Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ...


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ



Μετάφραση: Απολλόδωρος


Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να είχε το 2022 το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ (τουλάχιστον, σύμφωνα με τα συχνά προσαρμοσμένα στοιχεία του Met Office), αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο η θερμοκρασία παραμένει σταθερή εδώ και 100 μήνες, από το 2014.

Ο Christopher Monckton γράφει για τα ενοχλητικά δεδομένα στο Watts Up With That?

Ο κρύος καιρός και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τον περασμένο μήνα φαίνεται ότι είχε την επίδρασή του στη θερμοκρασία, η οποία έπεσε απότομα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, επιμηκύνοντας τη Νέα Παύση σε οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες, όπως μετρήθηκε από τους δορυφόρους που σχεδίασαν, κατασκεύασαν και λειτούργησαν ο Dr. Roy Spencer και ο Dr. John Christy στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville.



Το γράφημα δείχνει την τάση γραμμικής παλινδρόμησης ελαχίστων τετραγώνων στις μηνιαίες μέσες παγκόσμιες ανωμαλίες της κατώτερης τροπόσφαιρας.

Η µέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων προτάθηκε από τον καθηγητή Jones του Πανεπιστηµίου της Ανατολικής Αγγλίας ως µια λογική µέθοδος απεικόνισης της τάσης σε στοχαστικά δεδοµένα θερµοκρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το γράφημα της παύσης δεν αποτελεί πρόβλεψη: απλώς αναφέρει τη μεγαλύτερη περίοδο, από το παρόν, κατά την οποία η τάση της θερμοκρασίας δεν είναι θετική.

Όπως πάντα, εδώ είναι το πλήρες 45ετές σύνολο δεδομένων UAH από τον Δεκέμβριο του 1978 έως τον Δεκέμβριο του 2022, που δείχνει μια καθόλου δραματική τάση παγκόσμιας θέρμανσης που ισοδυναμεί με μόλις 0,134°C ανά δεκαετία:



Με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να σκαρφαλώνουν όλο και πιο ψηλά, η έλλειψη θέρμανσης για σχεδόν μια δεκαετία δεν εμπνέει ακριβώς εμπιστοσύνη στα μοντέλα που ισχυρίζονται ότι το CO2 είναι το κουμπί ελέγχου του κλίματος που κρατά τη θερμοκρασία όλο και πιο ψηλά.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου