Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΝΕ «ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ» ΟΙ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!




Αναβιώνει το χουντικό νομικό πλαίσιο για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με την παροχή βοήθειας από την εκτρωματική διαμόρφωση του κέντρου της Αθήνας και του λεγόμενου  «μεγάλου περιπάτου»...

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα. 

Η αντιπολίτευση και έγκριτοι νομικοί υποστηρίζουν ότι συνιστά αναβίωση του χουντικού κατασταλτικού νομικού πλαισίου, καθώς επαναφέρει σε ισχύ τις βασικές ρυθμίσεις του χουντικού νομοθετικού διατάγματος 794 του 1971.

Παρουσιάζοντας σε εκτενές δημοσίευμα τις βασικές διατάξεις του κυβερνητικού ν/σ η "Εφημερίδα των Συντακτών" επισημαίνει ότι:

- Για κάθε συγκέντρωση θα απαιτείται αστυνομική άδεια και θα πρέπει να ορίζεται επίσημος «οργανωτής», που οφείλει να «συνεργάζεται άμεσα» με τον επικεφαλής αστυνομικό, να «συμμορφώνεται στις υποδείξεις του» και θα είναι αστικά υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στη διάρκειά της (§ 2.8, 3.1, 4 & 14.4).

- Οι ομάδες περιφρούρησης των διαδηλώσεων θα μετατρέπονται ουσιαστικά σε συνεργάτες των ΜΑΤ, καθώς τα μέλη τους θα είναι υποχρεωμένα να «απομακρύνουν από τον χώρο της συνάθροισης» οποιονδήποτε διαδηλωτή ζητήσουν οι αστυνομικοί

- Αφαιρείται κάθε αρμοδιότητα από τους εισαγγελείς, που στο εξής (όπως και επί χούντας) θα «ενημερώνονται» απλώς για την (επικείμενη ή ήδη συντελεσθείσα) διάλυση της συγκέντρωσης, δίχως να έχουν τον παραμικρό λόγο επ’ αυτού

- Οι δήμαρχοι θα μπορούν να ζητούν από την αστυνομία απαγόρευση συγκέντρωσης (ή εκδήλωσης σε ανοιχτό χώρο), επικαλούμενοι «κίνδυνο διατάραξης της τοπικής κοινωνικοοικονομικής ζωής»

- Η απλή συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση γίνεται ιδιώνυμο αδίκημα που επισύρει ποινές φυλάκισης μέχρι 1 έτος (αν είναι απόλυτα ειρηνική) ή και 2 έτη, αν «διαπιστωθεί» πρόθεση για «αλλοίωση με βιαιοπραγίες του ειρηνικού χαρακτήρα» της (απαγορευμένης) συγκέντρωσης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης παρέχει στην αστυνομία μεγαλύτερα περιθώρια απ’ ό,τι το χουντικό διάταγμα. Αναβιώνει ταυτόχρονα ακόμη τρία χουντικά νομοθετήματα, συνιστώντας μείζονα ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος.

Από τη στιγµή που θα ψηφιστεί και δηµοσιευτεί ο "νόµος Χρυσοχοΐδη", θα επανέλθουν σε ισχύ - µέχρι τη µελλοντική κατάργησή τους με ΠΔ - τρία χουντικά διατάγµατα που φέρουν τις υπογραφές του Παπαδόπουλου (ως «πρωθυπουργού» και «αντιβασιλέως»), του Παττακού («αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως»), του Ζωιτάκη («αντιβασιλέως») κ.λπ., βάσει των οποίων:

Επιτρέπεται ρητά «οιαδήποτε χρήσις» πυροβόλων όπλων από αστυνοµικούς εναντίον διαδηλωτών, εφόσον η απαγορευµένη συγκέντρωση «εξελιχθή εις βιαίαν» (γενικώς), οι διαδηλωτές «εκτρέπωνται εις αξιοποίνους πράξεις» (γενικώς) «ή ήρξαντο βιαιοπραγούντες κατά των ανδρών της δηµοσίας δυνάµεως» (άρθρο 1§δ του Ν.∆. 269/1972).

Απαγορεύεται προκαταβολικά και ολοκληρωτικά η πραγµατοποίηση οποιασδήποτε «εν υπαίθρω συναθροίσεως ως και η διέλευσις κινουµένης τοιαύτης (πορείας) εντός ακτίνος διακοσίων τουλάχιστον µέτρων από της κατοικίας του Ανωτάτου Αρχοντος, ως από κτιρίων εις τα οποία εδρεύουν η Βουλή, το Υπουργικόν Συµβούλιον» κ.λπ. (άρθρο 6§6 του Ν.∆. 794/1971).


Απαγορεύεται επίσης προκαταβολικά και ολοκληρωτικά κάθε δηµόσια συγκέντρωση ή διαδήλωση σε µεγάλο µέρος του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, οχτώ ακόµα σηµείων του λεκανοπεδίου (Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Γλυφάδα, Αγιοι Ανάργυροι, Σκαραµαγκάς, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) και είκοσι δύο επαρχιακών πόλεων (Αγρίνιο, Βέροια, Βό λος, Γιαννιτσά, ∆ράµα, Εδεσσα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Καβάλα, Καλαµάτα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λαµία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ρόδος, Σέρρες, Τρίκαλα και Χανιά).

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το Β.∆. 168/1972, που επαναφέρεται σε ισχύ µε το υπό ψήφιση νοµοσχέδιο, καθορίζει λεπτοµερώς τις ζώνες όπου απαγορεύεται ρητά και µόνιµα οποιαδήποτε συνάθροιση.

Η εφημερίδα παραθέτει ορισμένες από τις «απαγορευµένες ζώνες» που θεσπίζει το χουντικό Β.∆. 168/1972 και επαναφέρει το νομοσχέδιο:

Στο κέντρο της Αθήνας, απαγορεύεται µόνιµα και οριστικά κάθε συγκέντρωση «µεταξύ των οδών Λεωφ. Αλεξάνδρας - Βασ. Σοφίας - Βασ. Κων/νου - Λεωφ. Ολγας - Λεωφ. Αµαλίας - Φιλελλήνων - Μητροπόλεως - Ντέκα - Πλ. Μοναστηρακίου - Αθηνάς - Πλ. Οµονοίας - Πειραιώς - Σωκράτους - Αγίου Κων/νου - Θ. ∆εληγιάννη - Καρόλου - Μάρνη - Πατησίων» (άρθρο 1).

Απαγορεύεται επίσης κάθε συγκέντρωση ή πορεία στη Λεωφ. Κηφισίας («από αριθ. 140 έως διασταυρώσεως προς ∆ιόνυσον»), στη Μεσογείων (από Σωτηρία µέχρι Σταυρό Αγ. Παρασκευής), τη Βουλιαγµένης («από την διασταύρωσιν µετά της οδού Τριπόλεως έως διασταυρώσεως προς Βάρην»), στην Παραλιακή («από ∆ικηγορικά έως ∆έλτα Βουλιαγµένης»), στη λεωφόρο Αθηνών («από Κηφισού έως Σκαραµαγκά») και την τότε «Βασιλίσσης Φρειδερίκης» (άρθρο 2§10).


Ξεσηκωμός
Επί ποδός πολέμου βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για την Πέμπτη το απόγευμα στο Σύνταγμα και καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Για την Πέμπτη το ΚΚΕ εκτός της συγκέντρωσης στην Αθήνα προγραμματίζει ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!


2 σχόλια:

  1. https://www.triklopodia.gr/%e1%bc%80%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%bc-%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8c%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%ce%bb%cf%89/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΡΙΑΛ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΟ ΥΟUTUBE - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

    "Φοβούνται Αντιδράσεις για ΑΙΓΑΙΟ & ΕΜΒΟΛΙΟ Κορωνοϊού και αναβιώνουν ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ για ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ;"
    https://www.youtube.com/watch?v=oIpyTfJlY84

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ YOUTUBE ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - Φοβούνται Αντιδράσεις για ΑΙΓΑΙΟ και ΕΜΒΟΛΙΟ Κορωνοϊού;" ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΠΡΟΒΗΚΑΜΕ ΣΕ 2 ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

    1. ΚΑΝΑΜΕ "ΑΠΟΡΡΗΤΟ" ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ YOUTUBE, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ BINTEO, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΕΔΩ: https://videoorthodoxiasblog.blogspot.com/2020/07/blog-post.html ΑΛΛΑ ΣΤΟ DAILYMOTION ΕΔΩ: https://www.dailymotion.com/video/x7usi97

    2. ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ "ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΔΩ, ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΟΠΩΣ KAI ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΛΠ)

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,
    ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ,
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή