Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



Κοινοποιεί ο Γεώργιος Κωνσταντινουπολίτης 
(Γεωκών) 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία – οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον πλανήτη – έχουν ξεκινήσει έναν ευρύ «έμμεσο πόλεμο». Το μόνο που απομένει τώρα είναι να εμπλακούν σε άμεσο πόλεμο, ο οποίος θα καταλήξει να συμβεί αργά ή γρήγορα.

Αν τελικά καταλήξουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο και με πυρηνικά όπλα τότε δεν θα έχει για την ανθρωπότητα καμιά σημασία για το ποιος πάτησε πρώτος το κουμπί με τα πυρηνικά και ποιος απάντησε, και οι δυο επέλεξαν σκόπιμα να πεθάνουν εκατομμύρια ίσως δισεκατομμύρια άνθρωποι

Η ηγεσία των ΗΠΑ επιδιώκουν να παρασύρουν τη Ρωσία σε πόλεμο εναντίον κάποιας άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ:

A) σπρώχνοντας την Λιθουανία να αποκλείσει την πρόσβαση στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

B) την Ρουμανία να παράσχει στη Μολδαβία τα μέσα για να βοηθήσει στην επανένωσή της φιλορωσικής αυτονομιστικής περιοχής της Υπερδνειστερίας

Γ) και την Πολωνία να καταλάβει το δυτικότερο τμήμα της Ουκρανίας, ώστε να αναγκάσει τη Ρωσία να απαντήσει στρατιωτικά.

Σύμφωνα με το πέμπτο άρθρο της συνθήκης που ίδρυσε το ΝΑΤΟ, μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε κράτους μέλους πρέπει να θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον όλων. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέσυραν όλη την Ευρώπη σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι όμως και οι ευρωπαίοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να παρακάμψουν αυτή την παγίδα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

Το βέβαιο είναι ότι, στρατιωτικά, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ρωσία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου. 

Οι Ρώσοι το κάνουν εδώ και καιρό χτίζουν πυρηνικά καταφύγια σε μεγάλη κλίμακα για ολόκληρο τον αστικό πληθυσμό τους, αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται στο δόγμα του «πρώτου χτυπήματος» μιας καταστροφικής, αιφνιδιαστικής επίθεσης για να αποκεφαλίσουν τη ρωσική ηγεσία πριν προλάβουν να αντιδράσουν.

Γι αυτόν τον λόγο η εγκατάστασή από τις ΗΠΑ πυρηνικών πυραύλων στο ουκρανικό έδαφος ήταν μέσα στους σχεδιασμούς τους, διότι ο χρόνος πτήσης πυραύλων προς την Μόσχα θα μειωθεί σε περίπου τέσσερα λεπτά, προκειμένου να είναι σε θέση να εξαπολύσουν ένα πρώτο χτύπημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

Α) έχουν εισαγάγει αυτό που αποκαλούν τεχνολογία "super-fuze" στις κεφαλές τους. Αυτό προκαλεί έκρηξη κατά την άφιξη σε ένα βέλτιστο υψόμετρο πάνω από τον στόχο, με συνυπολογισμό της απόκλισης (ανακριβής τροχιά), επιτρέποντας έτσι σε λιγότερο ισχυρές κεφαλές να εγγυηθούν την καταστροφή ισχυρά προστατευμένου στόχου (όπως τα σιλό εκτόξευσης πυραύλων της Ρωσίας).

Β) Έχουν επίσης μετατρέψει μερικά από τα υποβρύχια εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Οχάιο (το καθένα έφερε 24 πυραύλους Trident) σε πυραύλους κρουζ (ο καθένας φέρει τώρα 154 πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να εντοπίσουν τους στόχους τους με μεγαλύτερη ακρίβεια).

Γ) Τέλος, «σμικρύνουν» τις κεφαλές (οι οποίες μπορεί τώρα να είναι λιγότερο ισχυρές από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα), στη (θεωρητική) βάση ότι οι πύραυλοι που είναι πιο ακριβείς, πιο δύσκολο να εντοπιστούν και που εκρήγνυνται πιο κοντά στους στόχους τους μπορούν να βασιστούν για να εκμηδενίσουν την ικανότητα αντιποίνων της Ρωσίας – χρησιμοποιώντας ακόμη και λιγότερο ισχυρές κεφαλές και ελαχιστοποιώντας έτσι τις επιπτώσεις του «πυρηνικού χειμώνα».

Οι Ρώσοι, εν τω μεταξύ, ως αποτρεπτικοί παράγοντες σε μια πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει καινοτόμα όπλα των οποίων η απόδοση είναι ένα στενά φυλασσόμενο μυστικό του κράτους . Αυτά περιλαμβάνουν τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400, S-500, S-550 και A-235 Nudol και τα διαστημικά δορυφορικά «τυφλά» όπλα Peresvet. Naveira


Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal στις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν υπάρχει σχέδιο για ανακατανομή των αεροπλάνων τον Απρίλιο. Προβλέπεται η αποστολή αεροσκαφών τύπου A-10, ενός παλαιότερου και λιγότερο αποδοτικού μοντέλου, σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή. 

Πηγές της WSJ ενημερώνουν ότι το Πεντάγωνο θεωρεί τέτοια αεροπλάνα αρκετά ισχυρά για να προστατεύουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, επομένως δεν χρειάζονται πιο σύγχρονα και εξοπλισμένα αεροσκάφη. «Η επιτακτική ανάγκη είναι να φτάσουν τα πιο κατάλληλα αεροσκάφοι στον Ειρηνικό για τις προκλήσεις υψηλότερης απειλής!!! Larry Stutzriem, υποστράτηγος ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας .

Αναμένεται ότι όλο και περισσότερος σύγχρονος πολεμικός εξοπλισμός θα μεταφέρεται σε περιοχές κοντά σε ρωσικά και κινεζικά εδάφη, η Ουκρανία είναι «απλώς μια προθέρμανση» για την Ουάσιγκτον

Το National Defense Review δημοσίευσε μια πληροφορία από το Πεντάγωνο οτι η Κίνα είναι ένα είδος «επιταχυνόμενης απειλής». Για αυτούς τους λόγους, είναι πιθανό τους επόμενους μήνες να υπάρξει ευρεία αναδιάταξη δυνάμεων από το Πεντάγωνο. 

Όλα τα είδη σύγχρονων, εξελιγμένων και αποτελεσματικών όπλων μπορούν να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ρωσικά και κινεζικά σύνορα. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι μαχητικά F-35 πρόκειται να σταλούν σε μεγάλη κλίμακα στην Ευρώπη και τον Ειρηνικό. Leiroz ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών





5 σχόλια:

  1. Σημ.: Γεωκων, για να ενεργοποιηθει το αρθρο 5 του ΝΑΤΟ πρεπει να γινει εκτακτη συνοδος και να αποφασιστει ΠΑΜΨΗΦΕΙ απο ΟΛΑ τα μελη της Συμμαχιας (Τουρκια - Ουγγαρια θα ψηφισουν ναι;). Απο καταλαβαινεις υπαρχει διαδικασια δεν γινεται αυτοματα η ενεργοποιηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο 4 προβλέπει διαβουλεύσεις με τους συμμάχους εάν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια ενός μέλους.

      Το άρθρο 5 ξεκαθαρίζει ότι η επίθεση σε ένα κράτος - μέλος θεωρείται επίθεση σε όλα τα κράτη - μέλη.
      Το άρθρο 5 δεσμεύει τους εταίρους να συνδράμουν σε κάθε ενέργεια που κρίνεται απαραίτητη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας για την υπεράσπιση τους κράτους που έχει δεχθεί επίθεση.

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο 4 προβλέπει διαβουλεύσεις με τους συμμάχους εάν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια ενός μέλους.

      Το άρθρο 5 ξεκαθαρίζει ότι η επίθεση σε ένα κράτος - μέλος θεωρείται επίθεση σε όλα τα κράτη - μέλη.
      Το άρθρο 5 δεσμεύει τους εταίρους να συνδράμουν σε κάθε ενέργεια που κρίνεται απαραίτητη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας για την υπεράσπιση τους κράτους που έχει δεχθεί επίθεση.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ,ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή