Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΤΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ;;;

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
2 ΒΙΝΤΕΟ  



Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά πλήθους που ανέμενε ανθρωπιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε πως η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.



«Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο συγκέντρωση πολιτών που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια» σε κυκλικό κόμβο της πόλης της Γάζας και «ο απολογισμός των θυμάτων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, σε 20 νεκρούς και 155 τραυματίες», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Για «απευθείας πυρά των δυνάμεων κατοχής εναντίον κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος στον κυκλικό κόμβο “Κουβέιτ” και περίμενε την άφιξη φορτηγών με τρόφιμα» μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Μοχάμεντ Γουράμπ, διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο εν λόγω νοσοκομείο, που είναι και το μεγαλύτερο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου είδε νεκρούς και πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Από την πλευρά τους, ο ισραηλινές αρνήθηκε πως άνοιξε πυρ κατά πλήθους που περίμενε βοήθεια και πρόσθεσε πως «αναλύει συμβάν». Υπενθυμίζεται πως ανάλογη τραγωδία σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν περίπου 120 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, καθώς δέχτηκαν πυρά κατά τη διάρκεια διανομής βοήθειας, επίσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΟΗΕ έχει τονίσει πως οι παλαιστίνιοι βρίσκονται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωποι με τον λιμό, ειδικά στον δυσπρόσιτο Βορρά, όπου εκτιμάται πως βρίσκονται κάπου 300.000 άνθρωποι.
Νετανιάχου: Η επίθεση στη Ράφα θα προχωρήσει

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίζεται ανένδοτος για την επίθεση στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Ασκείται «διεθνής πίεση για να εμποδιστούμε να μπούμε στη Ράφα και να τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ο Νετανιάχου σε άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, και πρόσθεσε πως απορρίπτει την πίεση και θα συνεχίσει τον σχεδιασμό. 

«Θα μπούμε στη Ράφα», διαβεβαίωσε. «Θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και θα φέρουμε την ολοκληρωτική νίκη στον λαό του Ισραήλ και στο κράτος του Ισραήλ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου