Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ...ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ "ΣΤΗΜΕΝΟ" ΣΑΜΠΟΤΑΖ...

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ» ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
4 ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Τάιλερ Ντέρντεν

Ένα «συντονισμένο σαμποτάζ» έχει παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας, επηρεάζοντας ένα τέταρτο εκατομμύριο ταξιδιώτες. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 800 χιλιάδες μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού


Σε ανάρτησή της στο X, η γαλλική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF περιέγραψε την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας και την κοπή κρίσιμων καλωδίων σήματος κοντά στις γραμμές στο Courtalain της βόρειας Γαλλίας, επηρεάζοντας τις υπηρεσίες προς το Παρίσι, ως «μαζική επίθεση με στόχο την παράλυση του δικτύου γραμμών υψηλής ταχύτητας».

Η SNCF δήλωσε ότι ένας «μεγάλος αριθμός τρένων εκτράπηκε ή ακυρώθηκε» και ζήτησε από «όλους τους ταξιδιώτες που μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους και να μην πάνε στο σταθμό».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να «βρει και να τιμωρήσει» τους υπεύθυνους για την επίθεση σε κρίσιμες υποδομές.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κινητοποιούνται για να βρουν και να τιμωρήσουν τους δράστες αυτών των εγκληματικών ενεργειών», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ.

Παραμένει ασαφές ποιος βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ, αλλά ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης πρότειναν γρήγορα «Ρωσία - Ρωσία - Ρωσία».

«Το σαμποτάζ σηματοδοτεί μια εκπληκτική παραβίαση του σαρωτικού δικτύου ασφαλείας που έστησε η Γαλλία για να προστατεύσει τους Αγώνες από μυριάδες απειλές, που κυμαίνονται από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες έως κρατικά υποστηριζόμενα σαμποτάζ που σχεδιάζονται από αντιπάλους όπως η Ρωσία ή το Ιράν», ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο Jean de Gliniasty, πρώην πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, δήλωσε στο γαλλικό μέσο ενημέρωσης La Chaîne Info: «Είμαστε προφανώς σε κατάσταση σύγκρουσης με τη Ρωσία και η Ρωσία προφανώς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, και αυτό είναι υποτιμητικό, για να βοηθήσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι επιτυχείς».

Ωστόσο, μια πηγή πληροφοριών δήλωσε στο CNN ότι οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν επίσης την «άκρα αριστερά».

Ο Gliniasty αναφέρθηκε επίσης στην απειλή της άκρας αριστεράς: «Υπάρχει μια παράδοση στη Γαλλία των μπλακ-μπλοκ, κάθε φορά που υπάρχει μια διαδήλωση που καταστρέφουν, σπάνε πράγματα. Στην πραγματικότητα, η Γαλλία αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει να τα λύσουμε. Και έτσι τώρα, φυσικά, ξεφεύγει από τον έλεγχο».

Ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία και η υπόλοιπη Ευρώπη έχουν δει μια σημαντική εισροή μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει κίνδυνος ορισμένοι από αυτούς τους μετανάστες να είναι μέλη γνωστών τρομοκρατικών ομάδων με πρόθεση να καταστρέψουν τη Δύση.

Το περιστατικό σαμποτάζ, με τους σαμποτέρ άγνωστους σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου