Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ…


Ούτε χρόνος δεν πέρασε από το πολιτικά περίεργο 41% της ΝΔ και κάθε μέρα σχεδόν έχουμε και ένα συμβάν αποκαλυπτικό μια ραγδαίας επιδείνωσης, σε όλους τους τομείς - 

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καναλιών, των εφημερίδων και των δημοσκόπων να την κρατήσουν ζωντανή, έχει πέσει σε κινούμενη άμμο...

Κυβέρνηση: Από παντού στον πολιτικό ορίζοντα είναι ορατά τα σημάδια της κυβερνητικής αποσάθρωσης. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από το πολιτικά περίεργο 41% της ΝΔ και κάθε μέρα σχεδόν έχουμε και ένα συμβάν αποκαλυπτικό μια ραγδαίας επιδείνωσης, σε όλους τους τομείς.

Ένας τυχαίος θάνατος από ατύχημα αποκαλύπτει πως κεντρικά νοσοκομεία δεν έχουν χειρουργό στην εφημερία! Ο τομέας της δημόσιας υγείας δηλαδή, αφενός βρίσκεται σε χαοτικό καθεστώς εξαιτίας των μειωμένων κρατικών κονδυλίων, ενώ αφετέρου οι σχεδόν πένητες πλέον πολίτες δεν έχουν ουσιαστικά ασφάλιση, αφού καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα πάντα από την τσέπη τους. 

Στη Γαλλία, επί παραδείγματι, όλοι όσοι εργάζονται είναι πλήρως ασφαλισμένοι και δεν πληρώνουν δεκάρα στους γιατρούς, ούτε στα νοσοκομεία. Και έχουν και μισθούς διπλάσιους τουλάχιστον από τους Έλληνες, με τιμές καταναλωτικών αγαθών περίπου ίδιες!

Στο ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Έχουν μπαζώσει μέχρι και νεκρούς στα Τέμπη, απ΄ ό,τι φαίνεται, διότι οι ειδικοί βρίσκουν μη ταυτοποιημένα DNA ακόμα. 

Η Ελλάδα δε, όπως προκύπτει από τα καθημερινά ρεπορτάζ, δεν έχει καν σιδηρόδρομο! Μόλις προχθές εξαφανίστηκε ολόκληρη αμαξοστοιχία, άλλη σύγκρουση αποφεύχθηκε οριακά, οι Ιταλοί επενδυτές ετοιμάζονται να φύγουν και φυσικά κανείς δεν τολμάει να πάρει τα τραίνο. 

Τα αστικά λεωφορεία καταρρέουν, βρώμικα και επικίνδυνα, ενώ οι δρόμοι, με τα πανάκριβα πλέον διόδια, είναι κανονικές λαιμητόμοι.

Στον τομέα της παιδείας τα πράγματα βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης. Η κυβέρνηση πάει να καταργήσει μια δημοκρατική κατάκτηση ενός αιώνα, δηλαδή τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και, υποταγμένη στις επιταγές του ξένου και ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποβαθμίζοντας έτσι ουσιαστικά τα ελληνικά δημόσια. 

Όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει και θα σπουδάζει. Ο Γερμανός φιλόσοφος Χάμπερμας, δήλωσε σχετικά με το θέμα, πως «η Ελλάδα, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αυτοκτόνησε ως ευρωπαϊκή χώρα παραγωγής σκέψης και δημιουργίας ιδεών. Υποχώρησε σε μια προ Διαφωτισμού κατάσταση, χάνοντας την αυτοσυνείδησή της ως πολιτική κοινωνία».

Στην αγορά εργασίας βασιλεύει ένα καθεστώς χωρίς κανόνες, χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς πείνας, ενώ αυτό το άναρχο καθεστώς, που θυμίζει 19ο αιώνα, πρόκειται να επιδεινωθεί με την εισαγωγή εργατών γης από την Ασία!

Στο μεταναστευτικό ζήτημα η κυβέρνηση της ΝΔ απλώς παρατηρεί, δεν παρεμβαίνει πουθενά, ούτε εδώ ούτε στην ΕΕ και αυτή τη στιγμή τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γίνονται πύλες μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών από την Αφρική. 

Η Αθήνα, από την οδό Μπενάκη και κάτω, είναι σχεδόν ξένο κράτος, ενώ, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για τον μεταναστευτικό πληθυσμό που ζει στη χώρα. Άπαξ και μπήκες περιφέρεσαι ελεύθερα, χωρίς κανένας να σε ρωτάει ποιος είσαι κι από έρχεσαι.

Μέσα σ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε παράρτημα του Ζελένσκι, χωρίς κανένας εκ των αξιωματικών να βγάζει μιλιά. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επίσης άφωνη, δεν επεμβαίνει σε κανένα ζήτημα, ούτε καν σε ζητήματα που την αφορούν άμεσα, όπως οι μαζικές παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου.

Και τέλος η δικαιοσύνη γελοιοποιείται από μια Ρουμάνα εισαγγελέα, η οποία ήρθε στην Αθήνα και δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαιοσύνη, εφόσον εξυπηρετεί την κυβέρνηση εμποδίζοντας τις έρευνες! 

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει πως αυτές οι δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια και παρεμβαίνουν σε ένα κυρίαρχο κράτος ανεπίτρεπτα. Τώρα το θυμήθηκαν το κυρίαρχο κράτος οι δικαστές μας; 

Όταν απορρίπτουν κάθε προσφυγή με το επιχείρημα πως αυτές είναι οι ευρωπαϊκές οδηγίες δεν συντάσσονται όπισθεν του ευρωπαϊκού δικαίου; Δεν γνωρίζουν πως μπαίνοντας στην ΕΕ χάνεις ουσιαστικά το εσωτερικό σου δίκαιο; Επομένως, καμία παραβίαση κυριαρχίας δεν έκανε η Ρουμάνα εισαγγελέας, διότι, πολύ απλά, η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία. 

Για να είχε θα έπρεπε είτε να πράττει όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, δηλαδή όσες χώρες επιμένουν στους δικούς τους κανόνες, είτε όπως η Μεγάλη Βρετανία που αποχώρησε. 

Η Ελλάδα, μένοντας στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», ως κανονικός καρπαζοεισπράκτορας των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται όταν οι Ευρωπαίοι παρεμβαίνουν στα άθλια ούτως ή άλλως εσωτερικά της.

Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση οδηγείται σε ευρωεκλογές. Ούτε σίδερο στη μέση της που λέμε, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καναλιών, των εφημερίδων και των δημοσκόπων να την κρατήσουν ζωντανή. Έχει πέσει σε κινούμενη άμμο και κάθε μέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο.

Τέσσερα κρίσιμα μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες

Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα κυριαρχούν στο αντιπολιτευτικό μενού για τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό και δημιουργούν φθορά για την κυβέρνηση.

Το πρώτο είναι τα Τέμπη για τα οποία ολοένα και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται. Η ομιλία της κ. Καρυστιανού στην ευρωβουλή και η ενεργοποίηση της Κομισιόν φέρνει πλέον το κυβερνητικό στρατόπεδο σε προβληματισμό. 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό η οποία θέλει να ξεχαστεί αλλά η ίδια η δυναμική του δυστυχήματος είναι μεγάλη για να ξεχαστεί από την συνείδηση του κόσμου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αν δεν υπάρξει δικαστική διερεύνηση των πολιτικών ή ποινικών ευθυνών του Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων του γύρω από το δυστύχημα, τότε η ΝΔ θα είναι υπόλογη στα μάτια του κόσμου. 

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος να φέρει στο προσκήνιο άλλο ένα ψήφισμα της ευρωβουλής κατά της Ελλάδας, κάτι που απεργάζονται και έλληνες ευρωβουλευτές όπως ο Στ. Κούλογλου που έστειλε επιστολή στην Roberta Μetsola, την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου.

Πάντως, το θέμα θα το σηκώσει πολύ η αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα διότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής και εκεί θα δούμε εάν ο Κ.Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην Βουλή ή αν θα αποφύγει να πάει.

Το δεύτερο ζήτημα είναι τα email των αποδήμων και η απόδειξη ότι τελικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήρε χέρι με χέρι τα email από το συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη ενώ κομιστής ήταν και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, ο παραιτηθείς Νίκος Θεωδορόπουλος που ήταν γραμματέας Απόδημων για τη ΝΔ. 

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι μερίδιο ευθύνης έχει και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως καθώς είναι πολιτική προιστάμενη όσων ενεπλάκησαν στο υπουργείο και φυσικά είναι και φίλη καλή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τρίτο ζήτημα είναι ποιος πληρώνει τον Αμερικάνο σύμβουλο του Πρωθυπουργό, Stan Greenberg. Ο οποίος πρέπει να πούμε ότι προσφέρει ακριβές υπηρεσίες. Η ΝΔ χρωστάει πολλά στις τράπεζες από δάνεια, η κυβέρνηση δεν έχει συνάψη σύμβαση μαζί του, οπότε κάποιος πρέπει να τον πληρώνει.

Η ο πρωθυπουργός ή κάποιος φίλος, ενδεχομένως; Σε αυτό το κλίμα, οφείλουμε να μάθουμε αν ο Πρωθυπουργός πήγε διήμερες διακοπές στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέα με τη σύζυγό του και το ζεύγος Καρατζά που τον συνόδευε…

Τέταρτο ζήτημα είναι ο ασταμάτητος πληθωρισμός όπου η Ελλάδα βρίσκεται στο 3,1% ενώ η ευρωζώνη διατηρείται στο 2,6%. 

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το τραπέζι της Σαρακοστής ήταν ιδιαίτερο τσουχτερό αυτή τη χρονιά, στο ράφι οι τιμές ήταν πολύ υψηλές και για 40 μέρες μέχρι το Πάσχα θα ανεβούν και άλλο ενώ άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο ότι φέτος θα είναι το πιο ακριβό Πάσχα, με τις τιμές των αμνοεριφίων να φτάνουν και τα 17 ευρώ το κιλό. 

Το καλάθι της Σαρακοστής ως τώρα δεν έχει λειτουργήσει ενώ η κυβέρνηση δεν προτίθεται ούτε να δώσει επίδομα Πάσχα, ούτε όμως και Καλάθι του Πάσχα…


4 σχόλια:

  1. Που ζείτε δεν έχετε καταλάβει ότι δουλεύουμε για τους 300 και την αυλή τους και πνίγονται στον πλούτο των ακινήτων και του ρευστού αφού δεν πληρώνουν τίποτα είτε μένουν σπίτι τους είτε ταξιδεύουν είτε διασκεδαζουν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό το σχόλιο σας, αλλά δυστυχώς το 99% δεν το έχει καταλάβει ακόμα και ούτε πρόκειται από ότι φαίνεται ή όταν ένα πολύ μικρό ποσοστό το καταλάβει, θα είναι ήδη πολύ αργά και χωρίς νόημα.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΑΝΤΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας άθλιος αφορισμενος ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ και η παρέα του αλλά και σκυλοκομματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΚΚΕ δεν μπορούν παρά να ολοκληρώσουν την καταστροφή της Ελλάδος και δυστυχώς τα υπνωτισμενα μπεεεεεε δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή