Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!  

ΒΙΝΤΕΟ

Διαρκής κλιμάκωση. Η Ελλάδα ανταπαντά με NAVTEX κι ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην τούρκικη NAVTEX….Η πρωτοβουλία Γερμανίας είναι περισσότερο για .. τη Γερμανία και λιγότερο για την επίλυση…

H αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…Διαρκώς κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο, στην Α Μεσόγειο καθώς με Navtex και αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά στην ίδια περιοχή ανταπαντά η Ελλάδα στην παράταση της παράνομης Navtex από την Τουρκία για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reisως και 27 Φλεβάρη.


Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα ξεκινήσουν την Τρίτη νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα τελειώσουν την Πέμπτη (AP).

”Η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

Στην ελληνική Navtex δηλαδή θα περιλαμβάνεται και η περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει δεσμεύσει ξανά η Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis. Η Navtex θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020” αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Όλα αυτά διαδραματίζονται εν μέσω μιας νέας διπλωματικής προσπάθειας, υπό την ηγεσία του Βερολίνου, για τη μείωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κι ενώ η Αθήνα κατέστησε σαφές ότι η ανακοίνωση από την Τουρκία ερευνητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές νότια ή ανατολικά της Κρήτης που ορίζονται στο μνημόνιο Τουρκίας-GNA είναι κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψει να προσπελαστεί.

Λένε, υπάρχει μια αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων, κυρίως στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, ενώ η Ελλάδα και η Γαλλία συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία.

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα περιμένει να δει εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως αναμένουν ορισμένοι, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε προωθημένες θέσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από τη Δευτέρα.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Heiko Maas πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα και την Άγκυρα την Τρίτη ως διαμεσολαβητής στην προοπτική επανάληψη ελληνοτουρκικού διαλόγου. 

Η Αθήνα έχει διαμηνύσει ότι είναι αδιανόητο να ξεκινήσει οποιοσδήποτε διάλογος όσο ο τουρκικός στόλος εξακολουθεί να αναπτύσσεται στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την επίσκεψη του Μάας θα ακολουθήσει η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ (Gymnich) την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βερολίνο, κατά την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία σχεδιάζουν, εάν η Τουρκία επιμείνει σε παραβιάσεις της εθνικής τους κυριαρχίας να ζητήσουν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Josep Borel να παρουσιάσει ένα έγγραφο με επιλογές για κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

H Γερμανία πρώτον απέτυχε παταγωδώς στη συμφωνία εκεχειρίας που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε για λιβυκό αφού ο LNA την απέρριψε ως όφειλε και η Τουρκία κινείται απειλητικά κατά της Σύρτης.

Δεύτερον η Γερμανία επειδή δεν θέλει ν΄αναλάβει το πολιτικό κόστος έναντι της Τουρκίας λαμβάνοντας μέτρα ρηξικέλευθα κι επί του πεδίου αναλώνεται και στα ελληνοτουρκικά σε μια διπλωματική πρωτοβουλία καταδικασμένη ν΄αποτύχει λόγω τουρκικής αδιαλλαξίας….

Όμως η Γερμανία θα μπορεί να πει ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν αν πάρουν μια κακή τροπή τα πράγματα. Αυτή πρωτοβουλία είναι από τη Γερμανία για τη Γερμανία προς ξέπλυμα..

Κανείς πλέον δεν αναζητά στίγμα του Oruc Reis .. ξέρει πλέον εκ των προτέρων ότι θα είναι αγκυροβολημένο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας άντε να πεταχθεί και λίγο ως την κυπριακή ΑΟΖ…

Οι Τούρκοι αύριο κάνουν ασκήσεις Ν της Κρήτης σε περιοχή όπου έχει προγραμματίσει και η Αθήνα που τη θεωρεί κόκκινη γραμμή…..Erdogan: για ό,τι γίνει θα ευθύνεσθε εσείς..Θα φέρω το χάος στην Ελλάδα…..




Το τούρκικο ναυτικό πρόκειται αύριο 25 Αυγούστου να πραγματοποιήσει ασκήσεις στα Νότια της Κρήτης μια περιοχή που έχει δεσμεύσει με NAVTEX και η Αθήνα και που θεωρεί κόκκινη γραμμή.Οι Τούρκοι εξέδωσαν σχετική NAVTEX στις 24/8/20...

Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα ξεκινήσουν την Τρίτη νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα τελειώσουν την Πέμπτη στις 25-27/8/20 με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην καυτή ζώνη…

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όλες οι προτάσεις στο τραπέζι.. Παράλληλα η Τουρκία ανακοίνωσε την διεύρυνση, έως τις 27 Αυγούστου, της NAVTEX βάσει της οποίας το «Ορούτς Ρέις» δραστηριοποιείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα...




Στις τελευταίες δηλώσεις του ο Ερντογάν ήταν πολύ επεξηγηματικός είπε θα προκαλέσει το χάος στην Ελλάδα ( βλ. 1.000.000 εν δυνάμει μουτζαχεντίν που ενέσπειρε με τις ευλογίες Δύσης και ελληνικής ηγεσίας στη βάση του αντι-‘Ασαντ δόγματος που αποτελούν εν δυνάμει ασύμμετρη απειλή με τρομοκρατικές και εξεγέρσεις την ώρα 0). 

Βέβαια ο Ερντογάν οι υπηρεσίες του δηλ. ξέρουν πολύ καλά και την αρχή του Πάιατ να διχάζει μέχρι εμφυλίου στα πρότυπα του ουκρανικού κάτι που έντονα παρατηρείται και τις τελευταίες μέρες) .

”Η Navtex της Ελλάδας είναι μια ανεύθυνη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων παρόντων στην περιοχή” , είπε.



Η Τουρκία δεν θα κάνει το παραμικρό βήμα πίσω, τόνισε ως αδιάλλακτος..Eνώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Oruc Reis να συνεχίσει τον περίπλους επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πέραν της 27ης Αυγούστου που έδωσε ως καταληκτική νωρίτερα..


”Η Ελλάδα βυθίστηκε σ ένα χάος και δεν θα μπορέσει να βγει” είπε με νόημα.Για εσωτερικό χάος μίλησε ο Ερντογάν στην Ελλάδα για αποσταθεροποίηση μίλησε ουσιαστικά ο Ερντογάν συν χτύπημα που θα προκαλέσει….

Και ”για ό,τι συμβεί όπως είπε χαρακτηριστικά θα ευθύνεται η Ελλάδα και θα πληρώσει μόνη τα έξοδα ” οι χώρες που την υποκινούν και που δεν θα της συμπαρασταθούν... 

Έχει δίκιο σε αυτό υπάρχουν υποκινητές που τάζαν λαγούς με πετραχήλια στην Α Μεσόγειο για να μπει η χώρα σε περιπέτεια…κι η χώρα παρασύρθηκε …” Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα μπροστά στο τούρκικο ναυτικό δεν θα εμφανιστούν την επομένη” δήλωσε…




Αν περιμένει κανείς ότι τα ΗΑΕ ή η σουνίτικη Αίγυπτος που δεν τήρησε την κόκκινη γραμμή στη Σύρτη και πήγε σε συμφωνία με Τούρκους για αποστρατικοποίηση και πούλησε τον δικό της Χαφτάρ θα ρίξει έστω και μια σφαίρα για πάρτη μας είναι εξωφρενικά γελασμένος ή πολιτικός απατεώνας ολκής...

Η Αίγυπτος δεν τόλμησε ν’ακουμπήσει την Τουρκία όταν εισέβαλε δίπλα της στη Λιβύη για την Ελλάδα θα πέσει μαχόμενη;;; Ο Σίσι δεν είναι Άσαντ…Κι όλα αυτά 1 μέρα πριν ο Γερμανός ΥΠΕΞ Maas ο αρχιτέκτονας της παράδοσης κι αφοπλισμού του LNA στη Σύρτη έρθει Αθήνα…


ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ…

”Η ομιλία Erdogan είναι ένα τελεσίγραφο με παραλήπτες εκτός Ελλάδας και ΕΕ, ΗΠΑ. Η κρίση στην Α Μεσόγειο και στην Κύπρο μπήκε σε νέα φάση” αναφέρει Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία….κι αν είναι;;;;;





Αυτές οι ασκήσεις με το Αμπου Ντάμπι είναι φάρσα; O μύθος των καλών Φαραώ επίσης.. 

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ .. αν δεν έχεις συμμάχους υπαρκτούς καλύτερα να κρατάς κλειστά τα χαρτιά σου…μην δείχνεις ότι είσαι γδυτός…

Δεν είναι ώρα για ασκήσεις επί χάρτου και ο στρατός να χρησιμοποιείται για διπλωματικούς λόγους ( στρατιωτική διπλωματία) για τρίτη χώρα της περιοχής την ώρα που ο Ερντογάν είναι προ των πυλών…..

4 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ; ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δεξιοι ειναι η μαυρη αδελφοτητα οι αριστεροι η λευκη αδελφοτητα.διαφερουν στον τροπο.οι πρωτοι παρουσιαζονται ως ευηποληπτοι πολιτες οι δευτεροι ως εναντιοι στην πλουτοκρατια.κοινος παρανομαστης οτι εχουν πατερα τους τον διαβολο.μονο η εξουσια και το χρημα τους νοιαζει.απο τον καποδιστρια και μετα μονο μασονοι μπαινουν στην βουλη και βεβαια κανει κουμαντο το κις.το ψευτορωμεικο του πατροκοσμα.εχουμε να δουμε πατριωτη κυβερνητη απο τον ιωαννη καποδιστρια.τα εχουν ξεπουλησει ολα προσπαθουν να βρουν τροπο να μας το σερβιρουν ωστε να το δεχτουμε χωρις εξεγερση.κουνια που τους κουναγε

      Διαγραφή
    2. Οι δεξιοι ειναι η μαυρη αδελφοτητα οι αριστεροι η λευκη αδελφοτητα.διαφερουν στον τροπο.οι πρωτοι παρουσιαζονται ως ευηποληπτοι πολιτες οι δευτεροι ως εναντιοι στην πλουτοκρατια.κοινος παρανομαστης οτι εχουν πατερα τους τον διαβολο.μονο η εξουσια και το χρημα τους νοιαζει.απο τον καποδιστρια και μετα μονο μασονοι μπαινουν στην βουλη και βεβαια κανει κουμαντο το κις.το ψευτορωμεικο του πατροκοσμα.εχουμε να δουμε πατριωτη κυβερνητη απο τον ιωαννη καποδιστρια.τα εχουν ξεπουλησει ολα προσπαθουν να βρουν τροπο να μας το σερβιρουν ωστε να το δεχτουμε χωρις εξεγερση.κουνια που τους κουναγε

      Διαγραφή
    3. Πολύ λιακοπουλο τσαρλατάνο παρακολουθείς...να τον ελλατωσεις σου κάνει και κακο και γελοιοποίησε

      Διαγραφή