Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ»


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς ελίτ στον κόσμο – συζήτησε πρόσφατα την εμφάνιση της τεχνολογίας απομακρυσμένου ελέγχου του νου. Και παραδέχεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους που ελέγχονται από το μυαλό.


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς ελίτ, μαζί με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, την ομάδα Bilderberg και την Τριμερή Επιτροπή. 

Κάθε χρόνο, το φόρουμ συγκεντρώνει περίπου 2500 κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες, διεθνείς πολιτικούς ηγέτες, οικονομολόγους, διασημότητες και δημοσιογράφους για να συζητήσουν παγκόσμια θέματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του WEF αποτελείται από μερικούς από τους ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Mark Carney, Διοικητής, Τράπεζα της Αγγλίας
Al Gore, αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (1993-2001)· Πρόεδρος και Συνιδρυτής, Generation Investment Management LLP
Jim Yong Kim, Πρόεδρος, Παγκόσμια Τράπεζα
Christine Lagarde, Γενική Διευθύντρια, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)
Peter Maurer, Πρόεδρος, Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC)
Indra Nooyi, Πρόεδρος, PepsiCo
Rafael Reif, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT)
Ursula von der Leyen, Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας
David M. Rubenstein, Συνιδρυτής και Συνεκτελεστικός Πρόεδρος, Carlyle Group

Από πολλές απόψεις, το WEF είναι παρόμοιο με την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ενδιαφέρον γεγονός: Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του WEF είναι πρώην μέλος της διευθύνουσας επιτροπής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Σε αντίθεση με άλλες ισχυρές οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι «βοηθούν τον κόσμο», το WEF κατηγορείται ότι προωθεί πραγματικά τα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ.

Το Διακρατικό Ινστιτούτο περιγράφει τον κύριο σκοπό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ως:

Να λειτουργήσει ως θεσμός κοινωνικοποίησης της αναδυόμενης παγκόσμιας ελίτ, της «μαφιοκρατίας» της παγκοσμιοποίησης των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των ολιγαρχών, των τεχνοκρατών και των πολιτικών. Προωθούν κοινές ιδέες και εξυπηρετούν κοινά συμφέροντα: τα δικά τους».

Αντί να λύσει πραγματικά τα παγκόσμια προβλήματα, το WEF κατηγορείται ότι απλώς μετατοπίζει την ευθύνη από τις κυβερνήσεις και τους μεγάλους ομίλους στους απλούς πολίτες.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Consumer Research, διερεύνησε τον κοινωνιολογικό αντίκτυπο του WEF. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το WEF δεν επιλύει ζητήματα όπως η φτώχεια, η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι χρόνιες ασθένειες ή το χρέος. 

Έχουν απλώς μετατοπίσει το βάρος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων από τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις σε «υπεύθυνα υποκείμενα καταναλωτών: τον πράσινο καταναλωτή, τον καταναλωτή που έχει συνείδηση της υγείας και τον οικονομικά εγγράμματο καταναλωτή». 

Απλώς επαναπροσδιορίζουν τα ζητήματα και με αυτόν τον τρόπο τα διαιωνίζουν. Ο Γκορ ξεχωρίζει ως πρωταρχικό παράδειγμα. Οι ομιλίες του Γκορ μετατοπίζουν σκόπιμα την εστίαση από τα προβλήματα των μη ρυθμιζόμενων αγορών και των εταιρικών δραστηριοτήτων σε μια ηθική παθολογία, ατομική απληστία κ.λπ. 

Με αυτόν τον τρόπο, προωθεί στην πραγματικότητα τη δημιουργία νέων αγορών και, ως εκ τούτου, διαιωνίζει τα ίδια παλιά προβλήματα με νέο μανδύα. 

Οι νέες αγορές θα ακολουθήσουν τα ίδια πρότυπα με τις παλιές, επειδή το βασικό πρόβλημα της εταιρικής διακυβέρνησης δεν αντιμετωπίζεται ποτέ».

– Markus Giesler Ela Veresiu, Δημιουργώντας τον υπεύθυνο καταναλωτή: ηθικολογικά καθεστώτα διακυβέρνησης και καταναλωτική υποκειμενικότητα
Απομακρυσμένος έλεγχος μυαλού

Η Ετήσια Συνάντηση των Συμβουλίων του Παγκόσμιου Μέλλοντος του WEF πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Νοεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «ο έλεγχος του νου χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα». 

Η επίσημη ιστοσελίδα του WEF δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο Mind control using sound waves? Ρωτάμε έναν επιστήμονα πώς λειτουργεί, όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Antoine Jérusalem περιγράφει την τεχνολογία και τα θέματα που σχετίζονται με αυτήν.

Έλεγχος του εγκεφάλου με ηχητικά κύματα: πώς λειτουργεί;

Λοιπόν, για να φτάσουμε κατευθείαν στην επιστήμη, η αρχή της μη επεμβατικής νευροδιαμόρφωσης είναι να εστιάσει τα κύματα υπερήχων σε μια περιοχή του εγκεφάλου, έτσι ώστε όλα να συγκεντρωθούν σε ένα μικρό σημείο. Στη συνέχεια, ελπίζουμε, δεδομένου του σωστού συνόλου παραμέτρων, αυτό μπορεί να αλλάξει τη δραστηριότητα των νευρώνων.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από νευρώνες που έχουν γίνει άγριοι, για παράδειγμα στην επιληψία, τότε ίσως θελήσετε να αυξήσετε την ενέργεια για να τους σκοτώσετε ουσιαστικά. Αλλά αν θέλετε να προωθήσετε επιλεκτικά ή να εμποδίσετε τη νευρωνική δραστηριότητα, θα πρέπει να ρυθμίσετε προσεκτικά τα κύματα υπερήχων σας.

Με άλλα λόγια, υπάρχει διαφορά μεταξύ της διέγερσης υπερήχων που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ιστού και της νευροδιαμόρφωσης υπερήχων, η οποία στοχεύει στον έλεγχο της νευρωνικής δραστηριότητας χωρίς να καταστρέφει τον ιστό.

Η νευροδιαμόρφωση υπερήχων είναι κάτι που σίγουρα λειτουργεί, αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνουμε.

Ποιο κοινωνικό όφελος μπορεί να προκύψει από αυτό;

Τα τρέχοντα τσιτάτα είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον, καθώς και τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες. Αλλά οι επιστήμονες εξετάζουν επίσης το νωτιαίο μυελό και το περιφερικό νευρικό σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος είναι το de facto κέντρο αποφάσεων για τόσες πολλές διαδικασίες, οποιαδήποτε από αυτές θα μπορούσε να στοχοποιηθεί.

Είναι ασφαλές;

Όταν προσπαθείτε να «ελέγξετε» τη νευρωνική δραστηριότητα παρέχοντας μικρές μηχανικές δονήσεις σε μια περιοχή του εγκεφάλου, είναι σημαντικό η εστίαση του υπερηχογραφήματος, η συχνότητα και το πλάτος να είναι σωστά συντονισμένα, διαφορετικά ο εγκέφαλος μπορεί ενδεχομένως να υποστεί βλάβη. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε πώς να τα συντονίσουμε όλα αυτά. και αν έπρεπε να υπερβάλω λίγο, θα μπορούσα να πω ότι η τρέχουσα προσέγγισή μας δεν απέχει πολύ από το να παίζουμε με τις ρυθμίσεις σε ένα ραδιόφωνο μέχρι να ακούσουμε τον σωστό σταθμό.

Μία από τις πολλές δυσκολίες είναι να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι πράγματι ελέγχουμετους νευρώνες με αυτά τα ηχητικά κύματα, σε αντίθεση με την καταστροφή τους. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η διαδικασία. Και αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί, δεν ξέρετε πόσο είναι "πάρα πολύ".

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ηθικές προκλήσεις;

Οι δυνατότητες αυτής της τεχνικής είναι τεράστιες – με αυτό εννοώ τον τεράστιο αριθμό εφαρμογών, καθώς και την ηθική χρήση.

Από βιολογική άποψη, είναι παρόμοιο με τα ναρκωτικά. Μπορεί να σε θεραπεύσει, μπορεί να σε εθίσει και μπορεί να σε σκοτώσει. Όλα έχουν να κάνουν με την παραμονή σε ένα δεδομένο σύνολο κανόνων. Από ηθική άποψη, ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι θα είναι αποδεκτό αύριο που δεν είναι σήμερα.

Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που αν κάτι μπορεί να γίνει, θα γίνει. Το ερώτημα είναι από ποιον. Θα προτιμούσα μια δίκαιη κοινωνία να ηγείται του χορού παρά κάποιο αδίστακτο κράτος χωρίς κανένα σεβασμό για τη ζωή των ανθρώπων ή των ζώων. Αν θέλουμε να ηγηθούμε αυτού του χορού σε 10 χρόνια από τώρα, πρέπει να αρχίσουμε να ερευνούμε σήμερα.

Πόσο δυστοπικό θα μπορούσε να γίνει;

Μπορώ να δω την ημέρα που έρχεται όπου ένας επιστήμονας θα είναι σε θέση να ελέγξει τι βλέπει ένα άτομο στο μάτι του μυαλού του, στέλνοντας τα σωστά κύματα στο σωστό μέρος του εγκεφάλου του. Η εικασία μου είναι ότι οι περισσότερες αντιρρήσεις θα είναι παρόμοιες με αυτές που ακούμε σήμερα για τα υποσυνείδητα μηνύματα στις διαφημίσεις, μόνο πολύ πιο έντονες.

Αυτή η τεχνολογία δεν είναι χωρίς κινδύνους κακής χρήσης. Θα μπορούσε να είναι μια επαναστατική τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης για τους αρρώστους ή ένα τέλειο εργαλείο ελέγχου με το οποίο οι αδίστακτοι ελέγχουν τους αδύναμους. Αυτή τη φορά όμως, ο έλεγχος θα ήταν κυριολεκτικός.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε τις δυνατότητές της;

Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ότι οι επιστήμονες είναι όλοι σοφοί και γνώστες όταν πρόκειται για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει. Μερικοί από εμάς θα πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε να ξεφύγουμε. Αλλά αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, και όχι μοναδική για τους επιστήμονες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η δουλειά μας είναι να βρούμε κάτι που είναι ευεργετικό για την ανθρωπότητα. Και αν βρείτε έναν τρόπο να κάνετε κάποιον καλύτερο, τότε πιθανότατα ξέρετε επίσης πώς να κάνετε το αντίθετο. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η ρύθμιση αποτρέπει το δεύτερο, χωρίς να εμποδίζει το πρώτο. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο ρόλος των ρυθμιστικών αρχών. Και νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου εργάζομαι, είναι αρκετά καλή σε αυτό.

Ένας άλλος ρόλος των πολιτικών θα πρέπει να είναι να παρέχουν μια πλατφόρμα επικοινωνίας για να εξηγήσουν το μακροπρόθεσμο όραμα οποιουδήποτε δεδομένου τομέα έρευνας. 

Και μπορεί να είναι πολύ νωρίς, ή να μην είναι καλή ιδέα, και η τελική απόφαση μπορεί κάλλιστα να είναι να σταματήσει. Αλλά μακροπρόθεσμα, το κοινό θα πρέπει να έχει τα πιθανά οφέλη μιας νέας τεχνολογίας που του εξηγούνται με απλά λόγια, κάτι στο οποίο οι επιστήμονες δεν είναι απαραίτητα καλοί.

Οι πολιτικοί πρέπει να θυμούνται ότι αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε κάποιος κάπου θα το κάνει ούτως ή άλλως... δυνητικά ανεξέλεγκτη.

Εν ολίγοις, ο Antoine Jérusalem λέει ότι ο απομακρυσμένος έλεγχος του νου είναι μια απίστευτα ισχυρή τεχνολογία που έχει τη δύναμη να θεραπεύσει πιθανώς ασθένειες. Ωστόσο, σε λάθος χέρια, η τεχνολογία μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του εγκεφάλου κάποιου. Σύμφωνα με τα λόγια του, μπορεί να είναι το «τέλειο εργαλείο ελέγχου με το οποίο οι αδίστακτοι ελέγχουν τους αδύναμους».

Τούτου λεχθέντος, ο απομακρυσμένος έλεγχος του νου δεν είναι κάτι νέο και η ελίτ είχε πρόσβαση σε αυτό το είδος τεχνολογίας για χρόνια. Πριν από λίγους μήνες, δημοσίευσα ένα άρθρο σχετικά με ένα έγγραφο που διέρρευσε το 1996 και περιγράφει τον απομακρυσμένο έλεγχο του νου.


Μια σελίδα του εγγράφου περιγράφει τα πολλά πιθανά αποτελέσματα του απομακρυσμένου ελέγχου του νου.

Παρά τις παραδεδεγμένες δυστοπικές δυνατότητες της τεχνολογίας, ο Antoine Jérusalem πιστεύει ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αποφύγει την ανάπτυξή της. Πιθανότατα λέει ότι επειδή μια εταιρεία που αναπτύσσει αυτή την τεχνολογία είναι μέρος του WEF. 

Η λύση του για να βεβαιωθεί ότι η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται για να μετατρέψει τους ανθρώπους σε σκλάβους ελέγχου του νου; Κυβερνητικός κανονισμός.

Εν ολίγοις, το WEF δηλώνει ότι αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της παγκόσμιας ελίτ. Σας παρηγορεί αυτό;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου