Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΟΥΝ...


ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ 
5 ΒΙΝΤΕΟ


Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε αργά το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο κανάλι Telegram.

«Μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση (…) στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας», δήλωσε το ΙΚ σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram.

Επίθεση ενόπλων με εκρήξεις και πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, στο Κρασνογκόρσκ, μια πόλη στην περιφέρεια της Μόσχας.

Τουλάχιστον πέντε άτομα που φορούσαν στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ, πριν από την έναρξη μιας παράστασης με επιδείξεις χορών από παιδιά και έφηβους και έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 40 νεκροί και περίπου 115 τραυματίες.

Ταυτόχρονα με την επίθεση σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο. Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά ιστορικά μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις τέτοιου τύπου έχουν κάνει μόνο Τσετσένοι αυτονομιστές.

Κυβερνητικές πηγές από την Ουάσιγκτον τόνισαν σε διεθνή ΜΜΕ ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την Ουκρανία. Πριν δύο εβδομάδες η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα είχε προειδοποιήσει για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, αναφέροντας και τις συναυλίες.


Οι πρώτες πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών έκαναν λόγο για μουσουλμάνους αυτονομιστές από την Ινγκουσετία, μία δημοκρατία της Ρωσίας.

Αργότερα Ρωσία και Δύση άρχισαν να αλληλοκατηγούνται άμεσα ή έμμεσα.

Στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ γίνονται πολλές συλλήψεις και η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στο κτίριο το οποίο ψάχνει μέτρο μέτρο η αστυνομία.

Οι ρωσικές δυνάμεις της τάξης ανακοίνωσαν ότι “αναζητούν” τους δράστες που ευθύνονται για την ένοπλη επίθεση και την πυρκαγιά στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα, η οποία μετρά ήδη τουλάχιστον σαράντα νεκρούς.

“Ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες”, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά Rosgvardia στον λογαριασμό της στο Telegram.

Εξω από το Crocus City Hall όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση βρίσκονται, ώρες μετά, δεκάδες ασθενοφόρα.

Τρομακτικά είναι τα βίντεο που έχουν στείλει θεατές σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου