Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ miRNA ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗ .

ΝΕΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Του Peter A. McCullough, MD, MPH

Οι ειδήσεις βουίζουν για την προσφορά τροφίμων από τους φόβους για την έλλειψή τους, έως τη γενετική τροποποίηση. Κατά την αναπαραγωγή και τη χρήση μορφών σκόπιμης επιλογής με βάση το μέγεθος και την ποιότητα των προϊόντων διατροφής, οι αγρότες έχουν αξιοποιήσει τη γενετική.

Αυτά που τρώμε είναι τα προϊόντα αυτών των προσπαθειών, αλλά τα ίδια τα τρόφιμα δεν πρέπει να επηρεάζουν τον δικό μας γενετικό κώδικα. Η πρόοδος στη μοριακή βιολογία έφερε στο προσκήνιο νέα ζητήματα “σκόπιμης τροποποίησης” των τροφίμων με RNA ή DNA και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καταναλωτή.

Τα MicroRNA (miRNA) είναι σύντομοι κλώνοι RNA που δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να κωδικοποιήσουν μια πρωτεΐνη οι ίδιοι, αλλά λειτουργούν ως μικρότεροι ρυθμιστές στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Πιστεύεται ότι τα miRNA εμπλέκονται τόσο στην υγεία, όσο και στην ασθένεια.

Οι Mar-Aguilar et al. αναθεώρησαν τη βιβλιογραφία σχετικά με πειράματα που προσπάθησαν να μεταφέρουν το miRNA σε τρόφιμα, για κατάποση και απορρόφηση από τη γαστρεντερική οδό στα θηλαστικά. 

Εν ολίγοις, οι μελέτες ήταν αντικρουόμενες σε μεγάλο βαθμό, επειδή το miRNA ήταν δύσκολο να μετρηθεί in vivo τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν οι μελέτες. 

Όπως μπορείτε να δείτε, οι επιλεγμένες μελέτες από τον πίνακα αποδεικτικών στοιχείων δεν είναι πειστικές, ωστόσο, ορισμένες ήταν σε θέση να δείξουν απορρόφηση.

Επομένως, αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να υποστηριχθεί το νομοσχέδιο του Missouri HB 1169 και άλλες παρόμοιες νομοθεσίες για τη διαφάνεια, που ζητά από τους προμηθευτές τροφίμων να επισημαίνουν τα προϊόντα εάν υπάρχει γενετικό υλικό που θα μπορούσε να εισέλθει και να αλλάξει τις διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου