Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ:Ο ΜΑΚΡΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ.
ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ! ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ; ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ; ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ…
4 ΒΙΝΤΕΟ 


UPDATE Η Γαλλική Σύγκλητος ψήφισε το νόμο Μακρόν για μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού. Ο Μακρόν φοβήθηκε, τον κάνει νόμο του κράτους χωρίς να τον περάσει από Βουλή κάνοντας χρήση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος! 

Λαϊκή Οργή. Αποσταθεροποίηση;O λαός πάει να ρίξει τη Βαστίλη!! όλοι στην Concorde ”’tous à la Concorde” είναι το σύνθημα που ακούγεται από παντού. 

Στόχος να συγκεντρωθεί 1.000.000 κόσμος απόψε. Διαδηλώσεις τώρα και σε Lyon, Bordeaux, Rouen και Dijon.. Τώρα που έχουν κρίση και οι Τράπεζες είναι μια καλή στιγμή να πέσει ο Τραπεζίτης των Ρότσιλντ.

«Υπάρχει η ιδέα, σε πολλές πολιτικές ομάδες, να γίνει μια διακομματική πρόταση μομφής», λένε Γάλλοι πολιτικοί.

Το άρθρο 49.3 του Συντάγματος δίνει τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό, μετά από συζήτηση του Υπουργικού Συμβουλίου, να αναλάβει την ευθύνη της Κυβέρνησης για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου για τα οικονομικά, ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και άλλου νομοσχεδίου ή νομοσχεδίου υπό συζήτηση στηη Εθνοσυνέλευση”.

 Σαφώς, όταν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το άρθρο 49.3, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου αναστέλλεται και θεωρείται εγκριθέν, χωρίς ψηφοφορία, “εκτός εάν κατατεθεί πρόταση μομφής μέσα σε 24 ώρες”.

Ο λαός φθάνει μαζικά στο Κοινοβούλιο σπάει τον αστυνομικό κλοιό. Κατευθύνονται προς την Place de la Concorde απέναντι από Βουλή.
Πριν από λίγο η Γαλλική Σύγκλιτος/ Γερουσία ψήφισε το νόμο Μακρόν για μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού..η Γερουσία ψήφισε ευρέως υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου το πρωί της Πέμπτης με 193 ψήφους υπέρ και 114 κατά και 38 αποχές. 

Τώρα θα προωθηθεί προς ψήφιση και στο Κοινοβούλιο; O Macron έχει 2 επιλογές ή να πάει το νομοσχέδιο για ψηφοφορία στη Βουλή ή να κάνει χρήση του 49,3 που δεν απαιτείται έγκριση από Κοινοβούλιο. 

Στη β΄περίπτωση δεν θα είναι ξεκάθαρη η νίκη του και θα έχει πρόβλημα. Αν πάει στη Βουλή και δεν την περάσει τη μεταρρύθμιση απέιλησε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση οπότε πάει σε πρόωρες. 

O Emmanuel Macron πρέπει να πάρει την απόφασή του «στο τέλος του πρωινού» για το ενδεχόμενο να πάει σε ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση ή την ανάγκη να καταφύγει στο 49,3 για να περάσει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μια δεύτερη συνάντηση μετά από μια πρώτη συνάντηση σήμερα το πρωί. Από τις 12 μ.μ., ο Εμανουέλ Μακρόν θα συγκεντρώσει ξανά τους ηγέτες του προεδρικού στρατοπέδου για να «ακολουθήσουν ξανά» πριν από μια αποφασιστική και αβέβαιη ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του συστήματος, σύμφωνα με το BFMTV από την προεδρία.




Σύμφωνα με αξιωματούχο της πλειοψηφίας, ο αρχηγός του κράτους θα λάβει «την απόφασή του στο τέλος του πρωινού» για το ενδεχόμενο να πάει σε ψηφοφορία στη Συνέλευση ή την ανάγκη προσφυγής στο 49,3 που επιτρέπει την έγκριση του έργου χωρίς ψηφοφορία , ενώ οι στρατηγοί Μακρονιστές είναι απασχολημένοι προσπαθώντας να μάθουν αν έχουν την πλειοψηφία των βουλευτών. Για την ώρα δεν έχει συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο, μας λένε (ΒFMTV).

Τελικά ο Emmanuel Macron δεν θα πάει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή και τον κάνει νόμο του κράτους καταφεύγοντας στην εναλλακτική του 49.3 όπως δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο επικαλούμενος ότι δεν μπορεί να “παίξει με το μέλλον της χώρας”, μεταφέρει το AFP το απόγευμα.

“Δεν θα υπάρξει ψήφος επί του κειμένου. Προβλέπεται αυτό από τους θεσμούς”,είπε. Οργή και θυμός σε συνδικάτα και αντιπολίτευση. Ολόκληρες πόλεις έχουν αποκλειστεί αφού οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τις εισόδους.

 Ομηρικές μάχες και οδομαχίες στις κινητοποιήσεις. Μαζικότητα και αποφασιστικότητα από κινήματα που έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν απεργίες διαδηλώσεις κινητοποιήσεις και μετά την θεσμοθέτηση ως νόμου της μεταρρύθμισης.

μέχρι την απόσυρση…



Προηγουμένως…

Πέφτει ο Μακρόν; Ο Εμανουέλ Μακρόν επαπειλεί με διάλυσης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε περίπτωση αν αύριο δεν περάσει ο νόμος μεταρρύθμισης συνταξιοδοτικού και ηττηθεί στη ψηφοφορία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος αναφέρει το (BFMTV) εν μέσω μεγάλου απεργιακού κύματος και μαζικών κινητοποιήσεων ανά την επικράτεια.

Μετά τη συνάντηση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Ηλύσια, ο Εμμανουέλ Μακρόν έθεσε την απειλή διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης σε περίπτωση χαμένης ψηφοφορίας αύριο στο Ημίκυκλο ( Βουλή), έμαθε το BFMTV από κυβερνητική πηγή.

Επιπλέον, η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αποφασίσει για τη χρήση 49,3 και «συνεχίζει να αναζητά ψήφους» υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Ο Emmanuel Macron είχε συνάντηση στο Élysée με την Πρωθυπουργό Élisabeth Borne και τους υπουργούς που έχουν σχέση με τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό τους Olivier Dussopt και Franck Riester, για να “διασφαλίσει μια πλειοψηφία στην ψηφοφορία αύριο”.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου