Σάββατο 15 Απριλίου 2023

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ!!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΗ!!!ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ: «ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΡΙΜΥ ΔΙΩΓΜΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ»!


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΗ!!!!τήν Ἐκκλησίαν τήν «οὖσαν» ἐν Ἱεροσολύμοις, ἡ ὁποία ἀπό τοῦ κενοῦ καί ὀλβίου Τάφου, τῆς πηγῆς τῆς Ἀναστάσεως, διωκομένη ἀπ’ ἀρχῆς, δριμέως δέ προσφάτως” σε αυτή την αποστροφή του λόγου από το MHNYMA TOY ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Γ΄ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2023 912/4/23) που μιλάει για δριμύ πρόσφατο διωγμό της Εκκλησίας Ιεροσολύμων εμπεριέχεται το όλο επιθετικό κλίμα κατά χριστιανών που διαμορφώνεται και επιχειρείται στο Ισραήλ.

 Έκλεισαν τους χριστιανούς απέξω για 2 χρόνια με πρόσχημα το covid19 και τώρα επιχειρούν και πάλι να τους πετάξουν έξω με βάση ψευδή στοιχεία για στατικότατα κτιρίου του Ναού Αναστάσεως..

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα καταγγέλλει τους υπερβολικούς και αδικαιολόγητους περιορισμούς από την ισραηλινή κυβέρνηση στο δικαίωμα των Χριστιανών να συμμετάσχουν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός την παραμονή του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής του status quo των Εκκλησιών σχετικά με την επιβολή αδικαιολόγητων περιορισμών συμμετοχής στις τελετές του Μεγάλου Σαββάτου από την ισραηλινή αστυνομία

12/04/2023

Δήλωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής – Ιερουσαλήμ:

Ο εορτασμός μιας από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τελετουργίες του Χριστιανισμού – του Μεγάλου Σαββάτου – θα περιοριστεί αδικαιολόγητα από την ισραηλινή αστυνομία….

Θέτουν αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο περισσότερους από πέρυσι. Αυτοί οι περιορισμοί θα περιορίσουν την πρόσβαση στο Ναό του Πανάγιου Τάφου και στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

”Οι δηλώσεις που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία, χθες και σήμερα, σχετικά με την τελετή του Αγίου Φωτός, είναι ανακριβείς. Αποτελούν πλήρη παραποίηση των γεγονότων και της ξεκάθαρης θέσης μας.

Η απόδοση των περιορισμών, που έχει επιβάλει η Αστυνομία στην Τελετή του Αγίου Φωτός, στη συμβουλή ενός λεγόμενου μηχανικού ασφαλείας που συνδέεται με την εκκλησία είναι κατηγορηματικά άστοχη και ψευδής. Αυτός ο μηχανικός δεν ανατέθηκε ή εξουσιοδοτήθηκε να συντάξει καμία έκθεση σχετικά με αυτό το θέμα. 

Επιπλέον, μόλις ήρθαν στο φως αυτές οι υποτιθέμενες επιστολές γνώμης, γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι αυτός ο μηχανικός δήλωσε προηγουμένως πολύ διαφορετικά στοιχεία σχετικά με την ασφαλή λατρεία στην Τελετή του Αγίου Φωτός, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την έκθεσή του κατόπιν αιτήματος της Ισραηλινής Αστυνομίας, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί. με τους περιορισμούς τους, και στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκ νέου τα προηγούμενα στοιχεία για άλλη μια φορά. 

Αυτό, δυστυχώς, αποδεικνύει σύγκρουση συμφερόντων και έλλειψη καλής πίστης επαγγελματισμού από την πλευρά του και απώλεια εμπιστοσύνης στις απόψεις του. Τέτοιες αποκλίσεις και διαφορές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως αρχή σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό.

Μόλις αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι παρήγαγε μια τέτοια διεκδικούμενη γνώμη, το Πατριαρχείο μέσω των νόμιμων εκπροσώπων του, έστειλε επίσημη γραπτή ειδοποίηση στις 10 Απριλίου 2023 στην Αστυνομία, απορρίπτοντας όλες αυτές τις απόψεις και κάθε επίκληση σε αυτές.

Με αυτό το ξεκαθάρισμα, επιβεβαιώνουμε και πάλι την επίσημη θέση μας μέσω των δύο δηλώσεων που έγιναν στις 09 Απριλίου και 12 Απριλίου 2023. 

Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την Τελετή του Αγίου Φωτός και την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού με πιστούς και προσκυνητές από κοντά και μέχρι τώρα, όπως το κάναμε με ασφάλεια εδώ και σχεδόν δύο χιλιετίες.”

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Ιορδανίας προειδοποίησε κατά του Ισραήλ να επιβάλει περιορισμούς που περιορίζουν την πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και μειώνοντας τον αριθμό εκείνων που γιορτάζουν το Μεγάλο Σάββατο.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου, Πρέσβης Sinan Al-Majali, δήλωσε σε δήλωση σήμερα (Πέμπτη) ότι όλα τα ισραηλινά μέτρα αποσκοπούν στον περιορισμό του δικαιώματος των Χριστιανών σε ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου το (Σάββατο) για να ασκηθούν. οι θρησκευτικές τους τελετουργίες απορρίπτονται και καταδικάζονται.

Ο Al-Majali τόνισε ότι το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, πρέπει να σεβαστεί το ιστορικό και νομικό status quo στην Ιερουσαλήμ και τις αγιότητες της και να σταματήσει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά των χριστιανών της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και να απέχει από κάθε μέτρο που θα έθιγε την ελευθερία της λατρείας στην τους ιερούς τόπους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ιορδανία, και με βάση την ιστορική κηδεμονία των Χασεμιτών στους ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, θα συνεχίσει με όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αγιοτήτων και τη διατήρηση του ιστορικού και νομικού καθεστώτος της πόλης της Ιερουσαλήμ ως κλειδί. στην ειρήνη και σύμβολο ανεκτικότητας και αρμονίας.

Η Ιορδανία εποπτεύει τη διαχείριση των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία Ιορδανίας-Ισραήλ που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών το 1994.

Και οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν αυστηρούς φραγμούς σε όλη την Παλιά Πόλη πέρυσι, εμποδίζοντας τους προσκυνητές και τις εκκλησίες να παρακολουθήσουν τις τελετές του Μεγάλου Σαββάτου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και στερώντας τους το δικαίωμά τους στη λατρεία, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Statco της Εκκλησίας. στην Ιερουσαλήμ, σήμερα, που ανέφερε ότι οι εκκλησίες βαφτίζονται Κάθε χρόνο, πρέπει να συντονίζεται με τις αρχές κατοχής για την πορεία των τελετουργιών για να διασφαλιστεί ότι θα οργανωθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα, εξηγώντας ότι φέτος, μετά από πολλές προσπάθειες, ήταν αδυνατώντας να συντονιστεί με τις ισραηλινές αρχές, που θέλουν να επιβάλουν περισσότερους αδικαιολόγητους και πρωτόγνωρους περιορισμούς στην άφιξη Χριστιανών από πέρυσι.

Στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετές που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο

Η Ιορδανία αντέδρασε η Ελλάδα;5 σχόλια:

 1. H ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… της Μεγάλης Εβδομάδας ....Δεν τον σταύρωσαν μόνο οι αρχιερείς τον σταύρωσαν και….. οι θεολόγοι!

  Δεν τον σταύρωσαν μόνο οι αρχιερείς τον σταύρωσαν και οι θεολόγοι οι εξηγητές των γραφών οι ραβίνοι οι νομοδιδάκαλοι οι ερμηνευτές του νόμου και της Γραφής οι σχολαστικιστές … Είχαν όλες τις προφητείες όλα τα σημεία διατυπωμένα αλλά αστόχησαν…”ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών και απεκάλυψας αυτά νηπίοις”.

  Παρερμήνευσαν….ξαστόχησαν πνευματικά…και τελικά αλφάδιασαν το σταυρό…Το γράμμα σκοτώνει….

  γι αυτό ”ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον”…

  dimpenews.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί οι Φαρισαίοι λύσσαξαν να σκοτώσουν τον Ιησού – Χριστό και μάλιστα, με ατιμωτικό

  τρόπο ως κοινό εγκληματία? Τί ήταν αυτό το τόσο φρικτό που έκανε ώστε να τον θεωρούν
  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ??
  Προς τι τέτοιο πείσμα και επιμονή να τον θανατώσουν άρων άρων??

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χριστός δεν ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, όπως επίσης σίγουρο
  είναι, πως μόνο καλό έκανε και δεν έκανε τίποτα κακό…!!!!
  Άρα για ποιόν λόγο οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τον φθονούσαν τόσο πολύ και έτρεξαν
  στον Πιλάτο για να τον καταδικάσει αυτός σε θάνατο μιας και αυτοί δεν μπορούσαν
  γιατί δεν είχαν τέτοια αρμοδιότητα???
  Τί ήταν αυτό που τον έκανε τόσο ΜΙΣΗΤΟ στους Αρχιερείς???
  Ποια ήταν η αιτία, ώστε μέσα σε ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ από όταν μπήκε στα Ιεροσόλυμα να τον
  σκοτώσουν???
  Γιατί τον καταδίκασαν με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασίες??
  Τό ένα που τους προβλημάτισε εξ αρχής ήταν η καταγωγή του από την Γαλιλαία …γιατί
  φυσικά δεν μπορούσαν να δεχτούν ως Μεσσία τους έναν που δεν είχε Ισραηλίτικη
  καταγωγή, αλλά προερχόταν από την Γαλιλαία των ΕΘΝΩΝ..!!!
  Το δεύτερο και ουσιαστικότερο ήταν ότι ο Χριστός ΑΝΕΤΡΕΨΕ τον ΔΙΑΚΑΗ τους ΠΟΘΟ
  για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ..!!!!!! Αυτή ήταν και η αιτία που τους ΕΞΟΡΓΙΣΕ τόσο
  και τους έκανε να ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ στην κυριολεξία…!!!!
  Διότι ο Ιησούς Χριστός με δυο λόγια απλά και κατανοητά, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ την Παλαιά Διαθήκη
  ότι δηλαδή είναι οι Ισραηλίτες ΕΚΛΕΚΤΟΙ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ (που θα τους ΑΝΗΚΟΥΝ τα πάντα
  και όλοι οι άλλοι θα είναι δούλοι τους) και έκανε την ΚΑΙΝΗ, την Καινούρια Διαθήκη, όπου όλοι
  οι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού, δηλαδή ΙΣΟΙ και δεν είναι κάποιος, πιο ιδιαίτερος από τους
  άλλους, ώστε να κάθεται πάνω στον σβέρκο των υπολοίπων, όπως επίσης πως εκλεκτός και
  ΑΡΕΣΤΟΣ στον ΘΕΟ δεν είναι αυτός, που ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑ, αλλά αυτός που ζεί με
  ΑΡΕΤΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ και ΑΓΑΠΗ για τον πλησίον του.
  Υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν να ζήσει??
  Υπήρχε περίπτωση να μην τον θεωρήσουν Εγκληματία και ΒΛΑΣΦΗΜΟ???
  Διότι ο δικός τους ο Μεσσίας θέλει και τάζει ΑΡΓΥΡΙΑ και ΧΡΥΣΑ..
  Κάνει διακρίσεις, μεροληπτεί και εγκληματεί…!!
  Οπότε ο Ιησούς εφόσον κήρυττε τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ από αυτά .. που πρέσβευε ο θεός τους, σίγουρα
  ήταν για τους Φαρισαίους, ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, διότι έβαζε φωτιά
  στα ΑΝΙΕΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ τους, για να κυριαρχήσουν σε όλο τον ΠΛΑΝΗΤΗ..!!

  Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κρατιόντουσαν και θέλαν όχι μόνο να Τον σκοτώσουν
  αλλά και να Τον εξαφανίσουν και να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ την ΥΠΑΡΞΗ Του όσο πιο γρήγορα
  γινόταν..!!!

  ΙΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πιο μπουρδα δεν γινετε απο μια εμμονικη διεστραμενη αντιχριστη, που δεν ξερει που πανε τα 4. αηδιες που κατεβαζει απο τη κουτρα της και δεν εχουν καμια βαση πουθενα. μορη καριολα, που καταργησε τη παλαια διαθηκη ο χριστος. πιο διαβολισμενη δεν γινεται και μαλιστα μεσα στη μεγαλη βδομαδα, οπως κανουν ολοι οι αντιχριστοι. τραβα στη τρικλοποδια να γραφεις αυτες τις μπουρδες. εδω ειναι ορθοδοξο μπλογκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή