Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΣ;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ! – ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ «ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ» ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΩΝ! 
4 ΒΙΝΤΕΟ Ιδιωτικοποιήθηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ αφού ο «σοφός» ελληνικός λαός της έδωσε αυτοδυναμία το 2019. 

Ιδιωτικοποιήθηκε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ αφού ο «σοφός» ελληνικός λαός της έδωσε αυτοδυναμία το 2019. Στο άμεσο μέλλον περιμένετε και το «νεράκι pass». Θα πούμε το νερό...νεράκι!

Για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και των τρένων, με το πρόσφατο έγκλημα με 57 νεκρούς για το οποίο φέρει ευθύνη, ώστε ο Πρωθυπουργός προχωρά, προεκλογικά, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία μάλιστα διεθνώς ακολουθεί αντίστροφη πορεία...

Καταστρέφουν οριστικά τους αγρότες - Θα κόβουν άμεσα το νερό σε όποιον καθυστερεί να πληρώσει - Σύστημα ΔΕΔΔΗΕ στο υπέρτατο κοινωνικό αγαθό!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε στην Βουλή την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του… νερού το οποίο πλέον περνά σε ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αποφασίζουν αν θα δίνουν νερό ή όχι στους πολίτες που λόγω οικονομικής ανέχειας καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν κατά 300%! Άλλωστε το είχε πει και κ. Μπαμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ

«Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό»


Ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – 

Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος»».

Κατόπιν αιτημάτων του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του νομοσχεδίου, και επί σειράς άρθρων που σχετίζονται με τη μεταφορά της εποπτείας και του ελέγχου των φορέων ύδρευσης στη νέα Ρυθμιστική Αρχή, επί 211 ψηφισάντων, 156 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 55 βουλευτές ψήφισαν «όχι». 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν με βάση σχετική απόφαση του κόμματος από την 31η Ιανουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο της διήμερης συζήτησης του νομοσχεδίου, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΜΕΡΑ25 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

«Να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού η ΝΔ αποδεικνύεται ξανά μνημονιακότερη των Μνημονίων! Παραβιάζει τις αποφάσεις του Στε και ξεπουλά το κοινωνικό αγαθό του νερού», σχολίασε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την ομιλία της.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού σημαίνει ότι περνά στους ιδιώτες το δίκτυο, αρχικά και εν συνεχεία και τα αποθέματα νερού!

Ο νέος νόμος (μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ) θα σημαίνει εκτόξευση των τιμολογίων του νερού, δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα, επιθετική προώθηση της εμπορευματικής λειτουργίας και της ιδιωτικοποίησης όλων των δικτύων ύδρευσης.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γ,Βαρουφάκη: «Η Μητσοτάκης Α.Ε.» και δίνει τα ρέστα της με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Είστε ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας λίγο πριν πέσετε από την εξουσία. Αυτοί είστε. Εφαρμόζετε ένα σύστημα που σας έχει έρθει απ’ έξω, και προς όφελος των εγχώριων ολιγαρχών.

Ξέρετε όμως ότι εκεί έξω υπάρχει αλλαγή κλίματος που ζητάει τέλος στην ιδιωτικομανία, έχετε όμως γραμμάτια να εξαργυρώσετε».
2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ.
    ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΑΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ KΑΙ ΟΙ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ΄

    https://www.youtube.com/watch?v=Z-1IyDg1DKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή