Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;...

ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Ενώ ο ελληνικός λαός καθημερινά χειμάζεται, από τη μεγάλη ακρίβεια, με υπεύθυνη την  κυβέρνηση της ΝΔ και παρατηρεί με οργή τα επικοινωνιακά της τεχνάσματά της  προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της για το έγκλημα στα Τέμπη παρακολουθούμε με λύπη να υφίσταται κατακερματισμός των πατριωτικών δυνάμεων με ορθόδοξα χαρακτηριστικά! 

Έτσι, σχηματίζονται πατριωτικά κόμματα,  με προέδρους που εμφορούνται από αρχηγικές βλέψεις, με ελάχιστες όμως  πιθανότητες εκλογικής επιτυχίας. Αυτό βέβαια δεν είναι διόλου περίεργο καθότι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Έλληνα είναι η φιλαρχία. 

Όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός που παρατηρεί να εκδηλώνονται η  πανσπερμία των κινήσεων αυτών να απογοητεύεται και να καταφεύγει στις ήδη αποτυχημένες πολιτικές κινήσεις, είτε να απέχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τις εκλογές. 

Έτσι, το εκλογικό αποτέλεσμα και το ποιος θα μας διαφεντεύει καθορίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από την ψήφο του εσμού των κομματικών  στρατών, βολεμένων ή ευελπιστούντων να βολευτούν, των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων!

 Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη οι πατριωτικές  πολιτικές κινήσεις  και υπεύθυνοι των άνω πολιτικών κινήσεων να προσπαθήσουν να  παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους, που δεν είναι ουσιαστικές, αντιθέτως έχουν πολλά κοινά στοιχεία, οράματα και ιδέες και να ομονοήσουν!  Δηλαδή πρέπει οι αρχηγοί αυτών των πατριωτικών κινήσεων  να αποδείξουν  εμπράκτως ότι ενδιαφέρονται για το κοινό εθνικό συμφέρον εγκαταλείποντας τις αρχηγικές τους βλέψεις! 

Οι καιροί ου μενετοί!

Επιβάλλεται, σε αυτό το ζοφερό για την πατρίδα μας περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι επαγγελματίες πολιτικοί που ενδιαφέρονται κυρίως για την εξυπηρέτηση των ατομικών τους συμφερόντων νεμόμενοι την εξουσία κρίνεται επιβεβλημένη η συσπείρωση  των πατριωτικών πολιτικών, ώστε να κατέλθουν από κοινού στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας δημιουργώντας προσδοκίες εθνικές ανάνηψης και ευημερίας του ελληνικού λαού!

Eν κατακλείδι, πρέπει να έχουν κατά νου οι πρόεδροι και τα στελέχη που απαρτίζουν αυτές τις πατριωτικές δυνάμεις ότι η ισχύς εν τη ενώσει όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και να μην πέσουν στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε εξυπηρετώντας την υπάρχουσα καθεστηκυία πολιτική  τάξη (κυρίως τη ΝΔ) που επιθυμεί τον κατακερματισμό των πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων απομυζώντας τον Έλληνα και σκοτώνοντας  τα όνειρά του.


Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος-διεθνολόγος

MSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εmail: theofanis28@gmail.com


Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στους αποθανόντες μητέρα μου Μίρκα, πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, προπαππούδες μου Ιωάννη, ιερέα Δημήτριο, Σπυρίδωνα, Θωμά και Αθανάσιο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, προγιαγιάδες μου Βασιλική, Φωτεινή, Ευανθία, και Μαρία, στους αποθανόντες θείους μου Ευάγγελο, Δημήτριο και Γεώργιο. 

Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες συγγενείς μου Παναγιώτη, Ευάγγελο, Ευαγγελία, Αριστείδη,  Αντώνιο, Κωνσταντίνο, Ουρανία, Χαράλαμπο, Άγγελο, Γέώργιο, Αθανάσιο, Παρασκευή, Φανή, Μαρία, Απόστολο, Λεωνίδα, Αριστείδη, στον αποθανόντα πνευματικό μου πατήρ Στέφανο στους αποθανόντες φίλους και φίλες μου Ιωάννη, Ιωάννη, Αδάμο, Νικηφόρο, Διονυσία, Άννα και Σοφία, στην αποθανούσα θεία μου Ηλιάδα, στους αποθανόντες συγγενείς και φίλους μου, καθώς και πάππου προς πάππου! 

Τέλος, το αφιερώνω στους ζώντες αδερφή μου Ινώ, πνευματικό μου Ανάργυρο, τους ιερείς Ανάργυρο, Δημήτριο, Χρήστο και Γεώργιο, ξαδέρφους μου Δημήτριο και Βασίλειο, θεία μου Χάιδω, θείο μου Δημήτριο, ξαδέρφες Χριστίνα, Στυλιανή και Ελένη  τους φίλους μου Βασίλη και Γεώργιο, καθώς και την φίλη μου Πολυξένη!

Όποιος ιερέας ή Μητροπολίτης διαβάσει το παρόν Υ.Γ. θα τον παρακαλούσα, αν μπορεί, να μνημονεύει τα παραπάνω ονόματα- ιδίως των κεκοιμημένων- στην Ιερά Προσκομιδή, καθότι οι ψυχές αποκομίζουν μεγάλη ωφέλεια!


4 σχόλια:

  1. ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΕ ΚΑI MSc .ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΤΕΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ή ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γραφτους στα σαρανταλυτουργα να τους διορθοσει ο θεος. αφου ξερεις το κολπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την κυβέρνηση αγαπητοί μου δεν την "βγάζουν" αυτοί που ψηφίζουν, αλλά αυτοί που μετράνε τις ψήφους. Ψηφίστε ο,τι θέλετε, αρκεί να..ψηφίσετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε αρθρογράφε, τι θα πει με ορθόδοξα χαρακτηριστικά; Δηλαδή μπασταρδέ ορθόδοξο; Για να είναι κάτι ορθόδοξο πρέπει να είναι στο 100%. Αλλιώς κλάφρα Χαράλαμπες ή μάλλον κλάφτα Θεοφάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή