Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ...
"ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
 


Γράφει ο Ηλίας Σκουντριάνος

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέει, ότι «ακόμα και των κακών, η αιτία και ο σκοπός είναι το αγαθό. Διότι όταν πράττουμε τα άσχημα, τα πράττουμε ποθώντας τα αγαθά. 

Κανείς δεν κάνει ό,τι κάνει θέλοντας το κακό. Γιατί το κακό δεν έχει καν υπόσταση, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει μόνο διότι υπάρχει το αγαθό, όχι αφεαυτού. Ό,τι γίνεται, για το αγαθό γίνεται, ή … για το νομιζόμενο ως αγαθό».

Ο λόγος λοιπόν για τον οποίο αμαρτάνει ο άνθρωπος, είναι ότι ξεγελάστηκε πάνω στην αναζήτηση του αγαθού εξ’ αιτίας της αθέτησης του ηθικού νόμου που είναι γραμμένος από το Θεό στην καρδιά του.

Κι αν ο άνθρωπος ξεγελιέται στην αναζήτηση του καλού τόσο εύκολα από το διάβολο και τα όργανά του για θέματα βιολογικά, όπως η χρήση της ασφυξιογόνας μάσκας, των εμβολίων κλπ. φαντάσου πόσο εύκολο είναι να πλανηθεί σε θέματα της ψυχής και της άλλης ζωής για τα οποία δεν έχει ιδέα ότι υπάρχουν –ακόμα κι αν εφαρμόζει έναν εξωτερικό χριστιανικό τύπο ευσεβείας –

Το μόνο ζητούμενο λοιπόν, είναι ο άνθρωπος να γκρεμίσει τα «μπάζα» που τον φόρτωσε ο διάβολος και τα όργανά του και να έλθει σε αυτογνωσία. Σε αυτό είναι που πρέπει να βοηθήσει η ιεραποστολή που ετοιμάζει ο Κύριος.


Βιβλίο αναφοράς:

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

«Το γνώθι σαυτόν» Σελ. 200 - 201
...

2 σχόλια:

  1. Τι Πατέρας είναι Συ ... Με "διέλυσες" με την πασιφανέστατη Πρόνοιά Σου, όταν βρέθηκα σήμερα στα όρια μεταξύ ανέχειας και πείνας. Και δεν το κάνεις τώρα αυτό. Το κάνεις από το 2008 που πτώχευσα κοσμικά.
    Λυπάμαι Χριστέ μου όμως, που σαν υλόφρων άνθρωπος αναγνωρίζω μόνο τις υλικές δωρεές Σου κι όχι τις δοκιμασίες που στέλνεις για να με καθαρίσεις και να με στεφανώσεις κάποια μέρα, αν αξίζω εγώ ο άθλιος τέτοια τιμή.

    Δόξα Σοι Κύριε ο Θεός μου πάντων ένεκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον γίνομαι άφρων αδέρφια μου με το να αναπέμπω δημόσια τις προσευχές μου, αλλά το τόλμησα πιστεύοντας ότι θα προξενήσω ωφέλεια κι επειδή έχω τη βεβαιότητα ότι σε αυτή την ιστοσελίδα επισκοπεί ο Άναρχος Τριαδικός Θεός.

      Διαγραφή