Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΓΕΝΑΕΙ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ

ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ!
10 ΒΙΝΤΕΟ 


Εκρηκτική κατάσταση στο Deux-Sèvres στη Γαλλία! Πολύ βίαιες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Sainte-Soline κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο έργο των μεγα-δεξαμενών. Κοντά στο συνταξιοδοτικό και ο πόλεμος του νερού. Αρκετοί τραυματίες. 

Φωτιά έχουν πάρει οχήματα της αστυνομίας. Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο 25 Μαρτίου μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου γύρω από ένα αμφισβητούμενο αποθεματικό νερού υπό κατασκευή στο Sainte-Soline (Deux-Sèvres). Χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιούνται εκεί, παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης. 

Μια μεγάλη πορεία είχε αρχίσει να παρελαύνει στο τέλος του πρωινού, αποτελούμενη από τουλάχιστον 6.000 άτομα σύμφωνα με τη νομαρχία, «μάλλον λίγο περισσότερο» και περίπου 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές – η συλλογικότητα των συλλόγων «Bassines non merci» , το περιβαλλοντικό κίνημα των Εξεγέρσεων της Γης και της Αγροτικής Συνομοσπονδίας. 

Κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 3.000 χωροφύλακες και αστυνομικοί. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 25 αστυνομικού και πολλοί διαδηλωτές. Δύο διαδηλωτές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Απαγορευμένη διαδήλωση. Η νομαρχία απαγόρευσε τη διαδήλωση που οργάνωσε η συλλογικότητα «Bassines non merci», το περιβαλλοντικό κίνημα των Εξεγέρσεων της Γης και της Αγροτικής Συνομοσπονδίας. 

Το υπουργείο Εσωτερικών κινητοποίησε 3.200 χωροφύλακες και αστυνομικούς, διπλάσιους από τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια προηγούμενης συγκέντρωσης που στιγματίστηκε από συγκρούσεις. 

Έφτασαν το πρωί της Παρασκευής με στρατιωτικά φορτηγά, τετράτροχα ή ελικόπτερα, σημείωσαν επιτόπου δημοσιογράφοι.


Ένα έργο που υποστηρίζεται από το κράτος. 

Το Saint-Soline αποτελεί μέρος ενός συνόλου 16 δεξαμενών, συνολικής χωρητικότητας περίπου έξι εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, που πρόκειται να κατασκευαστούν στο πλαίσιο ενός έργου που εκτελείται από το 2018 από έναν συνεταιρισμό 450 αγροτών και με την υποστήριξη του κράτους. 

Στοχεύει στην αποθήκευση νερού που αντλείται από τα επιφανειακά νερά το χειμώνα, προκειμένου να ποτίζει τις καλλιέργειες το καλοκαίρι όταν οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες.

Οι υποστηρικτές του το θέτουν ως προϋπόθεση για την επιβίωση των αγροκτημάτων ενόψει της απειλής επαναλαμβανόμενων ξηρασιών.

Απαιτείται μορατόριουμ. Οι αντίπαλοι καταγγέλλουν μια «αρπαγή» νερού από τη «αγροτοβιομηχανία» την εποχή της κλιματικής αλλαγής και απαιτούν μορατόριουμ στις κατασκευές τους για να δρομολογήσουν «ένα πραγματικό έργο επί του εδάφους» για το «μοίρασμα του νερού».


Σήμερα επιλέχθηκε ένα άλλο πεδίο μάχης ο πόλεμο μεταφέρθηκε στην ύπαιθρο σε ανοιχτό χώρο εκτός αστικού κέντρου. Η μάχη δίνεται για να μην καταχραστούν μεγαλοτσιφλικάδες νερό που είναι για όλους... 

Σκηνές πολέμου. 

Οι μικροκαλλιεργητές με τρακτέρ άνοιξαν τη μάχη.. Βομβίδες κρότου λάμψης από αστυνομία και καταιγισμός δακρυγόνων. H αστυνομία χρησιμοποιεί ως και ελικόπτερα και θωρακισμένα. Με πυροτεχνήματα,cocktails Molotov απαντούν οι διαδηλωτές.


Διακομιδή τραυματία διαδηλωτή

4 σχόλια:

 1. Από το κείμενο του άρθρου δεν προκύπτει συσχέτιση με Ρωμηους και μάλιστα γνήσιους που αντιδρούν. Ο τίτλος λοιπόν είναι άσχετος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, " Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ" ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ!

   Διαγραφή
  2. Δεν θέλω να διαβάζω βλακειες. Ρωμηος σημαινει Ορθόδοξος. Και μετά ακολουθεί η ενότητα. Είναι Ορθόδοξοι οι Γάλλοι;

   Διαγραφή
 2. EΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΕΤΑΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΤΩΡΑ,
  ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ.
  ΑΛΟΟΥ ΣΙΩΠΗ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ,ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΗΓΕ ΕΞΟΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή