Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!



Ξαφνική ανάφλεξη στη Β. Συρία: Τούρκοι επιτέθηκαν σε δυνάμεις του Άσαντ. Σοβαρή κλιμάκωση στη βόρεια Συρία - Ετοιμάζουν νέα επιχείρηση οι Τούρκοι;

Κατακόρυφη κλιμάκωση έχουμε μεταξύ Δαμασκού-Άγκυρας μετά τις επιθέσεις Τούρκων σε θέσεις του Συριακού Στρατού. 


Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας απαντούν με μεγάλο αριθμό ενισχύσεων, ενώ φαίνεται πως προσωρινά έστω, οι διαφορές SAA-Κούρδων έχουν λυθεί, και είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν στρατιωτικά κατά της Τουρκίας.

Ο Συριακός Στρατός και οι Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν θέσει τις δυνάμεις τους σε εγρήγορση ως απάντηση στον νέο γύρο επιθετικών ενεργειών του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών που υποστηρίζουν στη βορειοανατολική Συρία.

Αρκετές φάλαγγες κυβερνητικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αρμάτων μάχης T-62M και φορτηγών εξοπλισμένων με βαριά πολυβόλα, αναπτύχθηκαν στην ύπαιθρο της Ayn Issa μετά από έντονες επιθέσεις τουρκικού πυροβολικού σε θέσεις των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και του στρατού κοντά al-Nuyhat στο βόρειο al-Hasakah και στο Hushanah στη βόρεια Ράκκα. Μια άλλη ομάδα κυβερνητικών στρατευμάτων αναπτύχθηκε κοντά στην πόλη Tell Tamr.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι πρόσφατες τουρκικές επιθέσεις δεν οδήγησαν σε απώλειες μεταξύ πολιτών ή/και στρατιωτικών. 

Παρ 'όλα αυτά, οι τακτικές τουρκικές επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές στην πραγματικότητα μετέτρεψαν ένα μεγάλο μέρος του εδάφους που βρίσκεται σχετικά κοντά στην τουρκική κατεχόμενη περιοχή σε νεκρή γη.

 Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν επίσης ότι η Τουρκία δημιούργησε ένα νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους τζιχαντιστές βορειοδυτικά του Tell Tamr.

Ενώ οι πιθανότητες μιας ανοικτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης στη βορειοανατολική Συρία μεταξύ Τουρκίας και Συριακού Στρατού παραμένουν χαμηλές, το στρατιωτικό αδιέξοδο με τακτικές παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός σαφώς δεν συμβάλλει σε κανένα είδος ειρηνευτικής διαδικασίας.

Νωρίτερα σήμερα, μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) που υποστηρίζονται από την Τουρκία, επιτέθηκαν σε στρατεύματα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη επαρχία της Ράκκα στη Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η επίθεση στόχευσε θέσεις του στρατού δυτικά της τουρκικής κατεχόμενης πόλης Tell Abyad.

«Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στον άξονα του χωριού Abdi, δυτικά του Tal Abyad, με αποτέλεσμα θύματα μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος», αναφέρει η έκθεση του SOHR.


Τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία αυξάνουν κατακόρυφα τις επιθέσεις τους κατά του SAA και του SDF το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας συνθήκες γενικευμένης σύγκρουσης στη βόρειο Συρία, παρά τις ειρηνευτικές συμφωνία που επιβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Με ταχύτητα και αμεσότητα, ο κυβερνητικός SAA αναπτύσσει ενισχύσεις στο βόρειο al-Hasakah, έτοιμος να αντεπιτεθεί σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες στρατεύματα έφτασαν στην περιοχή. 

Ο SAA πιθανότατα θα υποστηρίξει τον SDF, εάν οι τουρκικές δυνάμεις ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου