Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!


ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ 
ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕ...    «ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ»!!!



Γράφει ο Άρης Δημητρακόπουλος


Πέρασε με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο  ουσιαστικά απαγορεύονται πάσης φύσεως δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση, αφού αν μία διαμαρτυρία δεν τηρεί μία σειρά από όρους κρίνεται εκ προοιμίων παράνομη. 

Επί της αρχής ψήφισαν 288 βουλευτές. «ΝΑΙ» οι 187, «ΟΧΙ» οι 111. 

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται λίγο πριν το νέο μνημόνιο που θα επιβληθεί από την ΕΕ αλλά και όπως όλα δείχνουν της συμφωνίας παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: 

Την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της, αν δεν γνωστοποιηθεί εγκαίρως είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης αν θα την επιτρέψει η θα την απαγορεύσει διαλύοντάς την.

Επιπλέον οι Αρχές θα έχουν την ευχέρεια να βγάλουν οποιαδήποτε δημόσια διαμαρτυρία επιθυμούν, εκτός νόμου αν κρίνουν ότι «διαταράσσει την κοινωνικοπολιτική ζωή» ή «απειλεί τη δημόσια ασφάλεια» και να την διαλύσουν με τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Οι Αρχές επίσης θα υποδεικνύουν και τον τόπο που θα πραγματοποιείται η κάθε διαμαρτυρία, σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύσσεται παράνομη και θα διαλύεται.

Κάθε διαμαρτυρία για να είναι νόμιμη και να μην διαλυθεί βιαίως θα πρέπει να έχει οργανωτή ο οποίος αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από άτομα που συμμετέχουν σε αυτή.  Επιπλέον η διαμαρτυρία θα πρέπει να έχει και...περιφρούρηση. 

Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την...Πρωτομαγιά!
Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα πλήξει τις μικρές ακροαριστερές διαδηλώσεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς αυτές είναι οι μόνες που μπορούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις, ενώ όσον αφορά τους «μπαχαλάκηδες», ούτε αυτούς τους επηρεάζει, αφού τα επεισόδια που έκαναν ήταν και πριν αξιόποινη πράξη που προκαλούσαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το νομοσχέδιο στοχεύει κυρίως τις μαζικές πιο αυθόρμητες δημόσιες διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση νέου μνημονίου κι εθνικών παραχωρήσεων στην Τουρκία.

Άλλωστε ο κ.Χρυσοχοίδης με δηλώσεις του κατέρριψε μόνος τον υποτιθέμενο λόγο του νομοσχεδίου περί «ελέγχου των μικρών διαδηλώσεων», αφού πριν λίγες ημέρες απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε «δεν αφορά εσάς το νομοσχέδιο», ενώ σήμερα χαρακτήρισε τα μέλη του ΠΑΜΕ «υποδειγματικά». 

Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και οι συνδικαλιστές είναι οι κατεξοχήν οργανωτές μικρών διαδηλώσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες!  Ότι «δεν τους αφορά το ν/σ» επιβεβαιώνεται άλλωστε κι από τις ειδικές φωτογραφικές διατάξεις υπέρ τους όπως η ύπαρξη «περιφρούρησης» αλλά και «κεντρικού διοργανωτή» που μόνο αυτοί μπορούν να τηρήσουν.

Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι φυσικά οι συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ αλλά μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών όπως εκείνες εναντίον του μνημονίου το 2010-2013 και της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και διεκδίκησαν την εθνική τους ανεξαρτησία και την οικονομική τους επιβίωση.

Πλέον αυτές οι πορείες θα βγαίνουν «παράνομες» επειδή «δεν τηρούν τους όρους» και οι δυνάμεις ασφαλείας θα χτυπούν ανελέητα τους πολίτες, ενώ θα τους «πνίγουν» στα χημικά.

Άλλωστε αυτό έγινε φανερό τόσο στις συγκεντρώσεις στις πλατείες αλλά κυρίως στα νησιά, όπου πραγματοποιήθηκαν άγριες επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον αθώων πολιτών, οι οποίοι απλά δεν ήθελαν μονιμοποίηση των δομών παράνομων μεταναστών στη γη τους.

Φυσικά, η καθύβριση των πολιτών από τα ΜΜΕ θα είναι το... συμπληρωματικό συστατικό του νέου νομοσχεδίου, άλλωστε αυτό είναι κάτι που συμβαίνει καθ'όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.

Όταν διαδηλώνουν για τα εθνικά θέματα θα είναι «φασίστες» και «νεοναζί» και όταν θα διαδηλώνουν για την οικονομία και τα μνημόνια «μπαχαλάκηδες» και «τεμπέληδες».

pronews

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!


2 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 🌻🙏ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ❗❗
    🕯🙏Ο ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ...❗❗
    🔷️ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ "ΠΑΡΟΥΜΕ' ΚΑΙ Ο "ΤΟΥΡΚΟΣ" ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ...❗➰
    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟ➰❗❗
    ➰ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ...
    ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ...❗➰🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή