Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΝΑΚ 2.0 (ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Η Ν.Δ. ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ)

H ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΕ ΜΑΡΕΝ!
 ΑΠΟ ΤΗΝ «ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ;Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Μέσα στην γνωστή ατμόσφαιρα ποδοσφαιροποιημένης πολιτικής, κουνώντας τα (μα)χέρια του σαν να κόβει κρέας με μπαλτά, φορώντας το πλαστικό του χαμόγελο, υψώνοντας στομφώδεις κορώνες που θα ζήλευε ακόμη και ο ποιητής φανφάρας, η μητσοτακική μαριονέτα της Νέας Δικτατορίας επιδόθηκε σε ένα ακόμη σόου ψεύτικου και ανάποδου κόσμου για να χαϊδέψει τα αφτάκια των αξιοθρήνητων χειροκροτητών-προσκυνητών του και των εν δυνάμει ψηφοφόρων του.Επαναφέροντας στην ομιλία της Λάρισας το ανέμπνευστο σύνθημα «Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» (το ίδιο ακριβώς σύνθημα είχε χρησιμοποιήσει και για τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019· βλ. το βιντεάκι που παρατίθεται προς το τέλος του κειμένου), κατάφερε να είναι διπλά αναξιόπιστος:

Τελικώς ούτε οι εκλογές φαίνεται ότι θα γίνουν την Άνοιξη (αν, βεβαίως, γίνουν ποτέ, αφού έχουμε κυβέρνηση «έξυπνης δικτατορίας») ούτε η Ελλάδα θα γίνει μπλε – μπλε μαρέν ίσως.

Μετά την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών, όλη η Ελλάδα γέμισε μαύρο χρώμα. Με το ίδιο χρώμα πρέπει να «μαυρίσουν» την μπλε μαριονέτα όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, βαυκαλιζόμενοι ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν ελεύθερα το εκλογικό τους δικαίωμα, επιλέγοντας το παραταξιακό χρώμα της αρεσκείας τους.

Όποιο χρώμα, όμως, και να διαλέξουν (μαριονέτες μπλε, πράσινες και κόκκινες), στο χώμα θα κείται πάντοτε ημιθανής η Ελλάς.

Αρκεί μια ματιά στο σύνθημα που είναι γραμμένο στα μπάνερ όπισθεν της μαριονέτας, για να καταλάβει κανείς πόσο μας εμπαίζουν διαχρονικά οι ηγέτες των θλιβερών κομμάτων:


«Η Ελλάδα αλλάζει».
Πέρα από το γεγονός ότι την αλλαγή είχε ως σύνθημά του και ο Ανδρέας Παπανδρέου στις εκλογές του 1981, ο λαοπλάνος εμπνευστής αυτού του συνθήματος ωθεί τον αποδέκτη του να εξασκήσει την φαντασία του και να εξειδικεύσει μόνος του το είδος της αλλαγής.

Αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Με βάση τα αδιαφιλονίκητα πεπραγμένα της Νέας Δικτατορίας, η αλλαγή δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόσημη με μια ραγδαία επιδείνωση.

Επομένως, αφήνοντας απροσδιόριστο το είδος της αλλαγής, το σύνθημα υπηρετεί πιστά τις αρχές της προπαγάνδας, μία από τις οποίες είναι η αρχή της ύπουλης μισοαλήθειας (το «χείριστον ψεύδος»).

Έχοντας, είτε ο λογογράφος της μαριονέτας είτε αυτή η ίδια, εμμονή με το επίρρημα «παντού» (ας θυμηθούμε το φρικαλέο «μάσκα παντού»), φώναξε:

«Στέλνετε παντού το μήνυμα της νέας νίκης και της ελπίδας, το σύνθημα για δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Φυσικά, από τις 7 Ιουλίου 2019, όταν δηλαδή εκλέχθηκε (ή μήπως διορίσθηκε από τον αόρατο μαριονετίστα και την κουστωδία του;) η κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας, και μέχρι σήμερα, η πατρίδα μας όχι μόνο δεν έχει δει καμία προκοπή, αλλά έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση σε όλα τα επίπεδα.

Προπάντων έχει μείνει χωρίς Σύνταγμα, αφού η παρούσα τρισάθλια κυβέρνηση των ξεδιάντροπων ολοκληρωτιστών και βιοεξουσιαστών το ποδοπάτησε κατ’ επανάληψιν και επιπλέον αποπάτησε πάνω σε αυτό.

Μιλώντας στην αγαπημένη της ανάποδη γλώσσα, η μητσοτακική μαριονέτα συνέχισε με την εξής φράση:


«Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε μαζί πολλά, μας περιμένουν όμως περισσότερα και καλύτερα».

Αυτά, όμως, που μας περιμένουν, αν η Νέα Δικτατορία ανανεώσει την παραμονή της, θα είναι όντως περισσότερα, αλλά πολύ χειρότερα.

Ένα από τα χειρότερα, που επαλήθευσαν το ανάποδο σημαινόμενο της εμετικής μαριονετογλώσσας, το βιώσαμε την 28η Φεβρουαρίου, όταν τρίτωσε ο εφιάλτης των Τεμπών.

Οι λακέδες δημοσιογραφίσκοι θέλησαν να στηρίξουν το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», ερμηνεύοντας ανερυθρίαστα την σιδηροδρομική συμφορά ως ένα «αναγκαίο κακό»: θυσιάζοντας τα παιδιά μας, θα βελτιώσουμε –είπαν οι αθεόφοβοι– το δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς για τις μελλοντικές γενιές.

Όποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κοροϊδίας του ελληνικού λαού από τα κούφια λόγια του πατερ(κ)ούλη Μαριονετάκη, πρέπει επειγόντως να ακούσουν τι έλεγε σε προεκλογική συγκέντρωση του 2019 (λεπτό 2.15):


«Αυτή η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής, δεν αλλάζει με επιδόματα που δίνονται λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές. Η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα».

Κι όμως! Ό,τι ακριβώς η απερίγραπτη μαριονέτα αποδοκίμαζε στα λόγια, το έκανε πράξη εις το έπακρον, καθιερώνοντας την παροχή ατέρμονων επιδομάτων όχι απλώς ως προεκλογική λύση, αλλά ως πάγια τακτική μιας κατοχικού τύπου κυβέρνησης, η οποία εκπαιδεύει τις κότες που είναι εγκλωβισμένες στο ψηφιακό κοτέτσι τους να αρκούνται στα εξευτελιστικά επιδοματικά ψίχουλα που κάθε τρεις και λίγο εφευρίσκει, για να προκαλεί στις κότες την αποστομωτική ψευδαίσθηση ότι ο «αξιοσέβαστος κύριος Τζόουνς» της οργουελικής φάρμας τις φροντίζει με περισσή στοργή!

Από το καλάθι του νοικοκυριού περάσαμε τώρα στο καλάθι του νονού, πάλι σε βρέφη νομίζουν πως μιλούν
1. Τι άλλο θα σκαρφιστούν άραγε οι πολιτικοί «νονοί της νύχτας» για να εμβολιάζουν τις «κότες» με εγκεφαλοπαραλυτική τροφή;

Προσοχή: Στο 3.29 βλέπουμε τον Αντωνάκη να χειροκροτεί την μαριονέτα με απόλυτη ικανοποίηση, τον δε Άδωνι σχεδόν να κλαίει από χαρά και συγκίνηση, μεταφέροντας μάλλον τον θαυμασμό του για την προεδράρα στον Κωστάκη.

Στην ίδια ομιλία του 2019, η μαριονέτα μιλούσε συνεχώς σε πρώτο πρόσωπο, ξεδιπλώνοντας τον παθολογικό ναρκισσισμό της:

«το δικό μου όραμα, το δικό μου σχέδιο…».

Αν αυτός είναι ο καλύτερος δικτάτορας που διαθέτει το μπλε κόμμα, τότε οι δικτάτορες γελάνε με τα κατάντημά τους.

Κι όμως, αυτός ο εμπαίκτης δικτατορίσκος με το χιτλερικό μουστάκι κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός!

Αν τυχόν ξαναγίνει, τότε μετά την «μαζική δολοφονία» των Τεμπών θα έχει έρθει η ώρα της «μαζικής αυτοκτονίας» των τυφλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου