Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΝΕΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΟΙ ΗΠΑ!

Ο Π.Ο.Υ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ! 
ΒΙΝΤΕΟ



ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ 46 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Τρίτη ότι μαχητές στο κατεστραμμένο από τις συγκρούσεις Σουδάν κατέλαβαν ένα κεντρικό δημόσιο βιολογικό εργαστήριο που κρατούσε δείγματα ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά, δημιουργώντας μια «εξαιρετικά, εξαιρετικά επικίνδυνη» κατάσταση.

«Υπάρχει ένας τεράστιος βιολογικός κίνδυνος που σχετίζεται με την κατάληψη του κεντρικού εργαστηρίου δημόσιας υγείας… από ένα από τα μαχόμενα μέρη» (Mohamed Hamdan Dagalo επίσης γνωστό απλά ως Hemedti) , είπε ο Nima Saeed Abid, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Σουδάν, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ο Abid είπε ότι έλαβε κλήση από τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου στο Χαρτούμ τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη ισχύος της 72ωρης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατηγών του Σουδάν.

Τόνισε ότι το εργαστήριο περιείχε τα λεγόμενα απομονώματα, ή δείγματα, μιας σειράς θανατηφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας και της χολέρας.

Ο ΠΟΥ λέει ότι 459 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 4.000 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στο Σουδάν.

Βασικός στόχος είναι η εξάπλωση ενός πολύ επικίνδυνου ιού σε όλο τον κόσμο.

Το Σουδάν έχει 50 εκατομμύρια κατοίκους. Εάν η τρέχουσα σύγκρουση εκφυλιστεί σε εμφύλιο πόλεμο, ο αριθμός των προσφύγων θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατομμύρια άτομα.

Εάν κάποιος από τους πρόσφυγες μολυνθεί από την ασθένεια, θα μεταδώσει εύκολα αυτόν τον ιό σε όλο τον κόσμο.

ΗΠΑ και σύμμαχοί τους αποσταθεροποίησαν τώρα το Σουδάν καθώς επίκειται η υλοποίηση της δρομολογημένης από το 2019 ρώσικης ναυτικής βάσης στο Πορτ Σουδάν που θα ελέγχει Ερυθρά Θάλασσα ως και Ινδικό Ωκεανό. Επίσης η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία στο Σουδάν ώστε να γίνει η πρώτη αφρικανική πυρηνική δύναμη.










Παράλληλα το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό του, αναγνωρίζοντας ότι έχει χρηματοδοτήσει 46 βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας τα τελευταία 20 χρόνια.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου