Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

H MOSXA ANAZHTA THN AΛΛH ΛYΣH GIA THN ΛIBYH MEΑΡΧΗΓΟ TON ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ


Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΤΟΝ SEIF-AL-ISLAM GADDAFI



Λιβύη: Η Ρωσία διερευνά τον τρίτο δρόμο και έρχεται σε επαφή με τον Seif-al-Islam Gaddafi, το γιο του Καντάφι…Οι αξιωματικοί της ρώσικης GRU (στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες) ήρθαν σ΄επαφή με τον γιο του Καντάφι τον Seif-al-Islam Gaddafi… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΦΤΑΡ…

Για πρώτη φορά οι αξιωματικοί της ρώσικης GRU (στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες) ήρθαν σ΄επαφή με τον γιο του Καντάφι τον Seif-al-Islam Gaddafi και αυτούς που τον ακολουθούν στη Λιβύη σε μια απόπειρα που στοχεύει στο να διερευνήσουν έναν τρίτο δρόμο αποκλείοντας τόσο τον στρατάρχη Khalifa Haftar (Cyrénaïque) όσο και τον πρόεδρο του GNA τον Fayaz Al-Serradj (Tripolitaine).

Αυτή ρώσικη πρωτοβουλία ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με την Αλγερία και έχει σκοπό να δημοσκοπήσει τη δημοτικότητα της ομάδας/φατρίας Gaddafi και την ικανότητά τους να ομοσπονδιοποιήσουν-ενώσουν τις λιβυκές φυλές ,που κατέχουν πραγματικά άτυπη δύναμη στη Λιβύη. 

Ο τρίτος δρόμος θα επέτρεπε ν΄απαλλαγούν από τον επιβαρυμένο στρατάρχη Haftar και κυρίως από τις επικίνδυνες υποστηρίξεις αιγυπτιακές, σαουδαραβικές, εμιρατιανές και γαλλικές εξουδετερώνοντας απόλυτα την Τουρκία και την κυβέρνηση του Fayaz Al-Serradj στην Tripoli.

Η κατάσταση παραμένει εκρηκτική γύρω από τη Σύρτη το παλιό οχυρό των Gaddafi, όπου οι φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αρχίζουν ν΄αναπτύσονται στ΄ανοιχτά.

 Η Αίγυπτος του στρατάρχη Abdelfettah al-Sisi άρχισε να κινητοποιεί και να εξοπλίζει με χρήματα των Εμιράτων τις πιο ισχυρές λιβυκές φυλές της Κυρηναϊκής κυρίως τους Abidat όσο κι αυτές που έχουν διακλαδώσεις στη Δ Αίγυπτο. 

Το αληθινό διακύβευμα της διαμάχης είναι το πάρσιμο των υδρογονανθράκων και των υδάτινων πόρων...

Ο στρατάρχης Khalifa Haftar εξαφανίστηκε από τη δημόσια σκηνή από τότε που οι δυνάμεις του GNA και οι τουρκικές δυνάμεις προσέγγισαν Sirte κι Al-Jufra. 

Μια πληροφορία ανεπιβεβαίωτη αναφέρει το φόβο του Haftar αναφορικά με στοχευμένη επιχείρηση τούρκικη εναντίον του 
(καρατόμησής του από Τουρκία) δια χτυπήματος drone ή με ειδική επιχείρηση..



Σε κάθε περίπτωση, οι χώρες που υποστηρίζουν τον Haftar θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν ένα τέτοιο σενάριο, ενώ η Τουρκία δεν σκοπεύει να αφήσει το κομμάτι ή μάλλον μια εξαιρετική ιστορική ευκαιρία να γίνει δύναμη παίζοντας το ρόλο του σιδερένιου βραχίονα της κυβέρνησης Trump, προωθώντας τις δικές της νεο-οθωμανικές στρατηγικές προτεραιότητες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου