέπι και Αλεξανδρέττα); Niphon Saykali (Φιλιππόπολη); Gregorios Khoury (Homs); και Αντώνιος Σαάντ (Χαουράν). 

Οι Συνοδικοί Πατέρες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:

Οι Πατέρες της Συνόδου εκφράζουν τη μεγάλη τους οδύνη για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε τον Λίβανο ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας και των καταστροφών και των ανθρώπινων απωλειών που προκάλεσε, συμπεριλαμβανομένου του μαρτυρίου του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Sayed Hassan Nasrallah και των ανώτερων βοηθών του.

Οι Πατέρες καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη παραφροσύνη της βίας και της εγκληματικότητας και καλούν τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για κατάπαυση του πυρός και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα.

Οι Πατέρες καλούν το Λιβανέζικο Κοινοβούλιο να εκπληρώσει τον εθνικό του ρόλο στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από μακρά αναμονή και πολλά δεινά, ειδικά επειδή οι κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρα απαιτούν απτή εθνική αλληλεγγύη και δέσμευση στις συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις που ήταν πάντα πηγή προστασίας του Λιβάνου σε περιόδους κρίσης.






Οι Πατέρες επαινούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίσημες αρχές και τον ιατρικό τομέα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του εκτοπισμού και την περίθαλψη των τραυματιών, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Επικροτούν την αυθόρμητη λαϊκή αλληλεγγύη που δείχνουν οι άνθρωποι σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη σύγκρουση για την υποδοχή των εκτοπισμένων οικογενειών και την παροχή προστασίας μακριά από την καταστροφή. Ευχαριστούν τον Στρατό, τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινωνία των πολιτών για τις προσπάθειές τους.

 Καλούν τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να εργαστεί για να επιτευχθεί η ασφαλής και αξιοπρεπής επιστροφή των εκτοπισμένων στις περιοχές τους.



Οι Συνοδικοί Πατέρες βεβαιώνουν ότι η Εκκλησία στέκεται δίπλα στο λαό της σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. 

Καλούν τους πιστούς σε όλη την Εκκλησία της Αντιόχειας να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης και τις κοινωνικές προσπάθειες και να εντείνουν τις προσευχές για να βγει ο Λίβανος από την τρέχουσα δοκιμασία του και να επιστρέψει η ασφάλεια, η ειρήνη και η αξιοπρέπεια σε αυτή την αγαπημένη χώρα.

Τέλος, οι Πατέρες υψώνουν τις προσευχές τους στον Πατέρα των Φώτων για να στείλει την ειρήνη Του για να παρηγορήσει τις ψυχές, να ελεήσει τους μάρτυρες, να θεραπεύσει τους ασθενείς, να ενισχύσει τις ιατρικές ομάδες και να βαλσαμώσει τις ανθρώπινες καρδιές με τη γλυκύτητα της θείας παρηγοριάς Του .

YΓ αυτή είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και μάλιστα της καθ΄ύλην αρμόδιας και σε βαθμό Πατριαρχείου για τα τεκταινόμενα και δραματικές εξελίξεις στο Λίβανο.

Eλληνικά sites ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου στα πολύ επίμαχα σημεία του!

Φιμώνουν αυτές τις δραματικές ώρες την επίσημη φωνή των Ορθοδόξων όλης της Μέσης Ανατολής για να μην δυσαρεστήσουν την εγχώρια γραμμή για Λίβανο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου