Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ 1974 ΠΙΕΖΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΤΟ»!


Ερντογάν: όλη η Κύπρος θα ήταν δική μας αν το 1974 πιέζαμε προς το Νότο! Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται αλλά φαίνεται του έχει ανοίξει η όρεξη τελευταία…

Ο Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δείπνου σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. 

Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. 

Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.



4 σχόλια:

  1. Ποιος καλός κύριος/κυρία θα μου πει πότε το μυρμήγκι βγάζει (ή ονειρεύεται να είχε βγάλει όσο θα ήταν στις δόξες του) φτερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα τι έπαθε ο Ελληνικός στρατός επί Βενιζέλου. Προχωρήσαμε βαθιά μέσα στην Τουρκία αλλά από πολλούς Έλληνες η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα. Γίνανε καταστροφές και λεηλασίες. Την κατάληξη την γνωρίζουμε, αλλά να ξέρεις, όσοι δεν φερθήκανε σωστά κανείς δεν γύρισε σπίτι του. Και συνεχίζουμε και βλέπουμε τον Ελληνισμό στη Σμύρνη (λίγο πριν την μεγάλη καταστροφή) να ζει μέσα στην πολυτέλεια έχοντας ξεχάσει τον Θεό και ήρθε η συμφορά κατακέφαλα.

    Τα ίδια γίνανε και στην Κύπρο. Έτσι ζούσε ο κόσμος αμαρτωλά και τους πήρε ο Θεός το μισό νησί.

    Βλέπεις τι τους πήρε ; Μόνο το μισό νησί. Άνετα μπορούσαν οι Τούρκοι να την πάρουν ολόκληρη την Κύπρο. Αλλά δεν τους έδωσε ο Θεός τέτοιο πνεύμα. Αντίθετα έδωσε στους Κυπρίους μια τελευταία ευκαιρία. Να βλέπουν τη μισή πατρίδα τους σκλαβωμένη. Και τώρα πρέπει να αποφασίσουν αν θα την ξαναπάρουν πίσω με την μετάνοια ή αν όχι η Δαμόκλειος σπάθη θα πέσει ολοκληρωτικά πάνω τους.

    Όταν οι αμαρτίες οι προσωπικές γίνουν μαζικές σε ένα έθνος τότε η τιμωρία έρχεται σε όλο το έθνος. Και το αντίθετο φυσικά, όταν οι άνθρωποι ζουν με σύνεση τότε τους προστατεύει ο Θεός και δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν. Όσο μικρό και αν είναι το κράτος και όσο και δυνατός και αν είναι ο εχθρός. Κοίτα στην Παλαιά Διαθήκη τον Δαυίδ, έκανε καταμέτρηση στα στρατεύματά του και οργίστηκε ο Θεός με αυτή του την πράξη. Δεν ήταν φυσικό να κάνει καταμέτρηση ; Για τον Θεό δεν ήταν. Γιατί έδινε βάση στον αριθμό της δύναμής του και όχι στη δύναμη του Θεού. Είναι απαίτηση Του να δίνουμε βάση στη δύναμή Του και όχι στις δικές μας δυνάμεις.

    Μόνο η μετάνοια παιδί μου θα σώσει το έθνος μας. Και μετάνοια σημαίνει σταματάμε την αμαρτία και εμπιστευόμαστε την πορεία μας στα χέρια του Θεού.

    Δεν έχει ιδέα ο κόσμος τι σημαίνει η ενανθρώπηση του Θεού Λόγου. Το πόσο μεγάλο μυστήριο είναι. Αν το καταλαβαίναμε θα μέναμε με το στόμα ανοικτό. Παιδεία εκκλησιαστική και ιστορία χρειαζόμαστε. Αλλά ποιος θα την μάθει στον κόσμο ; Σήμερα οι άνθρωποι είναι σαν ένα χωράφι που περιμένει να το σπείρεις αλλά δεν υπάρχουν σπορείς. Γι αυτό θα ξεχειλίσει η οργή του Θεού επάνω μας και η εκκαθάριση θα ξεκινήσει από το ιερατείο. Ο κόσμος ομοιάζει με μια μπάλα χιονιού που όσο κατρακυλάει στον γκρεμό τόσο περισσότερο χιόνι μαζεύει και τόσο πιο ασταμάτητη είναι η πορεία της.

    Έναν Άγγελο χρειαζόμαστε να φωνάξει το «ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ»
    --------------------------------------------------
    2η Επιστολή Γέροντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ακούω ότι πολύς κόσμος μετανοεί και επιστρέφει στον Θεό. Εσείς βλέπετε κάτι διαφορετικό;

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει σημασία αδερφέ μου, η γνώμη μου. Η ουσία είναι ότι σε κάθε περίπτωση ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ. Μακάριος όποιος μπει στο άρμα της Σωτηρίας που οδηγεί η Παναγαθότης Του. Προσευχή και υπομονή στις ακούσιες θλίψεις να κάνουμε, με τη σταθερή πεποίθηση είναι γεννήματα των εκούσιων παθών και έξεων και όλων των δικών μας κακιών που "καλλιεργούμε" στο χώρο της ψυχής μας και της ιστορίας.

      Διαγραφή