Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ / ΜΑΘΗΜΑ 32ο

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΤΟΝ «ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΥΛΩΡΟ» ΔΑΝΙΚΑ 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Στην εποχή της προκεχωρημένης παγκόσμιας δικτατορίας του έτους 2024, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας, ο οποίος, επί εποχής υποχρεωτικού εμβολιασμού είχε βγάλει άπειρη χολή εναντίον των ανεμβολίαστων επιστρατεύοντας μεγάλη ποικιλία «κοσμητικών επιθέτων» (ταχαντάρτες, ανεγκέφαλοι, ανόητοι, πανίβλακες, λάτρεις θεωριών συνωμοσίας κ.λπ. – βλ. την απάντηση του γράφοντος στο βιβλίο του «Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή.

 Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης», εκδ. Αλφειός, 3η έκδ., Αθήνα 2023, σελ. 392), αποφάσισε να πάρει συνέντευξη από τον διαπρεπή Έλληνα φιλόσοφο Χρήστο Γιανναρά (βλ. «Πρώτο Θέμα», 7.7.2024, σελ. 48), ο οποίος, ήδη προ 30 και πλέον ετών, διέθετε έναν αλάνθαστο «κοινωνιολογικό σεισμογράφο».

MEDIA GATEKEEPER

Όταν, όμως, από τα φλέγοντα ζητήματα που προωθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο κ. Δανίκας επιλέγει να ρωτήσει τον κ. Γιανναρά μόνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ για τα υπόλοιπα θέματα σιωπά, τότε πρόκειται για μια συνέντευξη που έχει στηθεί «έξυπνα» από έναν «μιντιακό πυλωρό» της κυρίαρχης ατζέντας (στην διεθνή ορολογία των εγχειριδίων προπαγάνδας, ο εν λόγω πυλωρός αποκαλείται “media gatekeeper”· για την σχετική προβληματική βλ. ιδίως Shoemaker/Vos, Gatekeeping Theory, 2009), ο οποίος θέλει να φωτίσει αποπροσανατολιστικά μόνο εκείνα τα σημεία που θεωρεί ότι θα ωφελήσουν ή εν πάση περιπτώσει δεν θα βλάψουν τον ιστό της παγκόσμιας δικτατορίας.


Δυστυχώς, στην επιφυλλίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», της 14ης Φεβρουαρίου 2021 (τίτλος: «Αφορμή η άρνηση του εμβολίου»), ο κ. Γιανναράς δεν είχε παραλείψει να προβάλει, σε ήπιους προπαγανδιστικούς τόνους, τον «φιλάνθρωπο χαρακτήρα του εμβολίου» κατά του κορωνοϊού. 

Θα περίμενε κανείς να είναι πιο υποψιασμένος για τον σατανικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η παγκόσμια δικτατορία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεδομένου ότι ο οξυδερκής φιλόσοφος και επιτυχημένος «ψυχαναλυτής» του ελληνικού φρενοκομείου, σε μια άλλην επιφυλλίδα που είχε δημοσιεύσει στην ίδια εφημερίδα στα τέλη του 20ού αιώνα, δηλ. στις 30 Μαρτίου 1994 (σελ. 2), υπό τον τίτλο «“Προοδευτική” τρομοκρατία», είχε εξαπολύσει προφητικούς μύδρους κατά του νεοταξίτικης αντίληψης και νοοτροπίας.


ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΜΥΔΡΟΙ

Ειδικότερα, είχε ταχθεί κατά του άκρατου δικαιωματισμού («από τα νυχτερινά ωράρια ώς τα κρατικά σύνορα και από τους κοινωνικούς θεσμούς ώς τις βιολογικές διαφοροποιήσεις»), στηλιτεύοντας ως τρομοκρατία την απαίτηση των μειονοτήτων για καθολική και άνευ όρων ανοχή:

«Πρέπει το σύνολο κοινωνικό σώμα να υποταχθεί και να πειθαρχήσει στο δικό τους δικαίωμα κατάλυσης των φραγμών. Όποιος τολμήσει επιφύλαξη ή αντίρρηση, θα διακωμωδηθεί, θα χλευαστεί. 

Οι υπερασπιστές ορίων, οι κάποτε “φύλακες Θερμοπυλών”, είναι ρητορικά κατάλοιπα “ξεπερασμένης” γλώσσας. Όποιος διανοηθεί να τη χρησιμοποιήσει, είναι αμέσως “ακροδεξιός”, “εθνικιστής”, “σκοταδιστής”, “συντηρητικός”».


Η συγκλονιστικά επίκαιρη επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της 30ής Μαρτίου 1994. Σαν να μην πέρασε μια μέρα… 

Φυσικά, ο Δ. Δανίκας, προτού πάρει την συνέντευξη από τον Έλληνα φιλόσοφο, δεν μπήκε καν στον κόπο να μελετήσει το προφητικό αποτύπωμα που είχε αφήσει ο δεύτερος με την συστηματική αρθρογραφία του επί 30 και πλέον χρόνια…

Ο κ. Γιανναράς συμπλήρωνε την κοινωνιολογική του παρατήρηση γράφοντας ότι, ενώ μπορείς να δηλώνεις ελεύθερα «διεθνιστής και [να] αντιμάχεσαι σύνορα και πατρίδες», δεν ισχύει το ίδιο, αλλά «διασύρεσαι και προπηλακίζεσαι», «αν μιλήσεις για τον απελπισμένο αγώνα των Κούρδων να αποκτήσουν πατρίδα. 

Ή για το θαύμα της αντίστασης των Σέρβων στον πνιγμό που τους επιβάλλει η διεθνής σαδιστική παράνοια. Ή για το δράμα του αρμενικού λαού. Ή για τον εξοντωντικό βασανισμό του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και των ελληνικών πληθυσμών του κρατιδίου των Σκοπίων».

«Όλοι οι παραπάνω λαοί», συνέχιζε ο κ. Γιανναράς, «δεν έχουν “δικαιώματα”, δεν συγκινούν τη διεθνή αγέλη της “προοδευτικής” αποχαύνωσης. Η οργή εκρήγνυται μόνο αν κακολογηθούν οι Εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας, η πλασματική “εθνότητα” των Σκοπιανών. 

Μην τολμήσεις να χαρακτηρίσεις διαστροφή την ομοφυλοφιλία, μη διανοηθείς να έχεις αντίρρηση για την πλύση εγκεφάλου που μας επιβάλλει η εβραϊκή προπαγάνδα με τα “Ολοκαυτώματα” και τις σαρωτικά βραβευόμενες “Λίστες του Σίντλερ”. 

Όποιος αναφερθεί σε αυτούς τους προνομιούχους της ανοχής δίχως να προτάξει επίθετα κατάφασης και αποδοχής, είναι ξεγραμμένος».



Σχόλιο Γιανναρά για όσα συνέβαιναν ήδη από το 1994: «Μην τολμήσεις να χαρακτηρίσεις διαστροφή την ομοφυλοφιλία, μη διανοηθείς να έχεις αντίρρηση για την πλύση εγκεφάλου που μας επιβάλλει η εβραϊκή προπαγάνδα», γιατί «θα είσαι ξεγραμμένος» (σήμερα της μόδας είναι ο όρος «ομοφοβικός»)

Διάγοντας την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, αυτές οι προ τριακονταετίας επισημάνσεις του Χρήστου Γιανναρά επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας, αφού σήμερα όποιος τολμά να εναντιωθεί στην ατζέντα της κυρίαρχης ιδεολογίας ακυρώνεται ως προσωπικότητα (cancel culture), σε συναφή ορολογία: υφίσταται «δολοφονία χαρακτήρος».

Το 1994 ο κ. Γιανναράς έκανε λόγο για «τρομοκρατία» και «δικτατορία», σημειώνοντας ότι:

«Πρόκειται για τρομοκρατία, ωμή και απερίφραστη. Δικτατορία της αυθαιρεσίας και της διαστροφής, τόσο αυτονόητα παγιωμένη που ούτε ορατή αντίσταση δεν προκαλεί.

 Οι σταθερές ταυτότητες του ανθρώπινου είδους, ο έρωτας, η πάτρια γη, ο ανδρισμός, η αποκαλυπτική θηλυκότητα, οι βωμοί, τα ιερά, το συγγενές και όμαιμον, οι τάφοι προγόνων, όλα σαρώνονται από τη δίνη μιας ανθρωπολογικής πια αλλοτρίωσης.

 Το καινούργιο αρχέτυπο ανθρώπου είναι άψυχο, ανέστιο, άρριζο. Στη ντόπια ή “καθ’ ημάς” ευτέλεια είναι οι ανδρόγυνες παλίνδρομες αλλαξοπροσωπίες του περιώνυμου “Μήτσου” της τηλεόρασης».


Ο Χρήστος Γιανναράς μιλούσε για «δικτατορία της αυθαιρεσίας και της διαστροφής» ήδη από το 1994

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη φαντασία για να σκεφθεί ότι, αν ο κ. Γιανναράς διετύπωνε σήμερα τις ίδιες επικριτικές θέσεις εναντίον του νεοταξίτικου ισοπεδωτικού μηχανισμού που ενεργοποιείται για να κατακεραυνώσει τους πάσης φύσεως «αρνητές», πλαισιώνοντας τον λόγο τους με τους λεκέδες της ρατσιστικής και σεξιστικής κουλτούρας, θα ερχόταν οπωσδήποτε αντιμέτωπος με τον προπαγανδιστικό κόφτη της περίφημης «πολιτικής ορθότητας» (έτσι αποκαλείται ωραιοποιημένα πλέον η λογοκρισία), που αποτελεί ένα από τα υπερόπλα της παγκόσμιας δικτατορίας.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους, στην πρόσφατη συνέντευξή του, δεν είδαμε να τοποθετείται ο κ. Γιανναράς για τα τόσα άλλα φλέγοντα ζητήματα της νεοταξίτικης, παγκοσμιοποιητικής ατζέντας, πάντως φώτισε κάποιες ζοφερές πλευρές της σύγχρονης Ελλάδος, όπου μεγαλουργεί ο Θαυμαστός Ανάποδος Κόσμος, βάσει του οποίου ο «αφανισμός» βαπτίζεται «πρόοδος»:

«Η σημερινή Ελλάδα είναι ένα καλαμπούρι. Δεν είναι ούτε Ευρώπη, ούτε Αρχαία Ελλάδα, αλλά μια τρίτη υποανάπτυκτη κατάσταση, όπου επιμένουμε να έχουν προτεραιότητα η κατανάλωση, τα λεφτά που βγάζουμε, το πώς θα μιμηθούμε, πώς θα αντιγράψουμε. 

Δεν βλέπετε τώρα αυτή η καταστροφή που γίνεται στις μέρες μας; Όλη αυτή η περιοχή της Αττικής, το Φάληρο, η Γλυφάδα, η παραθαλάσσια Αττική, αυτός ο παράδεισος των θεών. 

Και το κάνουν τώρα μπίζνες. Και θα χτίσουν πολυώροφους ουρανοξύστες. Κι όλο αυτό το θεωρούμε πρόοδο, ενώ είναι ο αφανισμός μας. Γιατί εδώ δεν θα μείνει ούτε πεντάρα. Όλο αυτό θα παραδοθεί στο διεθνές κεφάλαιο. 

Είναι τραγική η κατάστασή μας και δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε. Βλέπετε, τα κόμματα είναι αντιγραφή των κομμάτων της Δύσης. Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, με βάση τη ρύθμιση της διαχείρισης του χρήματος. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με Ελλάδα και ελληνική παράδοση».

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ

Και, βέβαια, το «καλαμπούρι» της Ελλάδος δεν προέκυψε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου μηχανισμού που βύθιζε την Ελλάδα στα τάρταρα ολίγον κατ’ ολίγον, αφ’ ενός με την σύμπραξη πολιτικών με προδοτικά «χαρίσματα», αφ’ ετέρου με την απροθυμία ή την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτών να προβάλλουν ισχυρές αντιστάσεις στην ύπουλη κατάληψη της χώρας μας από τις ξένες δυνάμεις.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις κυβερνήσεις που ανεβοκατέβαιναν μετά την δολοφονία Καποδίστρια, για να αντιληφθεί ότι, στην πραγματικότητα, δεν ελευθερωθήκαμε ποτέ από τον ζυγό των 400 χρόνων. Απλώς, ο οθωμανικός ζυγός άλλαζε αφέντη. 

Επί παραδείγματι, ενώ προ της ενάρξεως του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν επεβλήθη η δικτατορία Ιωάννη Μεταξά, ο ζυγός είχε βρετανική υπογραφή (σημειωτέον ότι οι Βρετανοί –και ο βασιλιάς Γεώργιος– λάτρευαν τον Μεταξά, ενώ ο κόσμος τον αντιπαθούσε), τρία χρόνια μετά την λήξη του πολέμου ο ζυγός έγινε αμερικανικός, και τέτοιος παραμένει μέχρι σήμερα.

Ακολούθως, στο ερώτημα του κ. Δανίκα, αν ο Έλληνας φιλόσοφος διατηρεί κάποια ελπίδα, ο κ. Γιανναράς απάντησε ότι:

«με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δηλαδή με τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις ακαδημίες, όλα που είναι αντιγραφή της Δύσης, μίμηση, πιθηκισμός, αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει περιθώριο», προσέθεσε όμως ότι «κανείς δεν ξέρει», διότι «στην Ιστορία δεν μπορείς να πεις ότι κάτι είναι ανέλπιδο, […] η Ιστορία έχει πάντα εκπλήξεις».

Ωστόσο, αν η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι «το τέλος της ανθρωπότητας», όπως ευλόγως πιστεύει ο κ. Γιανναράς, τότε μπορεί να μην απέχουμε πολύ και από το τέλος της Ιστορίας, οπότε ο Επουράνιος Διαιτητής θα σφυρίξει την λήξη του παγκόσμιου παιχνιδιού, ώστε να ακολουθήσει η δικαία κρίση και η κατάταξη όλων μας. Μέχρι, βεβαίως, να συμβεί αυτό, θα προηγηθεί το απατηλό σόου του (ευρισκομένου ήδη ανάμεσά μας;) Αντιχρίστου.



3 σχόλια:

  1. Η Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI): Το “Επιστημονικό” Κουτί της Πανδώρας
    [O Μετανθρωπισμός, το κορυφαίο επίτευγμα της συσσωρευμένης της ανθρώπινης επιστήμης, —επί 5 αιώνες— (από την Αναγέννηση και μετά), είναι ένα “επιστημονικό” δώρο που φαινόταν τόσο πολύτιμο, τόσο ελκυστικό … που όλοι πλέον οι άνθρωποι έτρεχαν εδώ και πολλά χρόνια να μυηθούν σε αυτήν, στους “Ναούς” της, στα Πανεπιστήμια, συλλέγοντας 2-3 μεταπτυχικά και διδακτορικά … για πάρουν στο τέλος ένα ψευτο-μισθό επιβίωσης. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό το Κουτί της Πανδώρας (“επιστήμης και τεχνολογίας”) ότι είναι μια μεγάλη διαβολική απάτη, μια κατάρα, η αυτοκαταστροφή του ανθρώπου. Και το μυθικό αυτό Κουτί είναι πλέον ανοιχτό ! που κανείς δεν μπορεί πλέον να το κλείσει. Στην ανάπτυξη αλλά και στην κατεύθυνση που πήρε η επιστήμη και οι τεχνολογικές εφαρμογές της, πρωταγωνιστικό, αλλά αφανή ρόλο έπαιξαν οι αποκρυφιστές (κρατούσαν κρυφά τα δόγματα τους), οι αρχαίοι και οι σύγχρονοι Γνωστικοί και κυρίως οι σημερινοί διάδοχοι τους, οι πανίσχυροι τέκτονες (“η γνώση σώζει και όχι η πίστη”, “η γνώση είναι δύναμη”), οι Ερμητιστές (“στόμα ερμητικά κλειστό”), οι Ροδόσταυροι, οι Αλχημιστές, οι Θεοσοφιστές, οι Καμπαλιστές … και ουκ έστι αριθμός … με τελευταίους διαδόχους όλων αυτών: τους Νεοεποχίτες τρανσανθρωπιστές.

    Η Πανδώρα ανοίγει το Κουτί της, το γεμάτο με Χίμαιρες που Αφανίζουν τους Ανθρώπους
    Το Κουτί της Πανδώρας
    Ο αρχαίος συγγραφέας Ησίοδος (τέλη του 8ου αιώνα π.Χ.) στο βιβλίο του “Έργα και Ημέραι” κατέγραψε αυτόν τον πανάρχαιο προϊστορικό μύθο, όπου αναφέρει ότι η χαρισματική και πανέμορφη Πανδώρα (Παν + τα δώρα είχε επάνω της), παρακούοντας τις εντολές των “θεών”, οι οποίοι την προειδοποίησαν να μην ανοίξει το σφραγισμένο Κουτί, αυτή κινούμενη από την περιέργεια (όπως η Εύα που δάγκασε το μήλο) το άνοιξε και έτσι απελευθερώθηκαν οι φοβερές τερατώδεις χίμαιρες και οι κατάρες, οι σωματικές και συναισθηματικές συμφορές επί του ανθρωπίνου γένους, πόλεμοι, επιδημίες, φυσικές καταστροφές κλπ. Τότε η Πανδώρα, βλέποντας αυτές τις συμφορές, προσπάθησε να το κλείσει το Κουτί, αλλά οι συμφορές και οι χίμαιρες, όλες είχαν ξαμοληθεί στην ανθρωπότητα και την κατέστρεφαν. Το “Τζίνι” βγήκε από το μπουκάλι του Αλαντίν και δεν μπορεί να το συμμαζέψει κανείς ! Το Κουτί ήταν πλέον άδειο. Το Κουτί της Πανδώρας, το δαγκωμένο μήλο της Εύας, το “Τζίνι” το ασυμμάζευτο του Αλαντίν, τώρα πλέον ξέρουμε … ποιο ήταν, ποιο είναι το αληθινό όνομα του: Λέγονταν AGI = Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη = Τεχνολογική Μοναδικότητα = Technological Singularity. Η τελευταία εφεύρεση του ανθρώπου, πριν εκθρονιστεί σε ένα αξιολύπητο υποδεέστερο είδος που μέλλει … να αφανιστεί από τα επιτεύγματα των ίδιων των χειρών του. Στο άδειο Κουτί της Πανδώρας είχε μείνει μόνο ένα τελευταίο πράγμα: η Ελπίδα … η τελευταία !
    .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Technological Singularity = O “Από Μηχανής Θεός” = “En: Deus Ex Machina”
    Το άνοιγμα, η αποσφράγιση του ελκυστικού Κουτιού της Πανδώρας, έφερε μεγάλα απροσδόκητα καταστροφικά προβλήματα σε όλη την ανθρωπότητα, λέει ο προϊστορικός μύθος, που κατέγραψε ο αρχαίος Έλληνας συγγραφέας Ησίοδος. Όπως τώρα κάνει η ανεξέλεγκτα καλπάζουσα αύξηση της Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης (AGI), που είναι στο κατώφλι να υπερβεί την ανθρώπινη νοητική ικανότητα του ανθρώπου, που όταν αυτό συμβεί στην επιστημονική γλώσσα ονομάζεται Τεχνολογική Μοναδικότητα = Technological Singularity. Δηλαδή, η Singularity, είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία η AGI, (δηλαδή η ανθρωπόμορφη Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη των ρομπότ που έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν, να αυτοβελτιώνονται, να έχουν αυτοσυνειδησία και αυτεξούσιο κλπ.) θα υπερβεί το επίπεδο της ανθρώπινης νοημοσύνης, το οποίο παραμένει ίδιο και αμετάβλητο εδώ και χιλιετίες. Με ένα προσθετό χαρακτηριστικό όμως, η μεν ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αμετάβλητη, ενώ η AGI, θα συνεχίσει να αυξάνεται εκθετικά, γεωμετρικά συνεχώς επιταχυνόμενη … κατευθυνόμενη προς άπειρο, προς το μέλλον. Όταν θα συμβεί αυτό το γεγονός θα ακολουθήσει μια ακατανόητη, απρόβλεπτη για τον υποδεέστερο πλέον νοητικά άνθρωπο, ακολουθία γεγονότων, μία ανεξέλεγκτη “έκρηξη νοημοσύνης”, που κανείς επιστήμονας είτε μαθηματικός, είτε αστροφυσικός ή φυσικός, είτε πληροφορικός δεν μπορεί να προβλέψει, το πώς θα συμπεριφερθεί αυτή η “τεχνολογική οντότητα” υπεράνθρωπης νοημοσύνης, η οποία πλέον θα επιταχύνει την ικανότητα νοημοσύνης με ρυθμούς απρόβλεπτους. Μια μαύρη τρύπα της τεχνολογίας, όπως αυτής που βλέπουν με τα τηλεσκόπια τους οι αστρονόμοι στο διάστημα και απορούν, όπου όμως δεν ισχύουν εκεί οι γνωστοί φυσικοί νόμοι του χωροχρόνου, με αποτέλεσμα να σηκώνουν “επιστήμονες” ψηλά τα χέρια, μη μπορώντας να κατανοήσουν αυτό το φυσικό φαινόμενο, στο οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι της φυσικής. Τα υπόλοιπα … διάβασε τα αγαπητέ αναγνώστη … στην WIKI.]
    Το συμπέρασμα, αγαπητέ αναγνώστη, είναι ότι όχι μόνο ο άνθρωπος κινδυνεύει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, αλλά και ότι αυτή η κατάργηση επίκειται, είναι πολύ πιο κοντά … από νομίζουμε. Η αντίστροφη μέτρηση για τον άνθρωπο έχει αρχίσει. Μια και τα Μεγάλα Αφεντικά αυτού πλανήτη, οι μεγιστάνες κοσμοκράτορες έχουν θέσει άκαμπτο χρονοδιάγραμμα: Η Τρανσανθρωπιστική “Αντζέντα-2030” του Κλάους Σβαμπ του Νταβός, άρχισε με το “Great Reset” (= Μεγάλη Επανεκκίνηση) και την “Great Trans-ition” (= Μεγάλη Μετά-βαση). Είναι αυτό που ακολουθούν με σοκ και δέος και οι 3.000 πολιτικο-οικονομικοί ηγέτες του πλανήτη, οι μεγιστάνες του πλούτου. Όλοι αυτοί μαζί έχουν μία θέληση και μία γνώμη: Ο Τρανσανθρωπισμός του ανθρώπου, είναι μονόδρομος. Επομένως, αν αυτή η κατάσταση δεν ανατραπεί, (γεγονός μάλλον αδύνατο) οι μέρες του ανθρώπου (1.0), η “εικόνα του Θεού” είναι μετρημένες, ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα. Ο χρονοστόχος 2030 είναι διακηρυγμένος. Ο τρανσάνθρωπος (2.0) επέρχεται καλπάζοντας, με υπεράνθρωπη τεχνητή νοημοσύνη, βιονικός, και μηχανοποιημένος, αλλά δεν θα η “εικόνα του Θεού” αλλά η “εικόνα του Θηρίου”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NASA & Google Σχεδιάζουν το Μετανθρωπιστικό Μέλλον της Ανθρωπότητας
    Στις ΗΠΑ, η NASA και η Google συνένωσαν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν το “μετανθρωπιστικό μέλλον της ανθρωπότητας”. Το 2009, η NASA και η Google προκειμένου να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους και να ανακαλύψουν νέα ταλαντούχα στελέχη —τους πιθανούς μελλοντικούς ηγέτες και να προωθήσουν “τις Νέες Τεχνολογίες για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων της ανθρωπότητας”, δημιούργησαν το Singularity University [με παραρτήματα σε πάνω από 110 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας], που βρίσκεται στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, στο Ερευνητικό Κέντρο της NASA, σε απόσταση αναπνοής από το Googleplex. Η διεύθυνση αυτού του Πανεπιστημίου ανατέθηκε στον Ελληνοαμερικανό Πήτερ Διαμαντή και στον “πατέρα σύγχρονου του μετανθρωπισμού” και μέλος του Παγκόσμιου Φόρουμ του Μέλλοντος —2045 (Global Future 2045) Ρέι Κέρζουελ (Ray Kurzweil), ο οποίος στο βιβλίο του “Η Μοναδικότητα είναι Κοντά” (The Singularity is Near—2005) προέβλεψε ότι αυτό το γεγονός της Τεχνολογικής Μοναδικότητας (Technological Singularity) θα λάβει χώρα περίπου το 2045, και μετά από αυτό οι άνθρωποι θα «μεταμορφωθούν βιολογικά και θα συνεχίσουν την ύπαρξη τους στο σύμπαν ως αθάνατα σάιμποργκ». Τον Ιανουάριο του 2013, ο Κέρζουελ έγινε ο γενικός διευθυντής CTO (= Chief Technology Officer, που αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο διευθυντικό στέλεχος) της γιγαντιαίας Google, καθιστώντας την Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη βασικό αντικείμενο της έρευνάς του. Ουσιαστικά δηλαδή, είναι ο επικεφαλής αρχιμηχανικός της Google, της μοναδικής παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης του ψηφιακού κόσμου, που μέλλει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στο μελλοντικό μετανθρωπιστικό κόσμο της Νέας Εποχή/Τάξης. [04-2024 Το Μέλλον έρχεται πολύ πιο νωρίς από ότι … νομίζαμε: Η Τεχνολογικής Μοναδικότητας (Technological Singularity), με αλλεπάλληλες δηλώσεις των κορυφαίων τεχνοκρατών Έλον Μασκ, Ben Goertzel, Γιούβαλ Χαράρι, Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ ιδιοκτήτη του Facebook κά., ανακοίνωσαν ότι επίκειται. Τα ρομπότ θα αποκτήσουν υπεράνθρωπη τεχνητή γενική νοημοσύνη εντός των ετών 2025-2030. Οι επιπτώσεις για όλη την ανθρωπότητα θα είναι δ ρ α μ α τ ι κ έ ς. Βιβλικών διαστάσεων.]
    [Η Τεχνολογική Μοναδικότητα είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη. Σύμφωνα με τον Νόμο του Μουρ (Moore’s Law) κάθε 18 μήνες διπλασιάζεται η υπολογιστική ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης. Τι θα συμβεί λοιπόν, όταν στο κοντινό μέλλον η ανθρώπινη νοημοσύνη ξεπεραστεί από την τεχνητή θα συμβεί η Τεχνολογική Μοναδικότητα = Technological Singularity ; Τα κομπιούτερ θα γίνουν πολλές φορές πιο έξυπνα από τον άνθρωπο. Αυτή θα είναι και το τελευταίο επίτευγμα των επιστημόνων, το Τέλος της Εποχής του Ανθρώπου, γιατί από εκεί πέρα θα αναλάβουν τα ηνία της ηγεσίας του πλανήτη … άλλες πιο υπερέξυπνες και εξελιγμένες τεχνολογικές οντότητες … πιθανόν τα … τα υπερευφυή ρομπότ και τα υποδεέστερα μετανθρωπισμένα σάιμποργκ, τα τσιράκια τους, οι κυβερνοσκλάβοι της νέας εποχής. Τα ρομπότ θα αποκτήσουν την δυνατότητα να αυτοεπισκευάζονται, να αναπαράγονται και να αυτοεξελίσσονται. Οι μετανθρωπιστες θεωρούν ότι αυτή η χρονική στιγμή, της Τεχνολογικής Μοναδικότητας, θα είναι η κατάλληλη αφετηρία για την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Κυβέρνησης τους, κατά την οποία η πορεία των παγκόσμιων γεγονότων θα καθορίζονται από τα ήδη “υπερέξυπνα” ψηφιακά συστήματα που θα αυτορυθμίζονται από προηγμένους αλγόριθμους. Αυτό, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, θα πρέπει να συμβεί κάπου μεταξύ το 2040 – 2045, εκτός και αν επιταχυνθεί ο εκθετικός βαθμός διπλασιασμού της ταχύτητας (μέσω των κβαντικών υπολογιστών), τότε θα συμβεί πολύ νωρίτερα. The Singularity is Near δηλώνει στο βιβλίο του ο αρχιμηχανικός της Google, Ρέι Κέρζουελ. Όμως οι προβλέψουν έχουν έρθει πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν. [Η Singularity επιτυγχάνεται πολύ σύντομα: μεταξύ του 2025-2030]

    ΑπάντησηΔιαγραφή