Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΛΙΒΥΟΠΟΙΗΣΗ..ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΟΥΣ….

H ΡΩΣΙΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΔΥΣΗ ΓΙΑ Ν΄ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ!
2 ΒΙΝΤΕΟ


 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ RSF ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ 2021 ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ!


Το 2020 η Ρωσία και το Σουδάν υπέγραψαν μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας ρώσικης ναυτικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα. Προβλεπόταν ότι αυτή η βάση θα γινόταν η δεύτερη βάση του ρώσικου στόλου στο εξωτερικό μετά από αυτήν της Ταρτούς στη Συρία.

Ένα χρόνο αργότερα το Σουδάν αποφάσισε να διαπραγματευθεί τη συμφωνία και να διαπραγματευθεί νέους όρους με πρωτοβουλία του στρατηγού Mohamed Hamdan Dagalo/Hemeti αρχηγού των RSF που όλως τυχαίως είναι κι αυτός που βύθισε στο χάος το Σουδάν με απόπειρα πραξικοπήματος. Επομένως είναι αμερικανοκίνητος σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Αναγκάστηκαν να φτάσουν εκεί γιατί προχώρησε η συμφωνία για τη βάση στις 9 Φεβρουαρίου 2023 με την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergueï Lavrov στο Χαρτούμ.

Σύμφωνα με τους σουδανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους η χώρα απέμενε να σχηματίσει «μια πολιτική κυβέρνηση και ένα νομοθετικό σώμα» για να επικυρώσει τη συμφωνία και να επιτρέψει την έναρξη ισχύος της. 

Αυτό το πραξικόπημα οπότε ήρθε για να διακόψει αυτή τη διαδικασία μια και επίκειται η μετάβαση και η επικύρωση συμφωνίας.

Και το μπουρλότο για λογαριασμό Δύσης έβαλε ο Mohamed Hamdan Dagalo/Hemeti αρχηγός των RSF που ήταν κι ο πρώτος που εξέφρασε αυτή την πρωτοβουλία αναθεώρησης της βάσης το 2021 και όλως τυχαίως είναι κι αυτός που βύθισε στο χάος το Σουδάν με απόπειρα πραξικοπήματος.


Κρίση στο Σουδάν. Η Ρωσία θα είναι ο αληθινός στόχος σε αυτό τον πόλεμο, των θανατηφόρων εντάσεων που διαδραματίζονται στο Σουδάν καθώς η Δύση επιχειρεί να εμποδίσει την εγκατάσταση ρώσικου στρατού εκεί.Οι ταραχές ενορχηστρώθηκαν από την Δύση για να αποτρέψουν την εγκατάσταση ρώσικου στρατού στην περιοχή, στην πραγματικότητα η δημιουργία της ρώσικης ναυτικής βάσης σε αυτή την πόλη δημιουργεί αβεβαιότητα κι ανησυχία στη Δύση.

Σύμφωνα με πηγές η κατάσταση εν βρασμώ. Το Σουδάν είναι ασταθές κι είναι δύσκολο να ξέρουμε ποιός θα κερδίσει ο στρατός ή οι ειδικές δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης επίσης ένας νέος εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει. Τα 2 μέρη είναι σε διαφωνία και οι πολιτικοί οι στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν τι θα γίνει.


Το 2020 η Ρωσία και το Σουδάν υπέγραψαν μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας ρώσικης ναυτικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα. Προβλεπόταν ότι αυτή η βάση θα γινόταν η δεύτερη βάση του ρώσικου στόλου στο εξωτερικό μετά από αυτήν της Ταρτούς στη Συρία. 

Βέβαια ένα χρόνο αργότερα το Σουδάν αποφάσισε να διαπραγματευθεί τη συμφωνία και να διαπραγματευθεί νέους όρους αυτό το οποίο έκανε ο στρατηγός Mohamed Hamdan Dagalo/Hemeti αρχηγός των RSF ήταν ο πρώτος που εξέφρασε αυτή την πρωτοβουλία και όλως τυχαίως είναι κι αυτός που βύθισε στο χάος το Σουδάν με απόπειρα πραξικοπήματος).

 Οι αρχές του Σουδάν διαβεβαίωσαν ότι η Ρωσία θα έχει μια ναυτική βάση στην Ερυθρά Θάλασσα παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ.

 Από τότε μια ένοπλη διαμάχη ξέσπασε στη χώρα. Ακόμη κι αν δεν υπήρξε καμιά άμεση επιβεβαίωση για την άμεση συσχέτιση της με τη ρώσικη ναυτική βάση είναι δύσκολο να μην δούμε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Στην πραγματικότητα η εξέγερση οδηγείται από τον που εκθείασε την αναθεώρηση της κούρσας για την παρουσία των Ρώσων ναυτών στην περιοχή. Στο φόντο αυτής της αστάθειας στις 15/4/23 ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ στρατού και FS Η κατάσταση παραμένει ασταθής κι απρόβλεπτη. Η Δύση θ΄αποπειραθεί να εκδιώξει τη Ρωσία και να αποτρέψει την εγκατάσταση της στην περιοχή.

Λιβυοποίηση..του Σουδάν από Δυτικούς..

Το τοπίο ξεκαθαρίζει και εδώ η Ρωσία είναι με κράτος Σουδάν και τακτικό στρατό και οι Δυτικοί με παραστρατιωτικούς που έκαναν και απόπειρα πραξικοπήματος και βυθίζουν χώρα σε εμφύλιο .. για να μην γίνει η αφρικανική Ταρτούς.

Ο στρατός οδηγεί περισσότερες ενισχύσεις στο Χαρτούμ την πρωτεύουσα..σύμφωνα με εκπρόσωπο του στο Al-Arabiya : οι RSF επιτέθηκαν στο διοικητήριο του στρατού με την αρχή της προγηθείσας εκεχειρίας. 

Δεν δεχόμαστε καμία μεσολάβηση που εμποδίζει την αντιμετώπιση των ανταρτών. Η κρίση είναι με τον Hamidti και τον αδελφό του, όχι με τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης .Οι ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν έναν σύνθετο αστικό πόλεμο και το αντιμετωπίζουμε σύμφωνα με το νόμο.

Δεύτερο συριακό εμφύλιο έκαναν οι Αμερικάνοι στο Σουδάν για να μην γίνει η αφρικανική Ταρτούς ναυτική βάση.Υποκίνησαν τον Mohamed Hamdan Dagalo/Hemeti και τους RFS. Και αφού πέτυχαν το διαίρει και βασίλευε οι ΗΠΑ κάνουν τώρα τους ειρηνοποιούς και με πρωτοβουλία Μπλίνκεν καθορίστηκε 24ωρη εκεχειρία. όλα έγιναν για να ξαναγίνουν και πάλι ρυθμιστές οι ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Ιατρών του Σουδάν επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων στο Σουδάν ανήλθε στους 144 και η ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «ο αριθμός των τραυματιών αμάχων και στρατιωτών ανήλθε σε 1409».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου