Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ...


 Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ
2 ΒΙΝΤΕΟ


 Brandon Smith via Alt-Market 
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Καθώς όλο και περισσότεροι συγγραφείς αποκαλούν την ατζέντα της Τεχνοκρατίας ως διεστραμμένη και σατανική, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να την απορρίψει συλλήβδην, όπως έκαναν οι Αμερικανοί κατά τη δεκαετία του 1940. 

Εκείνοι οι Αμερικανοί αναγνώρισαν ότι η Τεχνοκρατία θα κατέστρεφε τα οικονομικά και κοινωνικά μας συστήματα. Σήμερα, ωστόσο, η Τεχνοκρατία είναι παγκόσμια και δεν περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Αμερική. ⁃ TN Editor

Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπω μια ενδιαφέρουσα αφηγηματική πλάνη να πωλείται στο ευρύ κοινό όταν πρόκειται για τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών. 

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και άλλοι προτείνουν πλέον ανοιχτά ότι είναι στην πραγματικότητα εντάξει να αντιτίθεται κανείς σε ορισμένες πτυχές ομάδων όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σας δίνουν την άδεια να ανησυχείτε, απλά μην τολμήσετε να το αποκαλέσετε συνωμοσία.

Αυτή η προπαγάνδα είναι μια απόκλιση από τις άθλιες αρνήσεις που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στο Κίνημα της Ελευθερίας την τελευταία δεκαετία ή και περισσότερο. Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τη συνήθη γνωστική ασυμφωνία - 

Οι ισχυρισμοί ότι οι παγκοσμιοποιητικές ομάδες "απλά κάθονται και μιλούν για βαρετά οικονομικά θέματα" και τίποτα από όσα κάνουν δεν έχει καμία σχέση με την παγκόσμια πολιτική ή την καθημερινή σας ζωή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μας είπαν ακόμη και ότι αυτές οι ομάδες ελίτ "δεν υπάρχουν".

Τώρα, τα μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ότι ναι, ίσως οι παγκοσμιοποιητές έχουν κάτι περισσότερο από μια μικρή επιρροή στις κυβερνήσεις, τις κοινωνικές πολιτικές και τα οικονομικά αποτελέσματα. Αλλά, αυτό που δεν αρέσει στα mainstream είναι ο ισχυρισμός ότι οι παγκοσμιοποιητές έχουν κακόβουλες ή αυταρχικές προθέσεις. Αυτό είναι απλά τρελή κουβέντα με καπέλο από αλουμινόχαρτο, σωστά;

Ο λόγος για την αλλαγή του αφηγήματος είναι προφανής. Πάρα πολλοί άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της πραγματικής ατζέντας των παγκοσμιοποιητών σε δράση κατά τη διάρκεια των πανδημικών αποκλεισμών και τώρα βλέπουν τη συνωμοσία ως αυτό που είναι. 

Οι παγκοσμιοποιητές, με τη σειρά τους, φαίνεται να σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι αντιδρούσαν στις εντολές και οι αρνήσεις συμμόρφωσης ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερες από ό,τι περίμεναν. 

Προσπαθούν ακόμα να προωθήσουν το δικό τους εμπορικό σήμα του covid-ικού φόβου, αλλά η γάτα έχει βγει από το σακί τώρα.

Απέτυχαν να πετύχουν αυτό που ήθελαν στη Δύση, που ήταν μια αέναη ιατρική τυραννία κινεζικού τύπου με διαβατήρια εμβολίων ως κανόνα. Έτσι, η στρατηγική των παγκοσμιοποιητών έχει αλλάξει και προσπαθούν να προσαρμοστούν. Παραδέχονται ένα ορισμένο επίπεδο επιρροής, αλλά προσποιούνται ότι είναι καλοπροαίρετοι ή αδιάφοροι.

Η απάντηση σε αυτό το ψέμα είναι σχετικά απλή. Θα μπορούσα να επισημάνω πώς ο Klaus Schwab του WEF απολάμβανε τη συγκίνηση του αρχικού ξεσπάσματος της πανδημίας και δήλωνε ότι ο κοβιδισμός ήταν η τέλεια "ευκαιρία" για να ξεκινήσει αυτό που το WEF αποκαλεί "Μεγάλη Επαναφορά".

Θα μπορούσα επίσης να επισημάνω ότι το όραμα του Klaus Schwab για την Επαναφορά, αυτό που αποκαλεί "4η Βιομηχανική Επανάσταση", είναι ένας αληθινός εφιαλτικός κόσμος στον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη ελέγχει τα πάντα, η κοινωνία συμπυκνώνεται σε ψηφιακούς θύλακες που ονομάζονται "έξυπνες πόλεις" και οι άνθρωποι καταπιέζονται από τη φορολογία άνθρακα. 

Θα μπορούσα να επισημάνω ότι το WEF υποστηρίζει ενεργά την ιδέα της "Κοινόχρηστης Οικονομίας" στην οποία "δεν θα σας ανήκει τίποτα, δεν θα έχετε ιδιωτική ζωή" και υποτίθεται ότι θα είστε ευτυχισμένοι γι' αυτό, αλλά μόνο επειδή δεν θα έχετε άλλη επιλογή.

Αυτό για το οποίο πραγματικά θέλω να μιλήσω, ωστόσο, είναι η διαδικασία με την οποία οι ελίτ ελπίζουν να επιτύχουν τη δυστοπική εποχή τους, καθώς και η παγκοσμιοποιητική νοοτροπία που προσφέρεται για τη φρίκη της τεχνοκρατίας. 

Η κοινή αφελής παραδοχή μεταξύ των σκεπτικιστών της συνωμοσίας είναι ότι οι παγκοσμιοποιητές είναι κανονικά ανθρώπινα όντα με τις ίδιες ορμές και περιορισμένες επιθυμίες με τους υπόλοιπους από εμάς. Μπορεί να έχουν κάποια δύναμη, αλλά τα παγκόσμια γεγονότα εξακολουθούν να είναι τυχαία και σίγουρα όχι ελεγχόμενα.

Αυτό είναι μια πλάνη. Οι παγκοσμιοποιητές δεν είναι σαν εμάς. Δεν είναι άνθρωποι. Ή, θα έπρεπε να πω, περιφρονούν την ανθρωπότητα και επιδιώκουν να την καταργήσουν. Και, εξαιτίας αυτού, έχουν εντελώς διαφορετικές φιλοδοξίες σε σχέση με την πλειοψηφία από εμάς, οι οποίες περιλαμβάνουν φιλοδοξίες κυριαρχίας.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με φυσιολογικούς ανθρώπους με συνείδηση, ηθική ή ενσυναίσθηση. Η συμπεριφορά τους μοιάζει πολύ περισσότερο με ψυχοπαθείς και κοινωνιοπαθείς ανώτερης λειτουργίας παρά με τον καθημερινό άνθρωπο του δρόμου. 

Το είδαμε αυτό σε πλήρη επίδειξη κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών των κοβίδων και των φαύλων προσπαθειών να επιβληθούν διαβατήρια εμβολίων- οι πράξεις τους προδίδουν το μακροχρόνιο παιχνίδι τους.

Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας και συμμετέχουσας στο WEF, Jacinda Ardern, πριν από ένα χρόνο. Παραδέχεται την εσκεμμένη τακτική της δημιουργίας ενός ταξικού συστήματος δύο ταχυτήτων στη χώρα της με βάση την κατάσταση εμβολιασμού. Δεν υπάρχει καμία τύψη ή ενοχή στη συμπεριφορά της, είναι περήφανη για τη λήψη τέτοιων αυταρχικών μέτρων παρά τις πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι εντολές είναι αναποτελεσματικές.



Πέρα όμως από την κοβιδική απάντηση, προτείνω στους ανθρώπους που αρνούνται την παγκοσμιοποιημένη συνωμοσία να κάνουν μια βαθύτερη βουτιά στις φιλοσοφικές ρίζες οργανώσεων όπως το WEF. Ολόκληρη η ιδεολογία τους μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: φουτουρισμός και θεότητα.

Ο φουτουρισμός είναι ένα ιδεολογικό κίνημα που πιστεύει ότι όλες οι "νέες" καινοτομίες, κοινωνικές ή τεχνολογικές, πρέπει να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα υπάρχοντα συστήματα για χάρη της προόδου. 

Πιστεύουν ότι όλοι οι παλιοί τρόποι σκέψης, συμπεριλαμβανομένων των εννοιών των αρχών, της κληρονομιάς, των συστημάτων θρησκευτικών πεποιθήσεων, των κωδίκων συμπεριφοράς κ.λπ. είναι δεκανίκια που κρατούν την ανθρωπότητα πίσω από το μεγαλείο.

Ποιο είναι όμως το μεγαλείο που αναζητούν οι φουτουριστές; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θέλουν τη θεότητα. Μια εποχή στην οποία ο φυσικός κόσμος και η ανθρώπινη βούληση θα είναι υποδουλωμένα από τα χέρια λίγων και εκλεκτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα - Η παρακάτω παρουσίαση από το 2018 από τον "γκουρού" του WEF Yuval Harari για το μέλλον της ανθρωπότητας όπως το βλέπουν οι παγκοσμιοποιητές:


Τα συμπεράσματα του Harari έχουν τις ρίζες τους σε ελιτίστικες προκαταλήψεις και αγνοούν πολλές ψυχολογικές και κοινωνικές πραγματικότητες, αλλά μπορούμε να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη για μια στιγμή και να εξετάσουμε τη βασική του παραδοχή ότι η ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε δεν θα υπάρχει πια τον επόμενο αιώνα λόγω της "ψηφιακής εξέλιξης" και του "human hacking".

Το θεμέλιο του οράματος του WEF βασίζεται στην ιδέα ότι τα δεδομένα είναι το νέο Άγιο Δισκοπότηρο, η νέα κατάκτηση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχω γράψει εκτενώς στο παρελθόν (δείτε το άρθρο μου ‘Artificial Intelligence: A Secular Look At The Digital Antichrist’ -”Τεχνητή Νοημοσύνη - 

Μια κοσμική ματιά στον ψηφιακό Αντίχριστο”), αλλά είναι καλό να το βλέπουμε να εκφράζεται με τέτοια αλαζονεία από κάποιον σαν τον Harari, επειδή είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη - Οι παγκοσμιοποιητές πιστεύουν ότι πρόκειται να οικοδομήσουν μια εντελώς συγκεντρωτική οικονομία και κοινωνία που θα βασίζεται στα ανθρώπινα δεδομένα και όχι στην παραγωγή. 

Με άλλα λόγια, ΕΣΕΙΣ θα γίνετε το προϊόν. Ο μέσος πολίτης, οι σκέψεις σας και οι συμπεριφορές σας, θα γίνουν το εμπόρευμα.

Οι παγκοσμιοποιητές πιστεύουν επίσης ότι τα δεδομένα είναι πιο πολύτιμα επειδή μπορούν να αξιοποιηθούν για να ελέγχουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων, να χακάρουν το σώμα και το μυαλό προκειμένου να δημιουργήσουν ανθρώπινες μαριονέτες ή να δημιουργήσουν υπερ-όντα. 

Ονειρεύονται να γίνουν μικροί θεοί με παντοδύναμη γνώση. Ο Yuval μάλιστα διακηρύσσει με υπερηφάνεια ότι ο ευφυής σχεδιασμός δεν θα είναι πλέον το βασίλειο του Θεού στον ουρανό, αλλά του νέου ψηφιοποιημένου ανθρώπου.

Ενώ ο Harari αποδίδει τα εύσημα στη "δημοκρατία" έναντι της "ψηφιακής δικτατορίας", συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο συγκεντρωτισμός μπορεί να γίνει το defacto σύστημα διακυβέρνησης. 

Το λέει αυτό όχι επειδή φοβάται τη δικτατορία, αλλά επειδή αυτή ήταν πάντα η πρόθεση του WEF. Ο παγκοσμιοποιητής υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να εμπιστευτούν το μονοπώλιο στην ψηφιακή πηγή και ότι κάποιος πρέπει να παρέμβει για να ρυθμίσει τα δεδομένα- αλλά "ποιος θα το κάνει αυτό;", αναρωτιέται.

Γνωρίζει ήδη την απάντηση. Ο ΟΗΕ, ένα παγκοσμιοποιητικό οικοδόμημα, έχει πει σταθερά ότι θα πρέπει να είναι το διοικητικό όργανο που θα αναλάβει τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης και της ρύθμισης των δεδομένων μέσω της UNESCO. Δηλαδή, ο Harari το παίζει ντροπαλός, ξέρει ότι οι άνθρωποι που θα παρέμβουν για να ελέγξουν τα δεδομένα είναι άνθρωποι σαν κι αυτόν.

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του Harari δεν προτείνει ότι οποιαδήποτε από αυτές τις εξελίξεις θα πρέπει να παρεμποδιστεί ή να σταματήσει. Σε κανένα σημείο δεν προσφέρει την ιδέα ότι η ψηφιοποίηση της ανθρωπότητας είναι λάθος και ότι υπάρχουν άλλοι καλύτεροι τρόποι ζωής. 

Στην πραγματικότητα χλευάζει την ιδέα της "επιστροφής" σε παλιούς τρόπους- μόνο το μέλλον και η Tabula Rasa (λευκή πλάκα) υπόσχονται πολλά για τους παγκοσμιοποιητές, όλα τα άλλα αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά εδώ είναι το θέμα, αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν οι παγκοσμιοποιητές είναι μια φαντασίωση. Οι άνθρωποι δεν είναι αλγόριθμοι, παρά το πόσο πολύ θα ήθελε ο Harari να είναι. Οι άνθρωποι έχουν συνήθειες, ναι, αλλά είναι επίσης απρόβλεπτοι και επιρρεπείς σε ξαφνικές αφυπνίσεις και επιφάνειες τη στιγμή της κρίσης.
Οι ψυχοπαθείς τείνουν να είναι ρομποτικοί άνθρωποι, που ενεργούν παρορμητικά αλλά και πολύ προβλέψιμα. Τους λείπει η φαντασία, η διαίσθηση και η προνοητικότητα, και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οργανώσεις ψυχοπαθών όπως το WEF δίνουν τόσο μεγάλη εμμονική αξία στην τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγόριθμους και την ψυχρή τεχνοκρατική εξέλιξη. 

Δεν βλέπουν τη Shangri-La των δεδομένων τους ως το μέλλον της ανθρωπότητας- το βλέπουν ως ΤΟ μέλλον ΤΟΥΣ - Το μέλλον των μη ανθρώπων, ή των αντι-ανθρώπων, όπως ήταν.


Ποιος θα παράγει όλα τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τις ανάγκες που απαιτούνται σε αυτόν τον γενναίο νέο κόσμο; Λοιπόν, όλοι εμείς, φυσικά. Βέβαια, οι παγκοσμιοποιητές θα δώσουν μεγάλες υποσχέσεις για μια οικονομία παραγωγής που θα καθοδηγείται από ρομπότ και στην οποία οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται πλέον να απασχολούνται σε δουλειές του ποδαριού, αλλά αυτό θα είναι άλλο ένα ψέμμα. 

Θα εξακολουθούν να χρειάζονται ανθρώπους για να φυτεύουν τις καλλιέργειες, να συντηρούν τις υποδομές, να φροντίζουν την παραγωγή, να δίνουν τις μάχες τους για λογαριασμό τους κ.λπ.

Κατά βάθος, μια οικονομία που βασίζεται στα δεδομένα είναι μια οικονομία που εξαρτάται από την ψευδαίσθηση.

Τα δεδομένα είναι αχνά και συχνά χωρίς νόημα, επειδή υπόκεινται στις προκαταλήψεις του ερμηνευτή. Οι αλγόριθμοι μπορούν επίσης να προγραμματιστούν σύμφωνα με τις προκαταλήψεις των μηχανικών. Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς αντικειμενικό στα δεδομένα - όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις των ανθρώπων που τα αναλύουν.

Για παράδειγμα, για να χρησιμοποιήσω το ανέκδοτο του Harari για έναν αλγόριθμο που "ξέρει ότι είσαι γκέι" πριν από σένα- οποιαδήποτε διεστραμμένη ομάδα ανθρώπων θα μπορούσε απλώς να γράψει κώδικα για έναν αλγόριθμο που θα έλεγε στην πλειοψηφία των παιδιών που χειραγωγούνται εύκολα ότι είναι γκέι, ακόμη και όταν δεν είναι. 

Και, αν είσαι αρκετά αφελής ώστε να πιστεύεις ότι ο αλγόριθμος είναι αλάνθαστος, τότε θα μπορούσες να οδηγηθείς να πιστέψεις ότι πολλά ψέματα είναι αληθινά και να πεισθείς να συμπεριφερθείς ενάντια στη φύση σου. Έχετε επιτρέψει σε ένα προκατειλημμένο ψηφιακό φάντασμα να υπαγορεύει την ταυτότητά σας και έχετε καταστήσει τον εαυτό σας "χακάσιμο".

Εν τω μεταξύ, οι ελιτιστές τρέφουν αυταπάτες ότι ξεπερνούν τους θνητούς περιορισμούς τους "χακάροντας" το ανθρώπινο σώμα, καθώς και ότι διαβάζουν το μυαλό των μαζών και προβλέπουν το μέλλον με βάση τις τάσεις των δεδομένων.

 Πρόκειται για μια εμμονή που αγνοεί τις απρόβλεπτες αμοιβές της ανθρώπινης ψυχής, αυτό ακριβώς το στοιχείο της συνείδησης και της φαντασίας που λείπει από τους ψυχοπαθείς. Είναι κάτι που δεν μπορεί να χακαριστεί.

Η νομιμότητα του συστήματος που βασίζεται στα δεδομένα και το χακάρισμα της ανθρωπότητας που φιλοδοξεί να επιτύχει το WEF είναι λιγότερο σημαντική από το τι μπορεί να πείσει τις μάζες. Αν ο μέσος άνθρωπος μπορεί να πειστεί να εμφυτεύσει το κινητό του τηλέφωνο στο κρανίο του στο εγγύς μέλλον, τότε ναι, η ανθρωπότητα μπορεί να γίνει υποτυπώδης υποκλοπή.

Οι αλγόριθμοι θα υποκαταστήσουν τότε τη συνείδηση, την ενσυναίσθηση και τις αρχές. Και, χωρίς αυτά τα πράγματα, όλη η ηθική γίνεται εξ ορισμού σχετική. Το κακό γίνεται καλό και το καλό γίνεται κακό.

Με την ίδια λογική, αν η ανθρωπότητα μπορέσει να πειστεί να αφήσει κάτω τα κινητά της τηλέφωνα και να ζήσει μια ζωή λιγότερο επικεντρωμένη στην τεχνολογία, τότε η ψηφιακή αυτοκρατορία των παγκοσμιοποιητών καταρρέει αρκετά εύκολα. 

Δεν υπάρχει κανένα σύστημα που μπορούν να επιβάλουν οι ελίτ που θα κάνει την ψηφιακή τους συνείδηση πραγματικότητα χωρίς τη συγκατάθεση του ευρύτερου κοινού.

Χωρίς ένα τεράστιο παγκόσμιο πλαίσιο, στο οποίο οι άνθρωποι οικειοθελώς υιοθετούν τους αλγορίθμους αντί της δικής τους εμπειρίας και διαίσθησης, η παγκοσμιοποιητική θρησκεία του απόλυτου συγκεντρωτισμού πεθαίνει. 

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτούμε ότι η συνωμοσία όντως υπάρχει. Το δεύτερο βήμα είναι να αποδεχτούμε ότι η συνωμοσία είναι κακόβουλη και καταστροφική. Το τρίτο βήμα είναι να αρνηθεί κανείς να συμμορφωθεί, με κάθε αναγκαίο μέσο.



ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου