Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗΓράφει ο Vijay Jayaraj 
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Χώρες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν στη γεωργία εξωφρενικούς φόρους και περιορισμούς στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι αγρότες αναγκάζονται να επιστρέψουν σε πρωτόγονες μορφές γεωργίας και να μειώσουν ακόμη και τον αριθμό των ζώων τους.

Οι πολιτικές αυτές έχουν συναντήσει αυξανόμενη αντίδραση λόγω των αρνητικών επιπτώσεών τους στην παραγωγικότητα και το εισόδημα των αγροτών, το κόστος των πρώτων υλών και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των γεωργικών επιχειρήσεων.

Δικαιολογημένες στο όνομα της δράσης για το κλίμα, οι πολιτικές αυτές όχι μόνο θα καταστρέψουν τα μέσα διαβίωσης των αγροτών αλλά και θα διαταράξουν την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ των πιο σκληρών πολιτικών συγκαταλέγονται αυτές της Νέας Ζηλανδίας, της Ολλανδίας και του Καναδά.

Οι Καναδοί αγρότες ανησυχούν ότι το σχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη μείωση των εκπομπών από τον γεωργικό τομέα θα περιορίσει τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιούν λιπάσματα που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα. 

Τέτοια προϊόντα χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες με εκπληκτική επιτυχία στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών και του εισοδήματος των αγροτών.

Στις Κάτω Χώρες, ο Ολλανδικός Οργανισμός Γεωργίας και Οπωροκηπευτικών έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι οι νέοι κανονισμοί και οι περιορισμοί των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της χώρας καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την κερδοφόρα γεωργία.

Για παράδειγμα, μια πρόταση που διατυπώθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση προβλέπει ότι οι αγρότες θα πρέπει να παραιτηθούν, να μετεγκατασταθούν ή να μειώσουν το μέγεθος της επιχείρησής τους υπό αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές με αντάλλαγμα αποζημίωση.

"Οι γαλακτοπαραγωγοί που θέλουν να εξαγοραστούν πρέπει να μειώσουν τα αποθέματα βοοειδών τους κατά 95% και να παραιτηθούν μόνιμα από το δικαίωμά τους να αυξήσουν τα αποθέματα στο μέλλον", σύμφωνα με έκθεση του 2022. 

"Για τις εκμεταλλεύσεις χοίρων, κοτόπουλων και γαλοπούλας, το ποσοστό αυτό είναι 80 τοις εκατό". Η ουσία είναι ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κλείσει το ένα τρίτο των 50.000 εκμεταλλεύσεων της χώρας.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας πρότεινε να φορολογηθούν οι μετεωρισμοί και τα ρέψιμο των αγελάδων και των προβάτων. Οι αγρότες της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δίνει "αόριστες υποσχέσεις για μια ασαφή μελλοντική αναθεώρηση με άγνωστους όρους αναφοράς".

"Όλοι οι άλλοι μιλούν για την επισιτιστική ασφάλεια και συνεργάζονται με τους αγρότες για την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις", δήλωσε ο Andrew Hoggard, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών της Νέας Ζηλανδίας.

 "Μόνο η Νέα Ζηλανδία κάνει το τιμωρητικό βήμα της φορολόγησης της αποτελεσματικής, μη επιδοτούμενης παραγωγής τροφίμων, ακόμη και αν αυτό έχει τεράστιο κόστος".

Η αιτιολόγηση της Νέας Ζηλανδίας για αυτές τις πολιτικές βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπόθεση ότι το μεθάνιο που απελευθερώνεται από τα ζώα μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα επίπεδα υπερθέρμανσης. Σπάνια αποκαλύπτεται στο ευρύτερο κοινό η πλάνη αυτών των προβλέψεων.

Η κλιματική πτέρυγα των Ηνωμένων Εθνών, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), εκδίδει "εκθέσεις αξιολόγησης" που χρησιμεύουν ως εγχειρίδιο για τις κλιματικές πολιτικές. 
Έτσι, όταν η Νέα Ζηλανδία ή η Ολλανδία προτείνει εξωφρενικούς περιορισμούς για τους αγρότες, αναφέρονται στα σενάρια αύξησης της θερμοκρασίας από τις εκθέσεις αξιολόγησης της IPCC του ΟΗΕ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα υπολογιστικά κλιματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις εκθέσεις (γνωστά ως CMIP5 και CMIP6) είναι ελαττωματικά, ανίκανα να παρέχουν ακριβείς προβλέψεις και σφάλλουν κατά πολύ. 

Αρκετές επιστημονικές εργασίες με κριτές το έχουν αποκαλύψει αυτό, και η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μοντέλα κάθε άλλο παρά επιστημονική είναι. 

Οι ίδιες οι εκθέσεις αξιολόγησης είναι προϊόντα ιδεολογικής συνεργασίας κυβερνητικών γραφειοκρατών και όχι επιστημονικής ανάλυσης.

Φανταστείτε την τρέλα να καταστρέφεται η ζωή των αγροτών στο όνομα ενός κλιματικού μέλλοντος που ακόμη και τα εξελιγμένα μοντέλα υπολογιστών των καλύτερων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να προβλέψουν!

Οι συζητήσεις για τη μείωση των γεωργικών εκπομπών σπάνια περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και τον πληθωρισμό που προκύπτει από την περιορισμένη προσφορά τροφίμων. 

Οι περιορισμοί στη γεωργία θα δυσχεράνουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.
Φυσικά, οι άνθρωποι με μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα είναι αυτοί που υφίστανται τις άμεσες επιπτώσεις του πληθωρισμού και της έλλειψης τροφίμων. 

Σε πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες, είναι επίσης οι ομάδες με χαμηλότερο εισόδημα που έχουν υψηλό ποσοστό αγροτών, των οποίων τα μέσα διαβίωσης επηρεάζονται άμεσα από τις κακώς σχεδιασμένες κλιματικές πολιτικές.

Υπερασπιστείτε τους αγρότες. Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, επικοινωνήστε στους τοπικούς και εθνικούς πολιτικούς ηγέτες την ανάγκη να αντισταθούν σε αυτόν τον πόλεμο κατά της γεωργίας. Οι ζωές μας μπορεί να εξαρτώνται από αυτό.

Αυτό το σχόλιο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Conservative Daily News, 6 Μαρτίου 2023, και μπορείτε να το δείτε εδώ.ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου