Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ! Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΤΕ «ΑΤΡΩΤΟΣ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ -

ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΝΕΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ»  




Μαξίμου: Η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για το έγκλημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή να είναι πλέον καμένο χαρτί και πιθανώς να αποτελέσει και Ιφιγένεια προς κατευνασμό της κοινής γνώμης.

Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει το έγκλημα – σιδηροδρομική τραγωδία και σε συνδυασμό με άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως το Μισέλ – Gate αλλά και τα πραγματικά και καυτά προβλήματα (ακρίβεια) η κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή αμηχανία.

Οι επιθέσεις περί κράτους δικαίου και δικαιοσύνη, που δέχεται από την Ευρώπη, τη φέρνουν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ το κίνημα των υπογραφών για τα Τέμπη (πάνω από 1.330.000) προκαλούν πανικό στο γαλάζιο στρατόπεδο Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου (23/3/2024) με μία περίεργη ανακοίνωση η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προετοιμάζει επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Μάλιστα η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για χυδαία εργαλειοποίηση των Τεμπών και τη δημιουργία νέων «Αγανακτισμένων».

Η ανακοίνωση της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει επεισόδια στις παρελάσεις

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων» και μπαχαλοποίησης.

Οι δεκαετίες και οι ηγεσίες τους αλλάζουν, αλλά επιμένουν στις ίδιες καταδικασμένες συνταγές. Οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη».


Ξεχάστε τη ΝΔ του 41% και τον «άτρωτο» Μητσοτάκη χάνει από παντού – Ο κόσμος αναζητάει διακαώς εναλλακτική λύση

Βλέπουμε πλέον ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ορατές πληγές σε όλα μέτωπα. Το ανύπαρκτο κράτος δικαίου έχει καταστεί συνώνυμο της κυβέρνησης, η κρατική ανεπάρκεια παραμένει σε μέγιστο βαθμό, η θητεία της ΝΔ στιγματίστηκε από μεγάλες καταστροφές συνέπεια της ανυπαρξίας του κράτους. 

Οι πλημμύρες στην Θεσσαλία, οι πυρκαγιές, τα Τέμπη. Εχθές πολίτες γιαουρτώσανε τον Κώστα Αγοραστό, ένα πρώην περιφερειάρχη με σαφείς ευθύνες για την ανυπαρξία έργων στην Θεσσαλία, τις οποίες εξετάζει ήδη η Δικαιοσύνη.

Επίσης, υπάρχει απομάκρυνση από τις αξίες της δεξιάς και αυτό θα το πληρώσει ακριβά ο Μητσοτάκης, ήδη παλεύει να τοποθετήσει μία δεξιά υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν βρίσκει. 

Τα παιχνίδια με τα Κινήματα, τα ΛΟΑΤΚΙ και λοιπές μειοψηφίες κοστίζουνε, τώρα θα υποστεί τις συνέπειες της πλειοψηφίας. 

Υπερτίμησε το 41% που πήρε το 2023 και υποτίμησε την παραδοσιακή του βάση και τώρα οι μετρήσεις που παίρνει στα χέρια του, δείχνουν ότι κανένα δεξιό στέλεχός του δεν μπορεί να μαζέψει τις διαρροές αυτές.

Ο ίδιος, άλλωστε, αρχίζει και χάνει σε καταλληλόλητα, οι επιλογές του αρχίζουν και αμφισβητούνται, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μία αναταραχή για το ευρωψηφοδέλτιο, οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί δεν προσφέρουν νέους ψηφοφόρους, κάνουν ανακύκλωση τους ήδη υπάρχοντες. 

Την ίδια ώρα η υπόθεση της διαρροής των email ομογενών είναι ακόμα ανοικτή αφού πλέον εξετάζεται μήπως έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα στην ίδια τη ΝΔ. 

Στην εξωτερική πολιτική αμφισβητείται ακόμα και από μέλη της κυβέρνησης αυτή η προσκόλληση στην Ουκρανία, όταν στη Σύνοδο ήταν προφανές το ρήγμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το ευρωομόλογο.

Στην υπόθεση των Τεμπών αρχίζουν πρόσωπα να μιλάνε και να ρίχνουν ευθύνες για το μπάζωμα του δυστυχήματος μετά από εντολή του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, μετά τα συνεχή αδειάσματα του Κώστα Καραμανλή από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης ένα είναι το σίγουρο. 

Ότι ο Καραμανλής Junior είναι ένα βαρίδι για τη Νέα Δημοκρατία και συνάμα ένα λάθος που το πληρώνει και θα το πληρώσει μέχρι τέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εάν ήμουν «Καραμανλής δεν θα κατέβαινα στις εκλογές». Όντως, αποτελεί άποψη πολλών ότι ο Μητσοτάκης έπρεπε είτε να τον αφήσει εκτός Βουλής είτε να συμφωνήσει να γίνει προανακριτική επιτροπή και να παραπεμφθεί εκεί ο πρώην υπουργός. 

Όμως, εάν δεν ήταν βουλευτής τώρα ο κ. Καραμανλής δεν θα είχε ασυλία. Τώρα με την βουλευτική ασυλία δεν μπορεί κανένας να του κάνει τίποτα, δεν μπορεί να πάει στον φυσικό δικαστή…

Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και αυτές που έχει στο συρτάρι του ο Κ. Μητσοτάκης δείχνουν ένα πράγμα: Ότι καλύτερα όλοι να ξεχάσουν τη ΝΔ του 41%. Υπάρχει μία μεγάλη αμφισβήτηση του εκλογικού κοινού απέναντι στη ΝΔ και όλα αυτά που λένε για εκτιμήσεις ψήφου στο 35%-36% είναι παραπλανητικά.

 Αντιθέτως τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ΝΔ χάνει ψήφους από παντού, από δεξιά, από το κέντρο και από την ίδια της τη βάση. Το μόνο που σώζει την κυβέρνηση είναι ότι είναι αδύναμη η αντιπολίτευση.

Ακόμα και στο δυνατό – υποτίθεται- χαρτί της οικονομίας το χαστούκι από τη Moodys δείχνει ότι και εκεί η ΝΔ δεν πείθει. Η ακρίβεια κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, η εγκληματικότητα καλπάζει και στη δημόσια υγεία δεν αλλάζει κάτι δραματικά. Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι καλύτερα να ξεχάσουμε την εικόνα του παντοδύναμου Μητσοτάκη και την κυρίαρχης ΝΔ.

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το φερόμενο ως παράνομο φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και περιείχε σύμφωνα με τους ειδικούς εύφλεκτα πτητικά αέρια, όπως ξυλόλιο.

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιάς, σε νέα συμπληρωματική έκθεση που κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή, εξηγεί με μεγάλη σαφήνεια κόσα είχε αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του, περί ύπαρξης επιπλέον αδήλωτου κοντέινερ (έχει αναφερθεί και ως βαγόνι).

Ξεκινώντας από την έκρηξη, στην έκθεση παραθέτεται μια σειρά από στιγμιότυπα που πάρθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό και απεικονίζουν την έκρηξη και την εκτόνωσή της, μαρκάροντας παράλληλα και περιοχές στις οποίες ο συντάκτης της έκθεσης καταγράφει ύποπτα αντικείμενα.


Η πρώτη έκρηξη ήταν εντός του παράνομου φορτίου

Ο κ. Κοκοτσάκης παρατηρεί πως η πρώτη έκρηξη εκδηλώθηκε εντός του παράνομου ουσιαστικά φορτίου που μετέφερε τα εύφλεκτα και εκρηκτικά υλικά. Το κατονομάζει πιθανότατα ως δοχείο αποθήκευσης χημικών (COSHH). Εν συνεχεία είχαμε την δημιουργία της πυρόσφαιρας.

«Όπως φαίνεται στο βίντεο αμέσως μετά την ηλεκτρική εκκένωση έχουμε δευτερεύουσα εκκένωση αλλά και κρουστικό κύμα από την έκρηξη αυτή μέσα στο κουτί-κοντέινερ μεταφοράς του καυσίμου υλικού (COSHH). Αυτή διασκορπίζει το περιεχόμενο και από τα μικρότερα κουτιά.

Κάποια από τα κουτιά αυτά λόγω της κινητικής ενέργειας της σύγκρουσης, άνοιξαν διασπείροντας το περιεχόμενο στην ατμόσφαιρα σε μορφή νέφους και έτσι έχουμε την πυρόσφαιρα που έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση προερχόμενη από την κινητική ενέργεια από την κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από βίντεο που αναλύθηκε από τον δρ Μάνο Παπαδάκη με ειδικό λογισμικό στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, κομμάτια του περιεχομένου του (COSHH) κοντέινερ εκτινάχθηκαν στον αέρα και παρασύρθηκαν από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας φλεγόμενα ακολουθώντας την καθοδική φορά του πρανούς αριστερά της φοράς της επιβατικής αμαξοστοιχίας (οι σκηνές του βίντεο σε πραγματική ταχύτητα είναι καταιγιστικές)», αναφέρει η έκθεση.

Αφαιρούσαν πειστήρια από το χώρο του εγκλήματος

Άλλο ένα εύρημα του κ. Κοκοτσάκη αναδεικνύει την άτακτη μετακίνηση πειστηρίων από τον χώρο του εγκλήματος. Όπως εξηγεί παρατήρησε «μια συστηματική, συνεχόμενη και επιμελής προσπάθεια μεταβολής και αλλοίωσης του τοπίου του δυστυχήματος-εγκλήματος από μέλη ομάδας που δεν φάνηκαν να ανήκουν σε κάποια ομάδα διάσωσης» εγείροντας και άλλα ερωτηματικά για το ποιοι και με ποιανού άδεια είχαν πρόσβαση στο σημείο.

«Με πολύ μεθοδικό τρόπο αφαιρούσαν συγκεκριμένα κομμάτια από τον χώρο του δυστυχήματος και τα τοποθετούσαν επιμελώς στο πίσω μέρος του εναπομείναντος βαγονιού, πίσω από το εμπορευματοκιβώτιο με τα χαρακτηριστικά ΖIMONITOR και πριν τα μεταφέρουν τα τοποθετούσαν σε χώρο συγκέντρωσης άλλο από αυτόν που προοριζόταν για θέση Κουλούρι».

Καρυστιανού: Έκκληση για φωτογραφίες και βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη

Kάλεσμα για φωτογραφίες και βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, απευθύνει η Μαρία Καρυστιανού. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος, Μαρία Καρυστιανού, απευθύνει έκκληση για φωτογραφίες και βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σε ανάρτησή της στα social media, η κ. Καρυστιανού απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για να παραδοθεί στον σύλλογο οπτικοακουστικό υλικό από την αμαξοστοιχία.

«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό – τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του, να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: sillogos.tempi.2023@gmail.com».


«Θέλω να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποια θέση και αν κατέχουν» – Τι λένε συγγενείς θυμάτων

«Καλά θα ήταν μέσα στη χώρα μας, με το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, να δίνονται λύσεις σε τέτοια ζητήματα και να μην φτάνουν οι άνθρωποι που δικαίως διαμαρτύρονται, στη δύσκολη θέση να αναζητούν χείρα βοηθείας από θεσμούς που βρίσκονται εκτός της χώρας», αναφέρει ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων.

«Θα έπρεπε να έχουμε εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία μας για να λύνονται όλα αυτά εντός των ορίων της χώρας μας. Προσπαθούν (σ.σ. οι συγγενείς) να δημιουργήσουν περαιτέρω πίεση έτσι ώστε να παρακαμφθούν όλες οι αγκυλώσεις που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο σήμερα. 

Τα προβλεπόμενα σχετικά με την ευθύνη των υπουργών ανάγονται στο 1844. Προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα κοινοποιώντας και υψώνοντας το ανάστημα και τον τόνο της φωνής τους στο εξωτερικό».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Κοινοποιώντας στο εξωτερικό δημιουργείται η κοινωνική και πολιτική πίεση που μπορεί πραγματικά να έχει κάποια αποτελέσματα. Αλλά δεν έχουν άλλη λύση οι άνθρωποι αυτοί, η ύστατη λύση είναι να φωνάζουν και να ζητούν την απονομή δικαιοσύνης. […] 

Το θέμα είναι ότι όταν δεν φτάνουμε καν στην άσκηση ποινικής δίωξης, είναι σαν να δημιουργείται μια αόρατη ασπίδα προστασίας. 

Αν κάποια ανακριτική αρχή ή εισαγγελέας φτάσει στην εξεύρεση στοιχείων που εμπλέκουν πρώην υπουργούς, τότε είναι υποχρεωμένο το όργανο της δικαιοσύνης να υποβάλει τη δικογραφία στη Βουλή ζηλώντας την έγκριση για την άσκηση ποινικής δίωξης».

«Θέλω να λογοδοτήσουν»

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ψαρόπουλος, ο πατέρας της Μάρθης, κόρης της Μαρίας Καρυστιανού, σημειώνει:

«Συνεχίζεται η ανάκριση της υπόθεσης νομίζω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, αυτή είναι η άποψή μου. Έχουμε ακόμα δρόμο για να ολοκληρωθεί. Προκύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν να αποδοθούν όσο πιο ψηλά γίνεται, εκεί που πρέπει να αποδοθούν».

Ο ίδιος αναφέρει πως:

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε, μια γρήγορη, βιαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης θα ήταν αναποτελεσματική. Είναι πολυεπίπεδο το όλο ζήτημα που διερευνάται και καλώς διερευνάται εξονυχιστικά. 

Εμένα με ενδιαφέρει να αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπου και αν χρειάζεται να ακουμπήσει. Θέλω να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, όποια θέση και αν κατέχουν, όπου και αν βρίσκονται».

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρόπουλο:

«Για μένα, ένας ανακριτής, ένας γραμματέας και ένας εισαγγελέας, δεν είναι αρκετός για να διεξάγει αυτήν την ποινική ανάκριση. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι. Δεν είναι ποιοτικό για μένα το ζήτημα αλλά ποσοτικό. Θα είχαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα σε αυτήν τη διερεύνηση. 

Με ενοχλεί κάτι ως προς τους ελεγχόμενους. Παρατήρησα από την αρχή της ανάκρισης και μέχρι και σήμερα ότι συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις άνθρωποι οι οποίοι ήταν πριν από κάποιους μήνες εν δυνάμει κατηγορούμενοι, έγιναν στη συνέχεια κατηγορούμενοι, και από αυτούς τους ανθρώπους τίθονταν ερωτήματα τα οποία έπρεπε να απαντήσουν αυτοί».

«Ως προς το αποτέλεσμα των ερευνών είμαι αισιόδοξος με βάση τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στο χρονικό σημείο που ελέγχονται», συμπληρώνει, ενώ για τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού λέει:

«Ο κάθε άνθρωπος από τη δική του πλευρά μπορεί να διεξάγει τον αγώνα, αρκεί να είναι ωφέλιμος για όλους τους συγγενείς. Εγώ δίνω θετικό πρόσημο στην παρουσία της κα Καρυστιανού, της μητέρας του παιδιού μου, και εμείς από τη δική μας την πλευρά κάνουμε άλλο αγώνα, δικαστικό».


«Γράφω τι μου συνέβη για να μην ξεχαστεί» – Ανατριχιαστική μαρτυρία επιζήσασας της τραγωδίας

Μια συγκλονιστική περιγραφή των όσων βίωσε ανέρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook επιβάτιδα της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Η Μαρία Λαζαρίδου περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που έζησε από τη στιγμή που συγκρούστηκε η αμαξοστοιχία μέχρι και όταν άνοιξε τα μάτια της νοσοκομείο.

«Άνοιξα τα μάτια. Ήμουν πεσμένη κάτω στον διάδρομο. Δεν ήξερα που βρισκόμουν. Σηκώθηκα. Κοίταξα δεξιά και αριστερά. Σκοτάδι. Καπνός και φωτιά κοντά. Άνθρωποι χτυπημένοι και εγκλωβισμένοι. Φωνές και ουρλιαχτά. Βλέπω τη μαμά μου. Η μικρή μου όμως λείπει. Δεν είναι πια στην αγκαλιά μου», αναφέρει.

«Προσπαθώ να ανέβω αλλά γλιστράω. Όλοι χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Δεν μπορώ. Έχω τη μικρή στην αγκαλιά μου. Ξανά προσπαθώ. Πέφτω πάνω στη μικρή. Γλιστράω προς τα πίσω. Τους καθυστερώ, σκέφτομαι. Κάνω στην άκρη. Δεν θα τα καταφέρω. Έρχεται ένας διασώστης φέρνει ένα σκοινί. Όμως εγώ δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Τον παρακαλάω να κατέβει να με βοηθήσει. Και το κάνει. Με σπρώχνει από πίσω ώστε να ανέβω», γράφει η κ. Λαζαρίδου.

Ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει, «θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μας βοήθησαν εκείνο το βράδυ, τη μαμά μου, τον Μιχάλη, τη Ζωή, το αγόρι που με έβγαλε από το τρένο, όσοι κράτησαν τη μικρή για να τα καταφέρω εγώ, τον διασώστη, τη Ζωή που συνάντησα στο ασθενοφόρο, το προσωπικό του νοσοκομείου και τους γιατρούς. 

Αλλά και όλους αυτούς που ήταν κοντά μας όλη αυτή τη χρονιά. Την οικογένεια μου, τη ψυχολόγο μου Γρηγορία. Την κ. Καρυστιανού που ζητά τα αυτονόητα, για την κόρη της, αλλά και όλους εμάς, που ήμασταν απλά πιο τυχεροί από τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. 

Τον Γιώργο που χωρίς εκείνον δεν ξέρω πως θα κοιμόμουν τα βράδια. Και τη μικρή μου γιατί χωρίς εκείνη δεν θα είχα βγει από το τρένο κι αν το είχα κάνει δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να συνεχίσω τη ζωή μου».




2 σχόλια:

  1. Και λύση δε θα βρει γιατι ο κουτοπονηρος ελληνας ψαχνει οχι δικαιο κυβερνητη αλλα διαχειριστη προς σιγουρη μηνιαια αποδοση της συνταξης, του μισθου και του επιδόματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τὸ λίγο λίγο γίνεται πολύ, καὶ ἡ δικαιοσύνη θὰ ἔλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή