Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

«MACRON ΤΗΝ ΦΤΕΡΗΝ ΕΣΕΙΕ, ΚAΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ» Ή ΑΛΛΟΙΩΣ: «MACRON, C’ EST FINI, TO “ΘΕΡΕΤΡΟ” ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ...»

 O MACRON ΣΤΕΛΝΕΙ … ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ… ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ




Η απάντηση της Ρωσίας στην εμφάνιση στρατευμάτων υπό γαλλικές σημαίες στην Ουκρανία θα είναι εξαιρετικά σκληρή, έτσι ώστε τοκακό παράδειγμα να μη γίνει μεταδοτικό

Στο σενάριο που θέλει τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron να αποφασίζει την αποστολή 2.000 Γάλλων στρατιωτών στο μέτωπο της Ουκρανίας αναφέρονται Ρώσοι ειδικοί αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια… σφαγή που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις ισορροπίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου και που κυρίως έχει πολιτικές προεκτάσεις και σχεδιασμούς.

Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρεται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επικαλείται την αποκάλυψη του επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, Sergey Naryshkin, βάσει της οποίας 2.000 Γάλλοι στρατιώτες πρόκειται σε πρώτη φάση να σταλούν στην Ουκρανία.

Είναι ήδη στην Ουκρανία;

«Φυσικά, αυτές οι πληροφορίες διαψεύδονται στο Παρίσι, αλλά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του Emmanuel Macron, το μήνυμα αυτό δεν μοιάζει με κάτι απρόσμενο.

Κρίνετε μόνοι σας: τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Πέμπτης Δημοκρατίας πέτυχε πολλά.

Για παράδειγμα, κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να λέει ωστόσο τι θα κάνει το Κίεβο αυτήν την περίοδο και χωρίς να προσδιορίζει τι είδους σχέση θα έχει η Ρωσία ως κράτος με τους Ολυμπιακούς.

Ταυτόχρονα, ο Macron δεν ξεχνά τη φήμη του ως ο βασικός «τηλεφωνητής» στη Δύση και υπόσχεται ότι θα απαντήσει στο τηλέφωνο εάν λάβει κλήση από το Κρεμλίνο.

Εάν και παραμένει ανοιχτό ερώτημα γιατί ο Vladimir Putin θα πρέπει να αναζητήσει την επαφή με τον Γάλλο ομόλογό του.
Τελικά ο Macron δεσμεύτηκε ότι θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, εάν η επέλαση των Ρώσων απειλούσε το Κίεβο ή την Οδησσό.

Πιθανότατα όμως αποφάσισαν να μην περιμένουν αυτή τη στιγμή, και ήδη τα γαλλικά στρατεύματα ετοιμάζονται, αν και ορισμένα ΜΜΕ μεταδίδουν πως αυτά ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στον Δνείπερο

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, στη γαλλική τηλεόραση ήδη συζητείται που θα ήταν καλύτερο να σταλούν οι Γάλλοι στρατιώτες.
«Στην πραγματικότητα, το να στείλεις το στράτευμα στο Δνείπερο έχει δύο διαστάσεις, μια πολιτική και μια στρατιωτική.

Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να αμφιβάλλει κανείς εάν αυτοί θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, αλλά ακόμα και αν βρεθούν εκεί, δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν ριζικά την εξέλιξη των γεγονότων.

Πρώτα από όλα, ήδη υπήρχαν αρκετοί Δυτικοί «παραθεριστές» στο μέτωπο, και ήδη είναι χιλιάδες αυτοί που δεν θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Για να αλλάξει η κατάσταση, η Ουκρανία χρειάζεται μισό εκατομμύριο στρατιώτες και τουλάχιστον τέσσερα τάγματα μηχανοκίνητων όπλων.

Δεύτερον, εάν μιλάμε για την ποιότητα του ουκρανικού πεζικού και των… άτυχων Γάλλων συντρόφων τους, το ερώτημα είναι ποιος έχει την υπεροχή: οι Taras που κατάφεραν να επιβιώσουν στο Rabotino και στην Avdiivka ή οι Jean – Pierres, οι οποίοι το περασμένο έτος τους προετοίμαζαν στα κέντρα εκπαίδευσης για να πολεμήσουν σε έναν «Δικτυο - κεντρικό» πόλεμο που δεν άρχισε ποτέ» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως «ίσως, πολύ πιο σημαντικά νέα από στρατιωτική άποψη είναι τα νέα για τη μεταφορά της νέας ουκρανικής 141ης ταξιαρχίας στην περιοχή της Zaporizhia».

Η εμπλοκή και το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, από πολιτική άποψη οι αναφορές για την παρουσία γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία συνιστούν… ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

«Φυσικά, δεν μπορεί να γίνει λόγος για καμία ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ.
Το Παρίσι στην Ουκρανία εμπλέκεται σε οτιδήποτε, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για άμυνα.

Και η Δύση δεν θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει αυτή την επιλογή σε συνθήκες όπου δεν υπάρχει καμία ενότητα στο εσωτερικό της Συμμαχίας όσον αφορά στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

Μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση αυτού είναι η δήλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Giorgia Meloni, η οποία υποστήριξε ότι η αποστολή ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μια κλιμάκωση, η οποία πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Παρόμοια άποψη έχει και το Βερολίνο.
Και γενικά, εάν η Δύση ήθελε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό θα είχε συμβεί νωρίτερα» τονίζει το RIA Novosti.

Το Παρίσι στοχεύει στην Ουκρανία… το Βερολίνο

Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι σαφές πως το Παρίσι, πέρα από το ότι προσπαθεί να παίξει με τη στρατηγική αβεβαιότητα με αυτήν την κίνηση, επιδιώκει και κάποιους δικούς του στόχους.

«Και προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι αυτοί, είναι απαραίτητο να ανακαλέσουμε ορισμένες περιστάσεις…

Μπροστά σε μια πιθανή νίκη του Trump και στον περιορισμό των δραστηριοτήτων της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι θα μείνουν μόνοι απέναντι στη Ρωσία.

Και τότε η ενότητα της ίδιας της Ευρώπης θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Για πολλά κράτη της Γηραιάς Ηπείρου, η συνεργασία με τη Μόσχα υπόσχεται πολύ περισσότερα οφέλη από τη διατήρηση των εντάσεων.
Κυρίως για τη Γερμανία.

Για τη Γαλλία, η ενίσχυση των Γερμανών είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη, πρόκειται άλλωστε για τη γνωστή μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των «πιθανών ηγετών της ηπείρου» και παρόλο που στη συγκεκριμένη αυτή στιγμή οι θέσεις τους είναι αρκετά κοντά, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορική αντιπαράθεση.

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο λόγος που το Παρίσι είναι πολύ λιγότερο «προσεκτικό» - σε σύγκριση με το Βερολίνο - υποστηρίζοντας το Κίεβο με χρήματα και είναι πολύ πιο ενεργό στο πολιτικό μέτωπο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι δύο σκοποί... και τα φέρετρα

«Επομένως, η αποστολή ενός πολύ περιορισμένου σώματος εξυπηρετεί δύο σκοπούς.

Πρώτον, να διατηρηθούν τα αντιρωσικά αισθήματα στην – ακόμα - ενωμένη Ευρώπη για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Δεύτερον, το Παρίσι να κερδίσει πολιτικούς πόντους - πρωτίστως στα μάτια των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας - μέσω μιας ενεργού θέσης στη σύγκρουση, ενισχύοντας έτσι τις δικές τους θέσεις.

Και φυσικά, μακροπρόθεσμα, αυτό το βήμα έρχεται σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Κρεμλίνου.

Ως εκ τούτου, η απάντηση στην εμφάνιση στρατευμάτων υπό γαλλικές σημαίες στην Ουκρανία θα πρέπει να αναμένεται εξαιρετικά σκληρή - ειδικά επειδή το κακό παράδειγμα του Παρισιού μπορεί να γίνει μεταδοτικό.

Χαίρομαι που σε όλη την επικράτεια που ελέγχεται από το Κίεβο, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μέρος που να είναι απρόσιτο για ρωσικούς πυραύλους.

Ευτυχώς, για τους Γάλλους στρατιώτες στα χωράφια των μελλοντικών ρωσικών επαρχιών θα υπάρχει πάντα μια θέση «ανάμεσα στα φέρετρα που τους είναι ξένα» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.



2 σχόλια:

  1. Πρόσεξε πολύ καλά τον παραλληλισμό που θα σου κάνω:

    Όπως τους υγειονομικούς τους ανάγκαζαν να εμβολιαστούν πρώτοι με το εμβόλιο της αυτοκτονίας και όποιους δε συμμορφώνονταν τους απέλυαν, έτσι και τους στρατιωτικούς (της δικής τους χώρας εννοείται) τους στέλνουν στο θάνατο με μεγαλύτερα "εμβόλια" τα οποία θα εκτοξεύουν οι μεν εναντίον των δε (με διάφορες αφορμές). Πρόκειται για απάνθρωπα ανθρωποειδή δίποδα, τα οποία είτε μισούν υπέρμετρα τα ίδια την ανθρωπότητα, είτε εκτελούν τις εντολές μιας, ή περισσότερων οντοτήτων (του τύπου της "γάγγραινας" που περιγράφει ο Άγιος Ανδρέας) , στις οποίες εξοφλούν τα γραμμάτια της "ώθησης" που τους δόθηκε για να φτάσουν στις θέσεις κλειδιά που βρίσκονται τώρα.

    Μόνη λύση η καταφυγή σε Κείνον, τον εγκαταλειμμένο Πατέρα και Δημιουργό του Παντός, ο οποίος μπορεί να προστατεύσει και να ανακατευθύνει το πλάσμα Του στην οδό της Σωτηρίας και σ' αυτή τη ζωή, αλλά κυρίως στην άλλη, την Αιώνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΕΤΕ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ

    Στα χρόνια του προφήτη Δανιήλ, ο βασιλιάς των Βαβυλωνίων Ναβουχοδονόσωρ ήταν ο ισχυρότερος κυρίαρχος της γης. Και, πράγμα σύνηθες, η πανίσχυρη εξουσία του συνοδευόταν από ανάλογη αλαζονεία. Μα ένα πολύ παράξενο όνειρο ήρθε ξαφνικά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

    Ενώ λοιπόν ο βασιλιάς βρισκόταν στην κλίνη του, είδε ένα μεγάλο δέντρο να φυτρώνει στη μέση της γης. Το δέντρο μεγάλωσε τόσο πολύ, που η κορφή του έφτασε στον ουρανό και το πλάτος του στα πέρατα της γης. Είχε ωραίο πλούσιο φύλλωμα και άφθονους καρπούς, με τους οποίους τρέφονταν όλα τα ζωντανά πλάσματα, άνθρωποι και ζώα. Στη σκιά του κατασκήνωναν τα άγρια θηρία, ενώ στα κλαδιά του φώλιαζαν όλα τα αρπακτικά πουλιά του ουρανού. Και ενώ ο βασιλιάς θαύμαζε το θαυμάσιο δέντρο, κατέβηκε άγγελος από τον ουρανό και με μεγάλη φωνή φώναξε:

    – Κόψτε το δέντρο αυτό, μαδήστε τα κλαδιά του, τινάξτε τα φύλλα από πάνω του και σκορπίστε τους καρπούς του. Ας φύγουν μακριά τα θηρία που κατοικούν κάτω απ’ τη σκιά του και τα πτηνά που φωλιάζουν στους κλάδους του. Αφήστε μόνο το φύτρο των ριζών του μέσα στη γη.

    Τί νόημα είχαν τα περίεργα όσο και φοβερά εκείνα λόγια του αγγέλου; Το εξηγεί εν συνεχεία το αγιογραφικό κείμενο:

    – Με σιδερένια και χάλκινα δεσμά δέστε τον άνθρωπο που συμβολίζεται με το δέντρο αυτό. Στο εξής θα κοιμάται έξω στη χλόη, κάτω απ’ τη δροσιά του ουρανού. Θα συναναστρέφεται με τα θηρία και θα τρώει χορτάρι της γης. Η καρδιά του δεν θα είναι πια ανθρώπινη, αλλά θα του δοθεί καρδιά θηρίου. Και θα ζήσει πολύ χρόνο, «επτά καιρούς», στην κατάσταση αυτή.

    Ο άγγελος είπε τα λόγια αυτά για να δείξει, ότι Κύριος των πάντων είναι ο Ύψιστος Θεός και αυτός ορίζει τη βασιλεία των ανθρώπων. Τη δίνει, αλλά και την αφαιρεί, όπου και όταν αυτός κρίνει καλό. Και μπορεί να ανεβάσει στην εξουσία ακόμα και τον πιο άσημο και περιφρονημένο άνθρωπο.



    Τρομοκρατημένος από το όνειρό του ο Ναβουχοδονόσορ κάλεσε όλους τους σοφούς της Βαβυλώνας, μάγους, Χαλδαίους αστρολόγους, εξορκιστές κλπ., να του το εξηγήσουν. Κανένας όμως δεν μπόρεσε να το ερμηνεύσει. Τότε ο βασιλιάς κάλεσε τον Δανιήλ, που του είχε δώσει το όνομα Βαλτάσαρ, να του εξηγήσει το ενύπνιο, επειδή πίστευε ότι ο Δανιήλ είχε πάνω του «πνεύμα Θεού άγιον». Ο Δανιήλ, όταν άκουσε το όνειρο, έμεινε για μία ώρα περίπου άφωνος και οι σκέψεις του τον συγκλόνιζαν. Και όταν μίλησε, είπε:

    – Κύριέ μου, μακάρι το όνειρο αυτό να εφαρμοζόταν στους εχθρούς σου και σε όσους σε μισούν. Το μεγάλο εκείνο δέντρο με το θαλερό φύλλωμα και τους πλούσιους καρπούς, όπου τα πάντα εύρισκαν καταφύγιο και τροφή, είσαι συ, βασιλιά, γιατί η μεγαλοσύνη σου φτάνει ως τον ουρανό και η κυριαρχία σου ως τα πέρατα της γης. Αυτό όμως που ο άγγελος είπε, θα συμβεί δυστυχώς γρήγορα σε σένα, τον κύριό μου και βασιλέα. Θα σε εκδιώξουν από τους ανθρώπους, θα κατοικείς με τα θηρία, θα τρέφεσαι με χορτάρι όπως το βόδι, θα κοιμάσαι στο ύπαιθρο κάτω απ’ τη δροσιά του ουρανού. Θα ζήσεις έτσι «επτά καιρούς», μέχρι να μάθεις, ότι ο Ύψιστος εξουσιάζει τα βασίλεια των ανθρώπων και δίνει τη βασιλεία του κόσμου σε όποιον θέλει. Η διατήρηση όμως της ρίζας του δέντρου σημαίνει πως η βασιλεία σου θα επανέλθει σε σένα, όταν αναγνωρίσεις τη δύναμη της ουράνιας βασιλείας Του. Γι’ αυτό, βασιλιά, δέξου τη συμβουλή μου: Φρόντισε να εξαλείψεις τις αμαρτίες σου και τις αδικίες σου «εν ελεημοσύναις και οικτιρμοίς πενήτων» (με ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες προς τους φτωχούς). Ίσως έτσι φανεί μακρόθυμος ο Θεός στα αμαρτήματά σου.

    Όσα είπε ο Δανιήλ εκπληρώθηκαν μετά από δώδεκα μήνες ακριβώς. Ο Ναβουχοδονόσορ έχασε τα λογικά του και εκδιώχθηκε απ’ την ανθρώπινη κοινωνία. Έζησε με τα θηρία και, μετά τη λήξη της ορισμένης προθεσμίας, ήλθε ξανά στα λογικά του και αποκαταστάθηκε στη βασιλεία του. Του προστέθηκε δόξα μεγαλύτερη και δόξασε τον Ύψιστο, αναγνωρίζοντας ότι όλα τα έργα του είναι αληθινά, η εξουσία του αιώνια και όσους πορεύονται με υπερηφάνεια έχει τη δύναμη να τους ταπεινώνει (Δαν. κεφ. 4).

    ΑπάντησηΔιαγραφή