Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΣΤΡΙΜΩΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ...

AN ΔEN ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ OΤI ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!Γράφει ο Νίκος Αντωνιάδης


Δύο απλά λογάκια για τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ:

Όσο ΔΕΝ βεβαιώνετε ότι η μάσκα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επικίνδυνη ,

ΕΣΕΙΣ, και ΟΧΙ ΕΓΩ, είστε ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ !!

ΕΣΕΙΣ είστε οι συνωμοσιολόγοι, οι ψεκασμένοι και ανισόρροποι, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ !!

Με τη διαφορά ότι εσείς μπορείτε και επιβάλλετε σε μας τις θεωρίες σας συνωμοσίας !! Με την απειλή προστίμων και φυλακίσεων !!

Πριν μας επιβάλετε λοιπόν τα πρόστιμα, πριν μας φυλακίσετε, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ότι έχετε δίκιο. Αποδείξτε ότι ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ σε αυτό που μας επιβάλλετε !!

ΕΣΕΙΣ όμως, ΟΧΙ οι επιστήμονές σας !!! Δεν έχουν υπογράψει αυτοί τις ΚΥΑ :

ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

Μην σπαταλάτε χρήματα σε έμμισθα πρακτοράκια. Μη σπαταλάτε το χρόνο σας σε ύβρεις και απειλές.

Αντ' αυτών, να κάνετε αυτό το πολύ απλό πραγματάκι που σας ζήτησα:

Να αποδείξετε σε όλους μας ότι η μάσκα δεν είναι επικίνδυνη βεβαιώνοντας ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και αναλαμβάνοντας την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που είναι.

Τόσο δύσκολο είναι;

Όσο δεν το κάνετε, τίποτα άλλο δεν πετυχαίνετε παρά να αποδεικνύετε στην πράξη ότι ΕΙΝΑΙ.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Διαφορετικά ΕΣΕΙΣ είστε οι συνωμοσιολόγοι, οι ψεκασμένοι και ανισόρροποι!!

Η αυτοενοχοποιητική άρνησή σας να βγείτε ανοικτά και να βεβαιώσετε ότι η μάσκα είναι ακίνδυνη, καθιστά τη θεωρία περί μη επικινδυνότητας της μάσκας, θεωρία συνωμοσίας!!

Την οποία ενισχύετε και με αστεία επιχειρήματα του τύπου "έχουν πάθει τίποτα τόσα χρόνια οι χειρουργοί που φοράνε μάσκες στα χειρουργεία;"!!!

Είστε αστείοι! Τι σχέση έχει ο χειρουργός που θα αλλάξει εκατό μάσκες στη διάρκεια του χειρουργείου σε κρύο περιβάλλον, με τον φουκαρά που δεν έχει να πληρώσει ψωμί να φάει, όχι να αγοράζει εκατό μάσκες την ημέρα, αλλά μία και με το ζόρι και τη φοράει στους 40 βαθμούς;;; Με την ίδια γελοία "λογική" σας, αύριο θα μας υποχρεώσετε να φοράμε στολές αστροναύτη και όταν θα διαμαρτυρηθούμε, θα μας ρωτήσετε υποκριτικά "τι έχουν πάθει τόσα χρόνια οι αστροναύτες στο διάστημα;"...

Τι περιμένετε λοιπόν; Επιβεβαιώστε μας ότι εμείς είμαστε οι ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι και όχι εσείς!!

Και όπως είπα: Εάν το κάνετε, εγώ πρώτος θα φορέσω τη μάσκα την άλλη στιγμή. Θα τη φοράω και στον ύπνο μου.

Μέχρι τότε θα αρνούμαι και δεν θα αποχωρώ από τους χώρους στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Θα αποχωρώ μόνο όταν και εφόσον οι υπεύθυνοι των χώρων καλούν την αστυνομία, αναλαμβάνοντας και το κόστος αυτής της επιλογής τους.

Και θα αποχωρώ χωρίς καμία αντίσταση. Διότι αυτό θα συνιστούσε πράγματι ποινικό αδίκημα, εν αντιθέσει με την άρνηση υπακοής στην ΚΥΑ, η οποία συνιστά απλή διοικητική παράβαση.

Εγώ δεν προτρέπω κανέναν να αρνηθεί να υπακούσει στην αστυνομία. Αυτό που θα κάνω είναι να ζητήσω από την αστυνομία να υπογράψει τη βεβαίωση-δήλωση. Φυσικά δεν θα το κάνει. Και μετά, για να αποχωρήσω, θα ζητήσω να εφαρμόσουν την ΚΥΑ και να μου επιβάλουν το πρόστιμο. Εάν δεν το κάνουν θα τους απειλήσω με μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Διότι είναι υποχρεωμένοι να μου επιβάλουν το πρόστιμο. Φυσικά δεν σας ζητάω να κάνετε το ίδιο. Δεν μπορώ να πάρω το βάρος του προστίμου για σας. ΕΓΩ θα το κάνω.

Και μετά, μαζί με τη δυνατότερη επιστημονική ομάδα, στη συστράτευση αυτή της νομικής με την ιατρική επιστήμη, θα πάμε να ακυρώσουμε το πρόστιμο επί τη βάση της αντισυνταγματικότητας και επί της ουσίας. Όπως θα κάνουμε με τον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εκεί, στα ποινικά δικαστήρια. Και έχουμε και κρυφά νομικά όπλα. Πολύ δυνατά. Στα δικαστήρια αυτά όμως. Μην τους τα λέμε και όλα από τώρα.

Οι υπεύθυνοι των χώρων, μέχρι να καλέσουν την αστυνομία, δεν έχουν καμία ευθύνη. Εγώ έχω την ευθύνη. Παραμένω στον χώρο παρά τη θέλησή τους, το οποίο θα επιβεβαιώσω και στην αστυνομία. Να ασκήσουν βία δεν μπορούν για να με βγάλουν έξω. Ούτε να μου απαγορεύσουν την είσοδο.

Όπως έχω εξηγήσει και στη νομική ανάλυση του νόμου 4682/2020 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πάμε στα δικαστήρια για να κριθεί η αντισυνταγματικότητα κατά την παρεμπίπτουσα κρίση των δικαστηρίων επί αυτής. Μία απευθείας και άπαξ αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος και καταστροφική για μας κίνηση. Η κυβέρνηση θα μας πει τότε “πολύ ωραία, αφού προσφύγατε στο ΣτΕ ας περιμένουμε τι θα πει το ΣτΕ λοιπόν”. Το ΣτΕ θα αποφανθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, εν τω μεταξύ θα έχουμε φορέσει 100.000 ώρες ο καθένας μας τη μάσκα και θα μας έχουν εμβολιάσει κανονικότατα. Και όταν το ΣτΕ αποφασίσει, το πλέον βέβαιο είναι ότι θα βάλει και τη δική του βούλα στη “νομιμότητα” και “συνταγματικότητα” των ΚΥΑ, των πράξεων και των νόμων.

Με τη διαδικασία που προτείνω, δεν θα βρεθεί ένα δικαστήριο να κρίνει τα νομοθετήματα αυτά αντισυνταγματικά και να μη τα εφαρμόσει; 

Το πρώτο θα τα κρίνει συνταγματικά, το δεύτερο το ίδιο, το τρίτο το ίδιο και πάει λέγοντας. Το δέκατο; Το δωδέκατο; Το εικοστό; Τα δικαστήρια δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις των προηγούμενων. 

Νομολογία παράγεται, όχι δεδικασμένο δεσμευτικό με την έννοια του άρθρου 57 Ποινικού Κώδικα, που προϋποθέτει ταυτότητα πράξης και διαδίκων. Το ένα μπορεί να ανατρέψει τη νομολογία του προηγούμενου. 

Έτσι όμως θα βγάλουμε τους δικαστές από το παρασκήνιο. Εκεί που και οι ίδιοι βράζουν. Να πάρουν θάρρος ο ένας από τον άλλον. Και να βγουν στο προσκήνιο. Όπως κάνουμε με τον κόσμο.

Στο σύστημα αρκεί ένα λεπτό για να υπογράψουν κάποιοι πρόθυμοι υπουργοί μία παράνομη ΚΥΑ. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε. Η απαίτηση για την υπογραφή της βεβαίωσης-δήλωσης είναι μία πράξη αντίστασης. Μία πράξη αντίδρασης στην παρανομία. Δυσκολεύουμε το σύστημα. Το στήνουμε στον τοίχο. Το υποχρεώνουμε να αποδείξει ότι η μάσκα είναι ακίνδυνη. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Αυτό είναι ένα τεράστιο όπλο μας στη μάχη στα δικαστήρια για την ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης.

Αυτά τα γράφω και για όσους συμφωνούνε με αυτά που γράφω και αυτά που κάνω. Αλλά που περίπου μου “βάζουν χέρι” που δεν τους λέω ποιες κινήσεις νομικές πρέπει να κάνουν. Που ούτε λίγο ούτε πολύ καθυστερώ. Ενώ αυτοί θέλουν να βγάλουν τη μάσκα χθες. Λες και με έχουν προσλάβει ως δικηγόρο και εγώ καθυστερώ, δεν ανταποκρίνομαι στις εντολές τους ή είμαι ανεπαρκής. Τους λέω λοιπόν να πάνε να βρούνε άλλον δικηγόρο και να κινηθούν πιο γρήγορα. Και να μου πούνε και μένα πώς θα το κάνουν. Εγώ θα ακολουθήσω τη στρατηγική μου. Βήμα – βήμα.

Όταν ο άλλος σου ρίχνει πυρηνική βόμβα, θέλει χρόνο και στρατηγική για να άρεις τις συνέπειες και να εξασφαλίσεις τις προϋποθέσεις για να αποκλείσεις τη ρίψη άλλων πυρηνικών. Όποιος έχει άλλες λύσεις, ο δρόμος ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα. Εμένα δεν με πληρώνει κανένας γι αυτά που κάνω. Από την τσέπη μου πληρώνω τα έξοδα. Τον ελάχιστο χρόνο μου χρησιμοποιώ ακυρώνοντας την προσωπική και οικογενειακή ζωή μου. Άντε, για να τελειώνουμε και με αυτόν τον παραλογισμό που ζω.

'Οπως είπα λοιπόν:

Εγώ δεν διεγείρω σε ανυπακοή:

Διεγείρω σε υπακοή!!

Υπό τον απλό αυτό όρο όμως: Βεβαιώστε. Δηλώστε.

Εάν δεν το κάνετε, μας επιβεβαιώνετε ότι η μάσκα είναι επικίνδυνη και ότι επομένως εσείς είστε οι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και όχι εγώ, όπως γράφουν τα πρακτοράκια σας στην ανάρτησή μου.

Και προσέξτε κάτι: Δεν με ενδιαφέρει εάν υπάρχει διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα για την επικινδυνότητα ή μη της μάσκας. Ή ακόμα και αν η πλειοψηφία είναι υπέρ ή κατά. Δεν με υποχρεώνει κανένας επιστήμονας να φοράω τη μάσκα. Εσείς που υπογράψατε τις ΚΥΑ με υποχρεώνετε. Εσείς θα αναλάβετε την ευθύνη. Εκτός και αν δεν είστε σίγουροι ότι οι επιστήμονές σας έχουν δίκιο. Τότε, γιατί μας υποχρεώνετε εμάς να φοράμε τις μάσκες;

Ελάτε. Τελειώστε το ζήτημα. Δηλώστε ότι είναι όλα είναι καλά με τη μάσκα. Και ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη.

Δεν το κάνετε όμως. Και σας έχουμε καταλάβει...

Εμείς προχωράμε. Πάμε να ενώσουμε πολίτες και δικαστές στη μεγάλη μάχη κατά της απόπειρας υποταγής μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου