Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ !

ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: «Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΩΣΙΑΣ!»

2 ΒΙΝΤΕΟ


Χιλιάδες τρομοκράτες στο Marawi έπεσαν αιχμάλωτοι του στρατού

Ειδήμονας καθηγητής: Η Δύση με τα πιόνια της αποπειράθηκε να ανατρέψει το στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν γιατί είναι σύμμαχος Ρωσίας-Κίνας και θα κάνει πυρηνική δύναμη το Σουδάν με τη βοήθεια Ρωσίας! Ποιά είναι τα 3 πολιτικά ρεύματα στο Σουδάν ποιά η σύνθεσή τους και η ίντριγκα!

Ο καθηγητής Franklin Nyamsi μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει στο Σουδάν που υπερβαίνει κατά πολύ τις στερεότυπες αφηγήσεις που μας δίνουν τα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν σκληρά να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δεν είναι πρόκειται παρά για αντιπαλότητες των φατριών για τη νομή της εξουσίας.

Πρώτη υπόθεση είναι να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει στο Σουδάν είναι κάτι που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα πρόκειται για μια διαφωνία των μελών της πολιτικής τάξης του Σουδάν. Αυτό το Σουδάν για το οποίο γίνεται λόγος σήμερα είναι το Σουδάν του Βορρά. 

Γιατί κατά το παρελθόν υπήρχε ένα Σουδάν πολύ μεγαλύτερο που ενσωμάτωνε το σύγχρονο Βόρειο Σουδάν αποκαλούμενο Σουδάν και το τωρινό Ν Σουδάν που αποκαλείται Νότιο Σουδάν. Στο εσωτερικό του Β Σουδάν=Σουδάν υπάρχει μια διχόνοια στο εσωτερικό της πολιτικής τάξης. Ποια είναι η φύση της.


Υπάρχουν τρία ρεύματα, 3 κινήματα πολιτικά που συγκρούονται στο Σουδάν.

1.Υπάρχει το ρεύμα το ισλαμιστικό που θέλει η χώρα να διευθύνεται συμβατά με τον ισλαμικό νόμο, από τη σαρία.


2.Υπάρχει το ρεύμα πατριωτικό μιλιταριστικό που είναι εν μέρει εμπνευσμένο από την παλιά σοσιαλιστική ιστορία του Σουδάν αφού το Σουδάν για πολύ καιρό και υπό τον στρατηγό Γκαφάρ ελ Νουμερι ήταν διευθυνόμενο από μια στρατιωτική ελίτ που είχε εκπαιδευθεί και εμποτιστεί με τη μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία.

Με κάποιο τρόπο ο στρατηγός Bourhan το σημερινό νο 1 της χώρας που ελέγχει τον τακτικό στρατό είναι κληρονόμος αυτής της μιλιταριστικής και πατριωτικής παράδοσης στο Σουδάν.

3. Το τρίτο ρεύμα είναι το δημοκρατικό ρεύμα. Είναι ένα ρεύμα βαθύτατα φιλοδυτικό. Εξυφάνθηκε υποστηριζόμενο και ιδεολογικά ανατράφηκε από την δυτική ιδεολογία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλά αμερικάνα του Λονδίνου του Παρισιού εν ολίγοις με δυτικό τρόπο, μανιέρα.

Ποια είναι η σύνθεση των 3 αυτών πολιτικών δυνάμεων.η πολιτική ισλαμιστική δύναμη βασίζεται στους 2 μεγάλους πόλους του πολιτικού ισλάμ της Μέσης Ανατολής. Στον σουνίτικο ουαχαμπίτικο πόλο και στον σιίτικο πόλο φιλο-ιρανικό, φιλοσυριακό. 

Επομένως οι ισλαμιστές Σουδανέζοι είναι διαιρεμένοι σε 2 μπλοκ. Ένα μπλοκ πιο κοντά στην Σ Αραβία, ουαχαμπτισμό κι ένα άλλο μπλοκ πιο κοντά σε σιίτικο Ιράν και Συρία. Η αντίθεση μεταξύ των 2 κλάδων το ισλάμ διασχίζει και το ισλαμιστικό ρεύμα στο Σουδάν. 

Οι προσεγγίσεις που επιχειρούνται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ιράν-Σ Αραβίας, σιιτισμού-σουνιτισμού χαμηλώνουν τις εντάσεις στο εσωτερικό αυτού του ισλαμιστικού κινήματος του Σουδάν. 

Πολλοί συχνά οι πολιτικοί εκφραστές αυτού του ρεύματος επωφελούνται από υποστήριξη από το εξωτερικό για να πάρουν την εξουσία και να μεταμορφώσουν το Β Σουδάν σε μια ισλαμική δημοκρατική.

Η σύνθεση του δεύτερου μπλοκ. Οι στρατιωτικοί πατριώτες διευθυνόμενοι από τον Bourhan. Αυτό το μπλοκ αναπαύεται ουσιαστικά στην γεωστρατηγική υποστήριξη της Ρωσίας και της Κίνας. 

Ο στρατηγός Bourhan ευνοήθηκε από την γεωστρατηγική υποστήριξη Ρωσίας και Κίνας για να δομήσει ένα Σουδάν στο περιθώριο άλλοτε του ισλαμισμού αλλά επίσης στο περιθώριο του δυτικής κυριαρχίας του δημοκρατικού μπλοκ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 Ο Μπουρχάν είναι στρατιωτικός πατριώτης είναι υπέρμαχος της ενότητας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας του Σουδάν και θέλει να κάνει το Σουδάν μια πυρηνική δύναμη. Ένα από τα σχέδια του είναι η δημιουργία πυρηνικού σταθμού χάρη στη συνεργασία της Ρωσίας που θα επιτρέψει στο Σουδάν να γίνει μια από τις πρώτες πυρηνικές δυνάμεις της Αφρικής. 

Είναι πατριώτης μιλιταριστής Σουδανέζος με κάποιες κληρονομικές πινελιές μαρξιστικής λενινιστικής ιδεολογίας όπως και της ιδεολογίας του παναφρικανισμού των Νάσερ και Καντάφι και αξίζει της ρώσικης υποστήριξης. 

Τώρα θέλει να κάνει να θριαμβεύσει η ιδεολογία μιλιταριστική πατριωτική έναντι της ισλαμιστικής ιδεολογίας όσο και της δημοκρατικής ανθρωπινο-δικαιωματιστικής της Δύσης.

Ο Μπουρχάν είναι ένας πατριώτης μιλιταριστής παναφρικανιστής βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα σε μια οπορτουνιστική συμμαχία των ισλαμιστικών και των δημοκατικών δυνάμεων που δεν είναι τίποτα άλλο αυτές οι τελευταίες παρά το πέπλο της Δύσης που θέλουν να πάρουν την εξουσία για να θέσουν τη χώρα υπό δυτική επιρροή.…

 Ο Μπουρχάν είναι ανάμεσα σε 2 πυρά… η Δύση κάνει εδώ ότι έκανε και στην Αιθιοπία που εξόπλισε τις δυνάμεις του Τίγρη να καταστρέψουν το κράτος γιατί διέκοψε δεσμούς μαζί της.


Τελικ αυτό που συμβαίνει στο Σουδάν είναι ότι η Δύση με τις μαριονέτες της στο δημοκρατικό ουμανιστικό αλά αμερικάνα μπλοκ και μ΄ένα μέρος του ισλαμιστικού μπλοκ θέλει να ξαναπάρει τον έλεγχο στο Β Σουδάν έναντι του στρατηγού Μπουρχάν γιατί αυτός είναι σύμμαχος Ρωσίας-Κίνας. 

Η δύση για το σκοπό αυτό στο εσωτερικό του στρατού υποστήριξε έναν αντίπαλο που εργαλειοποιεί ένα μέρος της Εθνικής Φρουράς. 

Επομένως αυτό το σχίσμα στο στρατό μεταξύ φιλοδυτικών και πατριωτών εθνικιστών μεταφράζεται σε σύγκρουση μεταξύ του τακτικού στρατού και μέρους του που ελέγχεται από έναν αχυράνθρωπο της Δύσης. 

Είναι η ίδια η Δύση που χώρισε το Σουδάν σε Β και Ν και τώρα επιχειρεί να διασπάσει το εσωτερικό του Βορρά και το στράτευμα του Μπουρχάν. 

Ο τελευταίος θέλει να κάνει το Β Σουδάν πυρηνική δύναμη αυτό για δυτικούς είναι κόκκινη γραμμή. Μια αφρικανική χώρα που θέλει να γίνει πυρηνική δύναμη πρέπει να καταστραφεί. Μια αφρικανική χώρα που θέλει να επιβάλει παναφρικανικό νόμισμα πρέπει να καταστραφεί.

 Αυτό έκαναν και σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ…για διαιώνιση της δυτικής αυτοκρατορίας. Πίσω από το προπέτασμα του εκδημοκρατισμού και των Ανθρω.Δικαιωμάτων υποκρύπτεται η στρατηγική κατακερματισμού της Αφρικής για να βασιλέψουν οι δυτικοί άλλους τόσους αιώνες.

 Οι λαοί να μην λαθέψουν από αυτούς που δεν σέβονται τη δημοκρατία στις ίδιες τους τις χώρες που οργανώνουν εμφυλίους και εθνοκαθάρσεις κι αυτοκαταστροφές για να επαναπλασαριστούν ως κυρίαρχοι… (reseauinternational.net 18/4/23)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου