Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΕΛΓΙΟΥ: «ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ». ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΕΛΓΙΟΥ: «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΆΟΥΣΒΙΤΣ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ» 
2 ΒΙΝΤΕΟ


Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Caroline Gennez (Vooruit) του Βελγίου προτείνει να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στο Ισραήλ.

Η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας προτείνει μποϊκοτάρισμα των ισραηλινών προϊόντων. Η Caroline Gennez, Υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Vooruit), ζήτησε κυρώσεις κατά του Ισραήλ και πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της εισαγωγής ισραηλινών προϊόντων.

Tόνισε “το Ισραήλ τιμωρεί αθώους πολίτες ως αντίποινα και υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των νόμων του πολέμου… Τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθούν. Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Πρέπει να εξετάσουμε τα αντίμετρα σχετικά με τα ισραηλινά προϊόντα.”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο φλαμανδικό ιδιωτικό κανάλι αυτήν την Κυριακή, η Caroline Gennez ανέφερε συγκεκριμένα ότι ευνοούσε τη λύση των δύο κρατών. 

Η σοσιαλίστρια υπουργός θέλει επίσης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ανέφερε την απαγόρευση χορήγησης βίζας σε ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αλλά η πιο εντυπωσιακή δήλωσή της αφορά πιθανές οικονομικές κυρώσεις κατά του εβραϊκού κράτους, και για παράδειγμα το μποϊκοτάζ προϊόντων που κατασκευάζονται στο Ισραήλ.

Όσον αφορά τις εισαγωγές από το Ισραήλ και τις εξαγωγές στη χώρα αυτή, το Βέλγιο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. 7sur7


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΛΑΜΑΝΔΟΦΩΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΜΕ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ:«Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΤΗΣ 7/10 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΆΟΥΣΒΙΤΣ ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ»!

Βουλευτής και Πρόεδρος Φλαμανδόφωνης Βουλής Βρυξελλών ο Fouad Ahidar συγκρίνει τη Γενοκτονία Παλαιστινίων με Ολοκαύτωμα/Shoah. Kαι αποτιμά: η επίθεση της Χαμάς της 7/10 είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής! Χρησιμοποιούμε σχεδόν τις ίδιες μεθόδους όπως στο Άουσβιτς απλά πιο εξελιγμένες.»

Ο βουλευτής των Βρυξελλών Fouad Ahidar (Vooruit) εκτίμησε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης ότι η επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής.

”Αυτές οι εικόνες μας θυμίζουν ένα μόνο πράγμα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη. Η σφαγή δεν σταμάτησε ποτέ. Ο πόλεμος ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ. Και . αυτοί (το Ισραήλ) ουσιαστικά έκαναν τα πάντα για να εξαλείψουν/ εκριζώσουν αυτόν τον παλαιστινιακό πληθυσμό και το κάνουν εδώ και 75 χρόνια. Επομένως ενέσπειραν το μίσος, τη σφαγή και την απογοήτευση εδώ και 75 χρόνια. Και σήμερα εκεί υπάρχει μια μικρή απάντηση που δόθηκε από μέρους της Χαμάς. Δυστυχώς ο κόσμος εστιάζει μόνο σε αυτό το κομμάτι. Ο κόσμος σφαγιάζεται στην Γάζα και δεν είδα να συγκινούνται τ΄άτομα ” . «Η χρήση βίας δεν πρέπει ποτέ να ελαχιστοποιηθεί», αντέδρασε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του κόμματος Ans Persoons. To Vooruit φροντίζει να «αποστασιοποιείται» από τα σχόλια του βουλευτή του.
Ο βουλευτής των Βρυξελλών Φουάντ Αχιντάρ (Vooruit) είναι επίσης πρόεδρος του φλαμανδόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών της Commission communautaire flamande (VGC). 

Από αυτήν την Τετάρτη, είναι επίσης ο συγγραφέας σχολίων για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, τα οποία δεν παρέλειψαν να τραβήξουν την προσοχή του διαδικτύου. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Κυριακή 5/11/23, ο ολλανδόφωνος σοσιαλιστής δίνει συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης Zinneke Tv. 

Δημοσιογράφος στο πλατό είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Molenbeek Hassan Rahali, ο οποίος πέρασε αρκετά χρόνια με το Vooruit. Χωρίς να αναφέρει τη λέξη, ο Fouad Ahidar συγκρίνει, στη συνέντευξη, την τρέχουσα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με τη Shoah/Ολοκαύτωμα: «Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει ότι πρόκειται για ανθρώπινη γενοκτονία.

 Και μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, εγώ που πήγα στο Άουσβιτς, στην Πολωνία, για να δω τι είναι γενοκτονία. Βλέπω σήμερα ότι χρησιμοποιούμε πρακτικά τις ίδιες μεθόδους. Απλά με εξελιγμένα μέσα για να σφαγιάσεις πληθυσμούς κατά χιλιάδες»

Το κόμμα του Vooruit φροντίζει να αποστασιοποιείται από τα σχόλια του βουλευτή του. lalibre/lesoir 8/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου