Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΧΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΥΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΜΗΤΡ. ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ! 



ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΦΟΥ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!

Ο Μητροπολίτης Zaporozhye και Mελιτοπόλεως της UOC Σεβ. Luka ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας τη Δευτέρα για να υποστηρίξει τους αδελφούς της Λαύρας Κιέβου-Pechersk.

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, «η καρδιά αιμορραγεί», κοιτάζοντας τι συμβαίνει με το ιερό στο Κίεβο.

Απεργία πείνας στη Μονή του Αγίου Νικολάου προτίθεται να πραγματοποιήσει ο Μητροπολίτης Λουκάς.
Ο αρχιερέας Gennady Yelin, επικεφαλής του γραφείου της επισκοπής Zαπορίζια, προσχώρησε στην απεργία πείνας του Μητροπολίτη Λούκα.

Θα δούμε Ορθόδοξους Αρχιερείς να υπόκεινται πολυ-οργανική ανεπάρκεια και να πέφτουν σε κώμα όπως οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι της διοικητικής κράτησης που κρατούνται για χρόνια σε κάτεργα άνευ απόδοσης κατηγορίας, ποινής και δίκης;



Mητροπολίτης Λουκάς

«Συμμετέχω στη δράση για την υπεράσπιση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, αρνούμαι σκόπιμα να φάω και κηρύσσω απεργία πείνας». Δραματικές εξελίξεις...




Αρχιερέας Γεννάδιος

Κύμα αλληλεγγύης προς Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο από υψηλούς αξιωματούχους της Ορθοδοξίας καθώς πλησιάζει η ημέρα κορύφωσης των Διωγμών της Λαύρας Σπηλαίων.

Για τους Διωγμούς στη Λαύρα! Επιστολή Αλληλεγγύης Πατριάρχη Αντιοχείας προς Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο! Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας προς Βαρθολομαίο που τον θέτει προ των ευθυνών για τα δεινά που υφίσταται ο Μητροπολίτης Ονούφριος και η Εκκλησία του! Αντιδράσεις κι από Κύπρο.

Δεν συμμετείχαν στο συλλείτουργο κατά τη χειροτονία του Τυχικού Βρυώνη ως νέου Επισκόπου Πάφου οι Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτος που δεν παρέστη εντελώς και ο Κύκκου Νικηφόρος ο οποίος παρέστη αλλά δεν συμμετείχε στο συλλείτουργο. 

Και αυτό εξαιτίας της μη αναγνώρισης των δύο του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας αναφέρει το alphanews.live στις 14/3.

Εν όψει της αποφράδας 29ης Μαρτίου που το χριστιανοσιωνιστικό καθεστώς Κιέβου επέλεξε ως καταληκτική ημερομηνία έξωσης των 200 και πλέον μοναχών από την ιστορική Θεομητορική Λαύρα Σπηλαίων ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Χ σε επιστολή του προς τον Μακαριότατο Μητρόπολη Κιέβου Ονούφριο δηλώνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στο πρόσωπό του όσο και στη διωκόμενη Εκκλησία που εκπροσωπεί.

«Με πολύ πόνο καρδιάς παρακολουθούμε από μακράν τον διωγμό που εσείς και η αγία σας Εκκλησία υπομένετε για χάρη του Χριστού. “
Δαμασκός, 27 Μαρτίου 2023.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ΙΑ’, έστειλε επιστολή αλληλεγγύης στη μητρόπολη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, στην οποία ανέφερε:

Με χαρμολύπη σας εναγκαλιζόμαστε εν Κυρίω αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής καθώς προετοιμαζόμαστε για τον Θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

 Σας γράφουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ιστορίας της σεβάσμιας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μια στιγμή που θυμίζει τα λόγια του Αγίου Αποστόλου Παύλου: « ἐν παντὶ θλιβόμενοι ἀλλ᾿ οὐ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐξαπορούμενοι,διωκόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἀπολλύμενοι.» (Β’ Κορινθίους 4:8-9).

Με πολύ πόνο καρδιάς παρακολουθούμε από μακριά τους διωγμούς που υπομένετε εσείς και η αγία σας Εκκλησία για χάρη του Χριστού. 

Ενώ είμαστε σωματικά μακριά σας, είμαστε κοντά σας κατά το πνεύμα, και σας τείνουμε χείρα σε αυτή τη σκοτεινή ώρα: εσείς και το ποίμνιό σας είστε στις συνεχείς προσευχές μας καθώς ικετεύουμε τον Κύριο για την ταχεία διακοπή αυτού του πολέμου, τραγωδία και το τέλος όλων των απειλών κατά της αγίας σας Εκκλησίας.

Είθε ο Κύριος να σας δώσει σοφία και δύναμη να υπομένετε, «γιατί αυτός που υπομένει μέχρι τέλους θα σωθεί» (Ματθαίος 24:13).

Για τον ίδιο λόγο ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας ΙΙ απέστειλε επιστολή προς τον Βαρθολομαίο…:

….λυπούμαστε για την τρέχουσα κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Είναι επίσης σαφές για εμάς ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας, που βρίσκεται σε πόλεμο μαζί τους, έχει τη δική της θέση και δεν λαμβάνει υπόψη τα θρησκευτικά βάθη. Γι’ αυτό απευθύνομαι σε εσάς Παναγιώτατε.

Το γεγονός ότι ο μακαριστός Ονούφριος αποχωρίστηκε από τη Ρωσική Εκκλησία με συνοδική απόφαση και έκανε κάποια βήματα για διαπραγματεύσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η δέσμευση αυτής της εκκλησίας σε αυτό ή εκείνο το εκκλησιαστικό ζήτημα εξαρτάται από την τήρηση του πνευματικού τρόπου ζωής που αναγνωρίζεται εδώ και αιώνες και δεν σημαίνει απαραίτητα άνευ όρων υπακοή σε άλλη εκκλησία.

Από σήμερα ο Μητροπολίτης Ονούφριος στερήθηκε τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρκ, υπάρχουν προβλήματα με άλλες εκκλησίες-μοναστήρια της δικαιοδοσίας του. Είναι γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση από πολλές πλευρές….

Πιστεύουμε ότι ίσως μπορείτε να συμβάλετε στην εκτόνωση της έντασης, που κατά τη γνώμη μας σημαίνει δημιουργία συνθηκών ειρηνικής συνύπαρξης σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια – μια ειρηνική κίνηση προς την αμοιβαία προσέγγιση.

Ο Ορθόδοξος κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα πολλές σοβαρές προκλήσεις και κάθε θετικό βήμα σε αυτό το πλαίσιο θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Θα ήθελα να τελειώσω με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «4.3 σπουδάζοντες τηρεῖν τὴν ἑνότητα τοῦ πνεύματος ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης· ». (Εφ. 4.3)….

Η Εκκλησία της Ελλάδας να πάρει θέση για την αρπαγή της Λαύρας και την έξωση 200 μοναχών..

Για την καταπάτηση ενός από τους ιερότερους τόπους της Ορθοδοξίας.. Η αυθαιρεσία και η κρατική καταστολή κατά της Εκκλησίας έχει και όρια.. Η Εκκλησία της Ελλάδας πρέπει επιτέλους να εκφράσει το καθολικό φιλορωσικό συναίσθημα του ποιμνίου της και το φιλοκαλικό πνεύμα έναντι στις αρχές και εξουσίες του σκότους..και του Αβάπτιστου Σιωνιστή συμμάχου του Βαρθολομαίου και των Αμερικανών!

Η Εκκλησία δεν είναι αποικία των ΗΠΑ δεν είναι βάση του ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ..

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Την Κυριακή χιλιάδες λαού πήγαν στη Λαύρα…








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου