Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ-ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ" ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!…

Γράφει ο Παπα - Ηλίας Υφαντής

Δόξα και καύχημα για μας τους Έλληνες η Δημοκρατία. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, συνηθίζουμε να λέμε, γεννήθηκε το άριστο των πολιτευμάτων! Όμως… Αναλογιστήκαμε σοβαρά, αν υπήρξε και λειτούργησε ποτέ και πουθενά αληθινή δημοκρατία;

Γιατί η αθηναϊκή δημοκρατία, που θεωρείται υπόδειγμα, δεν ήταν αληθινή. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν δούλοι. Πράγμα που ισχύει και για όλες τις μετέπειτα-κατ’ ευφημισμόν λεγόμενες-δημοκρατίες. 

Όπου η ολιγαρχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου πλαστογραφεί τη θέληση των πολιτών και φαλκιδεύει τα δικαιώματά τους.

Κι ακόμη χειρότερα, όπως η πραγματικότητα φωνάζει, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Όπου τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν, σε καμιά περίπτωση, τη θέληση του λαού που συναγελάζεται κάτω απ’ τις εξέδρες των πολιτικών εφιαλτών.

 Αλλά των αφεντικών του εκάστοτε ηλεκτρονικού μηχανήματος (SINGULAR LOGIC, κλπ), που χρησιμοποιείται απ’ το «ελληνικό», υποτίθεται, Υπουργείο Εσωτερικών, για να ξερνάει μέσα απ’ τα σπλάχνα του τερατώδη εκλογικά αποτελέσματα.

Αλλά η λωποδυτοκρατία του κ. Κούλη «μας» γράφει τώρα την ζοφερότερη σελίδα εκλογικής τερατογένεσης. Με τον αποκλεισμό απ’ τις εκλογές του κόμματος των «Ελλήνων». Που σημαίνει ότι δεν ατιμάζει μόνο το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, αλλά διαχρονικά τον πολιτισμό της Ελλάδας και των Έλλήνων! Επειδή, λέει, αποτελεί εγκληματική οργάνωση. 

 Όταν ακόμη και οι τυφλοπόντικες γνωρίζουν ότι εγκληματικότερες με αστρονομική μάλιστα διαφορά εγκληματικές οργανώσεις είναι τα ανθελληνικά κόμματα του, κατ’ ευφημισμόν λεγόμενου «συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου».

Και τούτο, γιατί έτσι το θέλει η παγκόσμια εταιρία δολοφόνων. Κάτω απ’ τα «Καυδιανά Δίκρανα» των οποίων οφείλουν να περάσουν οι διανοητικά ηλίθιοι και ηθικά διεστραμμένοι απατεώνες και προδότες, που μας επέβαλαν, «συν τοις άλλοις», την χρεοκρατία των μνημονίων, την προδοσία της Μακεδονίας και τώρα «αμέτι Μωχαμέτη» την διχοτόμηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τουρκαλάδες. Με προφανή σκοπό να μας σερβίρουν όχι βέβαια αληθινή δημοκρατία αλλά εφιαλτοκρατία και ληστοκρατία του χειρίστου είδους!

Κι όμως… η αληθινή δημοκρατία δεν είναι ουτοπία. Λειτούργησε και μάλιστα στην κοινωνική της διάσταση, για μια κα μοναδική φορά-πρώτη και τελευταία μέχρι τώρα- για όλον τον κόσμο, στην πρώτη χριστιανική κοινότητα.

 Διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων (Δ, 32-35): «Κανένας δεν έλεγε για κάτι ότι είναι δικό του. Αλλά ήταν όλα για όλους κοινά. Καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας φτωχός ανάμεσά τους»!

Να η αληθινή δημοκρατία, που έχει ως υπέρτατη αξία της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και όχι τα προκρούστεια νομικά κατασκευάσματα, που κατακρεουργούν τον άνθρωπο στο όνομα απάνθρωπων συμφερόντων. 

Παρότι ακόμη και το βάναυσα κακοποιημένο Σύνταγμα, προβλέπει την κρατική μέριμνα για τους πολίτες, που ξυλοφορτώνονται αγρίως εκ μέρους των «προστατών του πολίτη» αστυνομικών και ξεσπιτώνονται στο όνομα των δολοφονικών συμφερόντων.

Και φυσικά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη θέληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, που στα ογκωδέστατα συλλαλητήριά του εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα επιχειρούμενα αντισυνταγματικά και δολοφονικά τερατουργήματα της νεοναζιστκής και νεοταξικής αλητοκρατίας του Κούλη.

Μια πτυχή της δημοκρατικής λειτουργίας της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας μας δίνει το αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής των Μυροφόρων (Πράξεων ΣΤ,1-7), που αναφέρεται στην εκλογή των επτά διακόνων:

Παρατηρήθηκαν στην πρώτη χριστιανική κοινωνία κάποια προβλήματα. Και οι χριστιανοί αποτάθηκαν στους αποστόλους. Αλλά οι απόστολοι δεν θέλησαν να επιβάλουν κάποιους «ημέτερους». Έδωσαν απλά τις κατευθυντήριες γραμμές για την επίλυση των προβλημάτων τους:

«Κάμετε τους είπαν εκλογές. Εκλέξτε ανθρώπους, που να έχουν φόβο Θεού, καλή φήμη και να είναι γνώστες των προβλημάτων». Ο, τι περίπου συνιστούσε και ο Σωκράτης στους Αθηναίους. 

Και σαφώς αντίθετα απ’ αυτά που, συνήθως, κάνουνε οι ντόπιοι εφιάλτες και οι πάτρωνέςς τους. Που επιλέγουν, ανθρώπους αθεόφοβους, δικτυωμένους με ύποπτα συμφέροντα και ανίατα ανίκανους.

Και βέβαια εκ διαμέτρου αντίθετα απ’ ο ,τι συνέστησαν οι απόστολοι πορεύεται η δεσποτοκρατία. Η οποία κατατρύχεται απ’ την ειδωλολατρία του μαμωνά. Αφού ο δεσπότης διαχειρίζεται μόνος του ή χρησιμοποιεί για τη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας «εκείνους, που θέλει και για όσο τους θέλει»! 

Για να μπορούν να παίρνουν, όσα κι απ’ όπου θέλουν, οι ίδιοι ή οι «αντ’ αυτών». Δημιουργώντας σκανδαλώδεις περιουσίες και προκαλώντας πολλαπλά με την ασύδοτη συμπεριφορά τους σκάνδαλα. Εκτροπή, που, απ’ το θρίαμβο, στην εποχή των διωγμών, οδήγησε την Εκκλησία στο σημερινό της κατάντημα.

Οπότε, αντί η Εκκλησία να είναι υπόδειγμα προς μίμηση να καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγήν. Αφού, εκεί όπου μεσουράνησε το άριστο, διαιωνίζεται το χείριστο των πολιτευμάτων. Όπου ο λαός του Θεού εξαιτίας της ακόρεστης μανίας έχει θαφτεί στο «γύψο» της δεσποτικής τυραννίας. 

Και μάλιστα όχι στο όνομα κάποιου Χίτλερ ή Φράνκο αλλά του Χριστού, του ενσαρκωτή της καθολικής ελευθερίας και δικαιοσύνης. Έτσι ώστε να αποτελεί το ανήθικο ηθικό στήριγμα του μεσαίωνα του νεοταξικού αμοραλισμού και ολοκληρωτισμού.…

Άμποτε, κάποτε οι άνθρωποι-και πρώτοι απ’ όλους οι, λεγόμενοι, χριστιανοί-να ξαναγύριζαν στο πρρδομένο Ευαγγέλιο. Και η Κυριακή των Μυροφόρων να καθιερωνόταν, ως η Κυριακή της δημοκρατίας, της κοινωνικής δημοκρατίας.

Όμως ποιοι θα έστεργαν μια τέτοια επιστροφ, μια τέτοια καθιέρωση; ‘Όταν ακόμη και οι λεγόμενοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πολύ περισσότερο απ’ τους κοσμικούς, φοβούνται και τρέμουν όχι απλώς την αληθινή αλλά και την στοιχειώδη έστω δημοκρατία!

Όταν φοβούνται και τρέμουν τον χριστιανισμό, που υποτίθεται ότι υπηρετούν και αντιπροσωπεύουν…






 

4 σχόλια:

  1. ΠΑΤΕΡ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΙΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ,ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΩΛΗΤΑΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη θα πει ορθοδοξα εκκλησιαστηκα; αφου η ορθοδοξια ειναι η μονη εκκλησια. και πως να μηλισει δεσποτικα αφου δεν ειναι δεσπατας;

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΩΛΗΤΑΔΩΝ.
    ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δέσπατας ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΑΔΕΡΦΕ .
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ .
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποτε δεν ητανε? αφου ακομα και τον χρυσοστομο σκοτοσαν πριν 13 αιωνες.

      Διαγραφή