Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ: ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


«ΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»! 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»

Η θέση της κίνησης πολιτών  «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο» για όσα συνέβησαν στην Κάσο, καταγράφεται σε ανακοίνωση της .

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

To πρόσφατο επεισόδιο στην Κάσο αποτελεί την πρώτη, μείζονα εφαρμογή των περιορισμών της Ελληνικής κυριαρχίας που συμφωνήθηκαν με την Ε/Τ Διακήρυξη των Αθηνών. Καταδεικνύει ότι για οιαδήποτε άσκηση δικαιώματος στην Ελληνική ΑΟΖ του Αιγαίου και της Αν.Μεσογείου, η Αθήνα πρέπει να λάβει την έγκριση της Άγκυρας.

Η Άγκυρα διεκδικεί ως Τουρκική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ολόκληρο τον θαλάσσιο χώρο ανατολικά του 25 μεσημβρινού, με εξαίρεση την αιγιαλίτιδα ζώνη ,εύρους 6νμ, όσων νησιών αναγνωρίζει ως Ελληνικά. 

Η από 25/7 ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας είναι σαφής για το πώς η Άγκυρα αντιλαμβάνεται την προσέγγιση που τόσο απεγνωσμένα έχει επιδιώξει η Αθήνα: 

«Η εποικοδομητική μας προσέγγιση, η οποία έχει ως προτεραιότητα τον διάλογο στα θέματα του Αιγαίου και της Μεσογείου, δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Θα συνεχιστεί η ασυμβίβαστη πρακτική της προάσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας».

Αυτό ακριβώς, «η ασυμβίβαστη πρακτική της προάσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων» της Τουρκίας συνέβη στην Κάσο: πέντε Τουρκικά πολεμικά πλοία απαγόρευσαν στο ερευνητικό σκάφος που είχε μισθώσει η Ελληνική κυβέρνηση να ηχοβολήσει τον βυθό πέραν των 6 νμ από τις ακτές του νησιού. 

Αποχώρησαν τα Τουρκικά πολεμικά μόνον όταν η εταιρεία του πλοίου υπέβαλε αίτημα άδειας για έρευνες στην επίμαχη περιοχή προς τις Τουρκικές Αρχές και έλαβε την σχετική άδεια από το Λιμεναρχείο της Αττάλειας. 

Η «επίμαχη» περιοχή των ερευνών κείται εξ ολοκλήρου μέσα στην επισημότατα οριοθετημένη Ελληνική ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αυτουργούς το ολέθριο δίδυμο Γεραπετρίτη –Παπαδοπούλου στο ΥΠΕΞ, κατοχύρωσε με όσα έπραξε στην Κάσο μιά νέα ευρεσιτεχνία προκειμένου να «γίνονται οι δουλειές» δίχως εντάσεις στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο: επιτρέπει και εφ` εξής ανέχεται να ζητούν άδεια οι εταιρείες των εμπλεκομένων ερευνητικών πλοίων και από την Άγκυρα. 

Δηλαδή αναγνωρίζει, σιωπηλά και έμπρακτα, ως Τουρκική ΑΟΖ ακόμα και τις περιοχές όπου η Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι διεθνώς οριοθετημένη, εν προκειμένω με την Αίγυπτο, και πλήρως κατοχυρωμένη.

Η πατέντα αυτή συνεπάγεται κολοσσιαία φαλκίδευση της Ελληνικής κυριαρχίας και έχει κοντά ποδάρια! Αφ` ενός η Τουρκία θα ζητήσει οικονομική αποζημίωση για να επιτρέψει την πόντιση των κάθε είδους καλωδίων (ηλεκτρικών, μεταφοράς δεδομένων, αγωγών κοκ) στην ΑΟΖ που καθιερώνει με τις αυθαίρετες και παράνομες άδειες που εκδίδει. 

Αφ ετέρου, εάν σήμερα ζητήσαμε και λάβαμε μέσω της εταιρείας του ερευνητικού πλοίου άδεια για έρευνες στην «αποκλειστική» (!!) μας Οικονομική Ζώνη Νοτιο-Ανατολικά της Κάσου, αύριο θα απαιτηθεί πάλι Τουρκική άδεια π.χ. για να ποντίσουμε καλώδιο Βορειο-Δυτικά της Κρήτης ή Νότια της Ανάφηςή ή Ανατολικά της Αίγινας!

Συνεπώς, η πατέντα Γεραπετρίτη–Παπαδοπούλου οδηγεί όχι μόνον ολοταχώς σε περαιτέρω αποποίηση Εθνικής κυριαρχίας αλλά με μαθηματική ακρίβεια και σε σύρραξη! 

Όταν, όπου και με τους όρους που θα αποφασίσει η Άγκυρα! Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγόρασε θανάσιμα την καλοκαιρινή μας ησυχία και ραστώνη, όπως ο οπιομανής την πρόσκαιρη ευφορία του….

Η κίνηση πολιτών «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο» επισημαίνει στην Ελληνική Κοινή Γνώμη ότι το επεισόδιο στην Κάσο σηματοδοτεί μια ραγδαία διαδικασία επίσημης αποδοχής των Τουρκικών απαιτήσεων σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας.

 Όπως πριν 50 χρόνια ο Ιωαννίδης ισχυριζόταν ότι οι Τούρκοι θα σταματήσουν όταν καταλάβουν την Κερύνεια, έτσι και σήμερα ο Μητσοτάκης διατείνεται ότι ικανοποιώντας κάποιες από τις απαιτήσεις τους θα τους σταματήσει.

Η κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι γνωστή και μόνον η κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας μπορεί να αποτρέψει τον εκ νέου επιχειρούμενο εθνικό ακρωτηριασμό!


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου